Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Kategori: Jul
Ville du overveje at give en fremmed plads ved julebordet?
Redaktionen

Vi kender julen som en herlig højtid fuld af glæde og hyggeligt samvær med familie og venner. Men for mange mennesker bringer julen ingen glæde, men er i stedet en tilbagevendende begivenhed præget af tristhed og ensomhed. Og det er rigtigt hårdt at sidde ufrivilligt alene juleaften, og igen i år skulle stille sig selv spørgsmålet: Hvor skal jeg holde jul? siger Lise Lind, leder af fællesskabssektionen i Røde Kors.

”Ensomhed er svært for den enkelte, og samtidig et problem som alle mennesker bør forholde sig til, for ensomhed rammer bredt, blandt mennesker i alle aldre og i alle dele af samfundet.”

Ifølge Røde Kors er flere end 400.000 danskere ramt af ensomhed, og antallet er stærkt stigende. Med så mange ensomme borgere, er det et stort samfundsmæssigt problem, der kræver handling. Hos Dansk Røde Kors og andre danske hjælpeorganisationer, afsættes der mange ressourcer af til initiativer og fællesskaber, der skal forebygge ensomhed, og de mange konsekvenser det har, at være ensom.

Del julen med én der trænger til samvær og en rar oplevelse

Blandt initiativerne etablerede Røde Kors i 2012 indsatsen 'Julevenner', som er en opfordring til at invitere en fremmed gæst hjem juleaften til nogle hyggelig timer i fællesskabets tegn.

”Julevenner er en indsats, hvor mennesker, der savner og mangler et netværk, får øje for, at der er mange mennesker rundt omkring i landet, som gerne vil invitere dem ind i et fællesskab. Forhåbentlig kan det inspirere til at søge andre fællesskaber også,” siger Lise Lind. Sidste år var stillede mere end 1.500 danskere op som julevært og åbnede deres hjem for mennesker, der mangler et sted at fejre jul. I år, er håbet, at endnu flere vil tilslutte sig.

En ny dansk juletradition?

Selvom det at invitere fremmede på besøg juleaften ikke er en del af den danske juletradition, så er de fleste enige i at jul også handler om omsorg for mennesker uden for vores private omgangskreds.

I mange andre lande er denne form for næstekærlighed en mere integreret del af juletraditionen. I Polen er der fx altid dækket op med en ekstra stol og tallerken ved julebordet i tilfælde af at der skulle komme en uventet gæst. Dukker nogen op ved døren, så står værterne klar med mad, julehygge og husly.

Har man mod på, at gå i polakkernes fodspor, og gerne vil invitere en fremmed indenfor juleaften, så opfordrer Røde Kors til at man tilmelder sig som juleven på Julevenner.dk.

Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse...

Læs mere
Jul
Julebagværk med Annemette Voss: Vaniljekranse

Mangler du en opskrift på klassiske julesmåkager, så har den populære bagedyst-vinder, Annemette Voss samlet de allerbedste i bogen 'Julebag'. Fra bogen bringer vi her opskriften på de mest fantastiske vaniljekranse.

Læs mere
Jul
Julekrydderiet over alle julekrydderier

Julen er højsæson for duftende dejlige krydderier, og her ligger særligt ét krydderi i toppen af listen over højtidens mest populære. Dét drejer sig naturligvis den herlige kanel.

Hvert år omkring juletid ligger kanelen - i stødt og hel udgave - allerøverst på salgslisterne, for som alle ved, så...

Læs mere
Jul
DIY: En duftende dejlig julehilsen

Her får du inspiration til en kær og anderledes julehilsen; små stofposer fulde af julens duftende krydderier, tørrede blomster eller æteriske olier. En både super nem, stemningsfuld og personlig lille gave.

Læs mere
Jul
Hvilke grene er velegnede til grenkranse?

Der er selvfølgelig masser af nostalgi over den traditionelle halmkrans, pyntet med gran, bær og fløjlsbånd, men de senere år ses mange kranse bundet i kviste og grene. Det giver kransene et mere luftigt, let og enkelt udtryk. Og det er slet ikke så svært, at binde grenkranse, og så har du lejlighed...

Læs mere
Jul
4 tips til smukke grenkranse, du selv kan lave

Smukke kranse af efterårsgrene fra løvtræer gør sig godt i juleudsmykningen. De fine, lette kranse skaber stemning ude og inde, kan hænges på vægge og døre, hejses op i loftet eller stå på bordet som adventskrans. Og så er en smuk krans også alletiders gave, når man skal på julevisit hos venner og...

Læs mere
Jul
Sale 2022 - Tjek tilbudspriserne

Du behøver ikke storme rundt efter gode Black Friday-tilbud, for her har vi samlet et udvalg af de allerbedste tilbud i november med op til 50% rabat fra blandt andet Gucci & Seiko, byNORD, Broste Copenhagen, House Doctor, Nicolas Vahé, Meraki, LAFORMA, ROWICO, KARE DESIGN, Nordal, Between Floors,...

Læs mere
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Læs mere
Jul
Brug haven til jul – og genbrug julen i haven

En juledekoration er en dejlig julehilsen at få. De kan købes i butikkerne, og det er måske ikke den store udskrivning, til gengæld er de som regel pyntet med plastikpynt og -gran.

Fremstiller man selv sine juledekorationer, så har man i stedet en fin, personlig gave, som både er billigere og mere...

Læs mere
Jul
Julehygge med børnene: 14 sjove og kreative idéer

December måned kan være nok så fuld af festlige sammenkomster, men intet slår julehygge med børnene. Er man så heldig, at have børn eller børnebørn at dele julemåneden med, så er det bare om at rydde kalenderen. For i selskab med børn er man garanteret ægte, uforfalsket julebegejstring, stort...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Adventstager

Adventstager

Inspired by Nature fra New Mag

Inspired by Nature fra New Mag

Glasklokke til fine nips

Glasklokke til fine nips

Sæbebolde

Sæbebolde

Shopping Nyheder
Julepynt

Julepynt

Julepynt fra Vondels

Julepynt fra Vondels

Frugt og grønt glaspynt

Frugt og grønt glaspynt

Jomfru Maria skulptur

Jomfru Maria skulptur

Nye Bøger
Shopping
^