Enamel Copenhagen
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Kategori: Jul
Ville du overveje at give en fremmed plads ved julebordet?
Redaktionen

Vi kender julen som en herlig højtid fuld af glæde og hyggeligt samvær med familie og venner. Men for mange mennesker bringer julen ingen glæde, men er i stedet en tilbagevendende begivenhed præget af tristhed og ensomhed. Og det er rigtigt hårdt at sidde ufrivilligt alene juleaften, og igen i år skulle stille sig selv spørgsmålet: Hvor skal jeg holde jul? siger Lise Lind, leder af fællesskabssektionen i Røde Kors.

”Ensomhed er svært for den enkelte, og samtidig et problem som alle mennesker bør forholde sig til, for ensomhed rammer bredt, blandt mennesker i alle aldre og i alle dele af samfundet.”

Ifølge Røde Kors er flere end 400.000 danskere ramt af ensomhed, og antallet er stærkt stigende. Med så mange ensomme borgere, er det et stort samfundsmæssigt problem, der kræver handling. Hos Dansk Røde Kors og andre danske hjælpeorganisationer, afsættes der mange ressourcer af til initiativer og fællesskaber, der skal forebygge ensomhed, og de mange konsekvenser det har, at være ensom.

Del julen med én der trænger til samvær og en rar oplevelse

Blandt initiativerne etablerede Røde Kors i 2012 indsatsen 'Julevenner', som er en opfordring til at invitere en fremmed gæst hjem juleaften til nogle hyggelig timer i fællesskabets tegn.

”Julevenner er en indsats, hvor mennesker, der savner og mangler et netværk, får øje for, at der er mange mennesker rundt omkring i landet, som gerne vil invitere dem ind i et fællesskab. Forhåbentlig kan det inspirere til at søge andre fællesskaber også,” siger Lise Lind. Sidste år var stillede mere end 1.500 danskere op som julevært og åbnede deres hjem for mennesker, der mangler et sted at fejre jul. I år, er håbet, at endnu flere vil tilslutte sig.

En ny dansk juletradition?

Selvom det at invitere fremmede på besøg juleaften ikke er en del af den danske juletradition, så er de fleste enige i at jul også handler om omsorg for mennesker uden for vores private omgangskreds.

I mange andre lande er denne form for næstekærlighed en mere integreret del af juletraditionen. I Polen er der fx altid dækket op med en ekstra stol og tallerken ved julebordet i tilfælde af at der skulle komme en uventet gæst. Dukker nogen op ved døren, så står værterne klar med mad, julehygge og husly.

Har man mod på, at gå i polakkernes fodspor, og gerne vil invitere en fremmed indenfor juleaften, så opfordrer Røde Kors til at man tilmelder sig som juleven på Julevenner.dk.

Jul
Generøse mennesker har et rigere, lykkeligere og sundere liv

Traditionen tro fejres julen i hyggeligt selskab med familie og nære venner, men har man overskud, så er der al mulig grund til også at dele ud af venlighed og generøsitet blandt fremmede. At være imødekommende og hjælpsom har nemlig ikke kun stor betydning for andre, men overraskende nok, ligeså...

Læs mere
Jul
Forbrugerstyrelsen vejleder: Julehandel - sådan er reglerne

Julen nærmer sig, og i den forbindelse har Forbrugerstyrelsen samlet vigtig information om køb, bytteregler og rettigheder.

”Perioden omkring jul og Black Friday er årets helt store handelshøjtid. Selv om de fleste handler går godt, er der en række ting, som er gode at tænke over. Hvor og hvordan,...

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge...

Læs mere
Jul
Hyggebelysning uden sod

Det er svært at skabe julestemning uden levende lys. Men er man i tvivl om hvor meget de sviner, så skal man blot trække en finger hen over vindueglasset efter at have haft et blafrende stearinlys stående i vindueskarmen.

Tilsodede vinduer er imidlertid det mindste problem med levende lys....

Læs mere
Jul
Planlæg i god tid: Derfor kan det være en rigtig god idé at tale om julen

Julen er en dejlig tid fuld af gode stunder sammen med de mennesker, vi holder allermest af. Men som altid når flere mennesker samles omkring et traditionsrigt arrangement, kan freden være skrøbelig.

Især i julen, hvor de fleste af os har nogle ret konkrete forventninger til arrangementerne, kan...

Læs mere
Jul
Julefrokoster og utroskab

Så er det tid! Tid til julefrokoster, og små stik af jalousi og usikkerhed når vi hver især drager afsted til vores respektive julefrokoster. Det er nu at parforholdet skal stå sin prøve ...

Kan vi ikke bare få lov til at gå igennem julefrokostmåneden uden frygt og jalousi? Hvorfor kan vi ikke, med...

Læs mere
Jul
Julekoncerter 2022: Händels Messias 2022 og Bach Juleoratorie

Siden uropførelsen i 1742, har Händels Messias begejstret. Selvom værket egentlig ikke er tænkt som juleoratorium, så er det i dag for mange af os en vigtig del af juletraditionerne.

I år kan Händels storslåede mesterværk, såvel som Bach Juleoratorie, opleves i landets kirker. Se...

Læs mere
Jul
Stor uenighed: Hvor bor julemanden?

Santa Claus, Jultomten, Julemanden ... Kært barn har mange navne, og muligvis lige så mange hjemsteder.

Selvom vi her i Danmark ikke er i tvivl om, at julemanden bor i Grønland, så er andre lande åbenbart ikke orienteret, for fx mener amerikanerne, at julemanden med sikkerhed bor i Alaska, mens...

Læs mere
Jul
Mindsk mislyd omkring juletræet - Øv jer på julesangene

Ligesom julens dufte, så kan lyden af julemusik også vække stærke minder fra barndommen. Men selvom vi straks genkender en julesang, så famler de fleste af os rundt i teksten og har svært ved at finde tonen, når turen går omkring juletræet. Problemet er, ifølge Klaus Møller, sangcoach hos...

Læs mere
Jul
Den fede julemad: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til julemaden; flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af aftenen...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sæbebolde

Sæbebolde

Inspired by Nature fra New Mag

Inspired by Nature fra New Mag

Gaveæsker til adventkalender

Gaveæsker til adventkalender

Julekalender med karameller

Julekalender med karameller

Shopping Nyheder
Julepynt Xmas var

Julepynt Xmas var

Brink Nordic - Julepynt <BR>som i gamle dage

Brink Nordic - Julepynt
som i gamle dage

Frugt og grønt glaspynt

Frugt og grønt glaspynt

Georg Jensen topstjerne

Georg Jensen topstjerne

Nye Bøger
Shopping
^