Dansk Smykkekunst
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
MIIEGO AL3+ FREEDOM
Kategori: Jul
Takt og tone i julen

Hun er vred over at hendes svigermor inviterer sin ene svigerdatters familie til juleaften, men ikke inviterer hendes. Forfatter Sanne Udsen har skrevet bøger om god opførsel, takt og tone. Her vejleder hun om takt og tone i julen ...

Hun er vred over at hendes svigermor inviterer sin ene svigerdatters familie til juleaften, men ikke inviterer hendes. Forfatter Sanne Udsen har skrevet bøger om god opførsel, takt og tone. Her vejleder hun om takt og tone i julen ...Kære Sanne Udsen,

Jeg har en inderlig bøn om hjælp her op mod jul ...

Jeg er så vred på min svigerfamilie, at det er ved at æde mig op, fordi jeg ikke kan få afreageret. Er det mig, der er strid, eller har min familie begået helligbrøde mod julen?

For 2 måneder siden fortæller min kæreste mig, at min svigermor har inviteret sin ældste søn, hans kone og hendes familie til at holde jul sammen med os - men min familie bliver ikke inviteret.

Tilsyneladende har min svigermor ringet og spurgt min kæreste, om det var okay med os, hvortil min kæreste har svaret, at det var det nok. Det gør han ALDRIG mere uden at spørge mig først!

Min svigermor inviterer kun svigerdatterens familie med fordi svigerdatteren ikke kan holde jul uden at sidde på skødet af sin mor. Svigerdatteren er i dag 24 år, og hendes kæreste er 37 år.

Min kæreste og jeg har i flere år skiftedes mellem at holde jul hos vores to familier. For to år siden beslutter min kærestes bror og kæreste, at nu vil de så også holde jul sammen. De starter med at holde hos hendes familie.

Nu i år skulle vi så igen prøve at planlægge julen, men så begynder hun med sit ævl om, at hun ikke kan undvære sin familie. Min svigermor griber i desperation til denne løsning for også at kunne holde jul sammen med sin ældste søn.

Jeg synes også, at det var "hårdt" første gang, jeg ikke skulle holde jul hjemme - for det er jo den eneste rigtige jul. Men der var ingen, der viste hensyn til mig. Og når man vælger at invitere den ene svigerdatters familie, bør man vel også invitere den andens ... eller hvad ?

Hendes familie takkede i første omgang nej til tilbuddet, og alt er fryd og gammen, og alt gammelt nag var glemt. Men nu kommer det så pludselig frem, at hendes familie har ombestemt sig og alligevel gerne vil komme.

På et splitsekund ødelagde de min julestemning. Fra hendes familie kommer 6 mennesker. Fra min kærestes familie kommer 5 mennesker (inkl. mig). Jeg har altså måtte vælge min egen familie fra, for at kunne jul holde med hendes familie!

Jeg er vred på min kæreste for at have sagt ja til noget, som i mine øjne er utilgiveligt, uden at spørge mig. Jeg er vred på min svigermor, fordi jeg mener, hun har handlet egoistisk og uden tanke for andre. Jeg er vred på hendes svigerdatter, fordi hun i mine øjne opfører sig som en baby, og bevidst eller ubevidst manipulerer alle omkring sig, så hun får det, som hun vil. Jeg er vred på min kærestes bror for ikke at mande sig op og sige noget til hende.

Jeg kan slet ikke overskue at holde julen på denne måde, og jeg frygter, at får jeg ikke talt om det, vil jeg forsøge at hævne mig, og jeg vil ikke igen kunne få det rigtig gode forhold, som jeg tidligere har haft til min svigerfamilie.

Men måske er det mig, der er babyen her. Jeg vil så gerne høre din mening, fordi det her generer mig mere, end jeg ville have troet muligt.

_____________________________________________________________________

Kære læser,

Jeg ved ikke, om du vil kunne lide svaret. I fire ord: Tag og bliv voksen! Jeg ved dårligt, hvor jeg ellers skal begynde. Men måske skal jeg starte med at sige, at julen ikke blot er hjerternes fest, det er også kompromisernes fest.

Jeg synes, din svigermor er en umådelig rummelig person. Tænk, at hun orker at invitere sin søns svigerfamilie bare for at gøre sin svigerdatter glad! Og nej, selvfølgelig skulle hun da ikke også invitere din familie. Hvorfor skulle hun det? De har vel også noget andet at lave. At hun overhovedet ringer og spørger din kæreste, om det er i orden med ham og dig, går langt ud over, hvad man kan kræve af en værtinde. Hun kan da invitere dem, hun vil! Okay, jeg vil gå så vidt som til at sige, at juleaften er en ganske særlig lejlighed, og det ville ikke være særligt hensynsfuldt af hende at invitere nogen, som hun vidste, du hadede, men det er vel heller ikke det, der er tilfældet her. Du er bare fornærmet over, at hun ikke har spurgt dig om lov – på trods af, at det har hun faktisk – og at der ikke også tages samme hensyn til dig og din sikkert vidunderlige familie. Helt ærligt!

