Rosa bloklys fra Cozy Living
Dekorationsæg
Påskeæg i metal
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Kategori: Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce
Redaktionen

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler danske økologiske ænder, fordi er sikret de bedste levevilkår, går ude, har adgang til svømmevand og kan snadre løs i græs og grovfoder.

Køber du fersk and hos slagteren, så sørg for at få indmaden med. Den skal bruges til at give saucen kraft og smag.

ANDESTEGEN

Det skal du bruge:

  • 3 kg. frisk, renset and (indmaden gemmes og bruges til saucen) 
  • Havsalt, gerne Maldon Sea-salt
  • Peber 
  • 175 gram tørrede, spiseklare svesker uden sten 
  • 3 udkernede æbler i både. Fx cox orange
  • Timian eller rosmarinkviste.


Sådan gør du:

  • Er anden dybfrossen skal den tø op i dit køleskab i ca. to døgn. (Sæt den i et fad, så saften ikke drypper på øvrige madvarer).
  • Tænd ovnen på 160°. 
  • Tag indmaden ud og fjern eventuelle blodige sener. Skyl anden og fjern overflødigt fedt. Hænder, knive og skærebræt vaskes grundigt før berøring med andre fødevarer!
  • Gnid anden med salt og peber. 
  • Skyl æblerne og skræl dem, sker dem derefter i både. Kom dem ind i anden sammen med sveskerne.
  • Læg anden på ovnristen med ryggen opad. Placer bradepanden nedenunder. Andestegen placeres nederst i ovnen. Den skal steges i ca. 1 time og 40 minutter til den har opnået en kernetemperatur på mindst 75°. Mål den med et stegetermometer, der stikkes ind i det tykkeste stykke kød. (ca. 40 minutter per kg.) Ca. 15 minutter før andestegen er færdigstegt hældes stegeskyen fra. Gem stegeskyen til saucen. Anden sættes tilbage i ovnen og der skrues op for varmen til 225°, hvor den så efterbruner i ca. 15 minutter med åben ovndør eller ventil. Hold øje med at anden ikke bliver for brun. Lad den hvile ca. 10 minutter inden den skæres ud. 


ANDESAUCE

Det skal du bruge:

  • Den sigtede stegesky fra anden skummet for fedt, lidt yderligere bouillon kogt på hals, kråser, hjerte og vingespidser, (I alt 6 dl.)
  • Lidt Maizena-jævner til brun sauce
  • Salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du:

  • Kog stegesky og bouillon samt vin en smule ind og jævn dem med Maizena-jævner (se anvisningen på pakken). 
  • Smag saucen ti med salt, friskkværnet peber samt evt. yderligere vin og servér.
Julemad
Sirupsglaserede kastanjer

Glaserede kastanjer er godt tilbehør til efterårsretter med kød og vildt, og kan også fint serveres i stedet for brunede kartofler til julemiddagen.

Læs mere
Jul
Juleopskrifter - Klassiske juleopskrifter

Står du for at skulle servere julefrokost eller julemiddag, så bringer vi her vores klassiske yndlings juleopskrifter: Flæskesteg med sprøde svær, brunede kartofler, juleskinke, rødkålssalat og juleand. Lækkerier til julefrokostbordet; Hjemmebagt lun leverpostej, røget laks, hjemmerørt remoulade,...

Læs mere
Julemad
12 tips til brug af restemad

Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.

Læs mere
Julemad
Risalamande - Veganerversion

Her får du opskriften på veganer-versionen af den klassiske juledessert. Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af kok Bent Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Julemad
Vegetarisk julemenu

I julen spises der kød i lange baner. Gæs, ænder og flæskesteg er jo traditionel julespise, men selvom den slags traditioner ikke er sådan lige at lave om på, så vælger flere og flere, at droppe kødretterne til fordel for vegetariske alternativer.

 

Læs mere
Julemad
Waldorfsalat

Julens sprøde salat i ny og trimmet udgave.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hvid gløgg

Hvid gløgg passer godt til den nordiske jul og er et dejligt alternativ til rødvins-gløgg. Hvidvinsgløgg er knap så tung og krydret som den traditionelle gløgg, og er en let og lækker drik at servere, f.eks. efter julemaden.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Konfektkugler - små himmelske mundfulde

Prøv nye, delikate variationer af hjemmelavet julekonfekt. Her er det konfektkugler med bla. krokant, blød nougat og salmiak-lakrids.

Læs mere
Julemad
Dobbelt op på flødesalget i december

December rimer på julehygge, traditioner og god mad, og fællesnævneren for julegodterne er, at mange af dem indeholder piskefløde. Det gælder alt fra risalamande og bagværk til tarteletter og brun sovs. Derfor sprænger Karolines Køkkens flødesalg kurven i december, hvor vi danskere køber dobbelt så...

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hjemmelavet fudge

Vild med amerikansk butter fudge? Her får du anvisning til, hvordan du laver skønne fudge - med eller uden chokolade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'<BR> fra by Margit Brandt

Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'
fra by Margit Brandt

Forkæl din mand

Forkæl din mand

Super hot chilisauce fra Camilla Plum

Super hot chilisauce fra Camilla Plum

Fodboldplakater med stadion illustrationer

Fodboldplakater med stadion illustrationer

Nye Bøger
Shopping
^