Her har hun vist sig fra sin generøse og gæstfri side, og så bliver det modtaget på den måde af dig? Hvori består hendes egoisme? Det er mig ganske ubegribeligt, at det skulle være egoistisk at påtage sig det besvær, det er at invitere ekstra gæster, og så endda nogle, der er så besværlige, at de ikke kan finde ud af, om de vil komme eller ej. Jeg vil dog give dig ret i, at hun burde have givet dig besked om, at de alligevel kommer. For nu skal I jo ud og sørge for gaver til dem. En symbolsk gave som en flaske vin eller champagne vil være passende.

Hvad skal du ellers gøre? Først og fremmest skal du sige undskyld til din kæreste. Hvorfor skulle han ikke have sagt ja til sin mors arrangement? Ja, og så skal du nok også finde ud af, hvorfor du er så vred over dette, der i alle andres ører må lyde som en jul i den helt rette ånd. Hvordan kan det være helligbrøde mod julen, at man inviterer sin svigerdatters familie? Overvej også, om det ikke er på tide, at du og din kæreste påtager jer forpligtelsen med at holde jul fremover. Så kan du invitere alle dem, du vil. Jul skulle gerne handle om at være gavmild over for andre. Det skulle ikke så gerne handle om at være barnlig og sætte sine egne behov først. Som sagt, jeg er ikke sikker på, at det var det svar, du ville have. Men jeg vil mod alle odds alligevel ønske, at du får en fredelig jul!


Jul
Kanel, kanel og mere kanel!

Julen er højsæson for krydderier, og vi bruger rundhåndet løs af dem i mad, drikke og bagværk. Ét krydderi slår alle de andre med flere længder: Kanel! Hvert år omkring juletid havner det fine, rustrøde krydderi - i stødt og hel udgave - allerøverst på salgslisterne. Krydderiets popularitet skyldes...

Læs mere
Jul
Mandelgaven

Mandelgaven skal gerne være noget alle i selskabet vil sætte pris på - og så skal det helst ikke være en alt for dyr gave. Her får du 8 fine bud på årets mandelgave.

Læs mere
Jul
DIY: Julefint uden juletræ

Til dig, der er vild med julepynt, men ikke har et juletræ.

Her er tre kære idéer til, hvordan din fine juletræspynt kan få den fortjente opmærksomhed - også selvom du ikke lige har plads til selve juletræet. Med denne smukke, kreative DIY kommer stadsen op at hænge - og du slipper samtidig...

Læs mere
Jul
Svensk jul - 8 svenske julespecialiteter

Tag en tur 'hinsiden' til julehygge og dejlig stemning i strå-julebukkens land! Lige nu lokker juleudstilinger og stemningsfulde julemarkeder overalt i Sverige, men du kan selvfølgelig også vælge at nyde de svenske julespecialiteter hjemme.

Læs mere
Jul
Opskrift: Hjemmelavet festlig kulørt frugtslik

Jordbær, blåbær, citron, pebermynte, melon. Nyd din yndlingsfrugtsmag i festlig, kulørt juleslik ...

Læs mere
Jul
8 dejlige idéer til din ønskeliste

Her op til jul kan der gå meget tid med at overveje, hvad andre skal have i julegave, men hvad ønsker du dig selv? Her er 8 lækre luksusting - lige til at sætte på ønskelisten!

Læs mere
Jul
DIY: En duftende dejlig julehilsen

Her får du inspiration til en kær og anderledes julehilsen; små stofposer fulde af julens duftende krydderier, tørrede blomster eller æteriske olier. En både super nem, stemningsfuld og personlig lille gave.

Læs mere
Jul
Gaver til ham

Gaveguide til dig, der er på jagt efter en lækker gaveidé til manden.

Læs mere
Jul
Marokkansk and med pomerans

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske krydrede og helt anderledes anderet" siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.
Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens...

Læs mere
Jul
6 suveræne idéer til julehygge med børn

December måned kan være nok så fuld af festlige sammenkomster, men intet slår samværet med børn. Er man så heldig at have børn eller børnebørn at dele julemåneden med, så er det bare om at rydde kalenderen. For i børns selskab er man garanteret ægte, uforfalsket julebegejstring, stort engagement,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
LED bloklys

LED bloklys

Juletræstæpper

Juletræstæpper

Julepynt - VW Bobbel i krom

Julepynt - VW Bobbel i krom

Jul hos Fairytell

Jul hos Fairytell

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
17.02.2020

Tre ud af 10 danskere er utilfredse med deres løn

Finans

Gratis frugt, massageordninger og god kaffe gør det ikke alene. Motivation, jobtilfredshed og løn hænger uløseligt sammen, fastslår ny undersøgelse. Læs mere


15.02.2020

Coronavirus udgør især en risiko for ældre med helbredsproblemer

Berlingske

Statistikker viser, at særligt den ældre del af verdens befolkning, er udsat for at blive ramt af coronavirus. Mænd kan også være mere udsatte end kvinder. Læs mere


11.02.2020

Parfume badeprodukter til børn kan bidrage til allergirisiko

Forbrugerrådet Tænk Kemi

De såkaldte badebomber, der syder og bobler i badevandet, og badeslim, der giver badetvandet en slimet konsistens, sætter kulør på børnenes tur i badekaret. Men ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser at produkterne indeholder både parfume, mikroplast og såkaldte azofarvestoffer. Læs mere


10.02.2020

Forsker: Tidlig pubertet kan skyldes fedme og udsættelse for hormonforstyrrende stoffer i miljøet

Rigshospitalet

At danske piger går i puberteten tidligere end hidtil, har man vist i mange forskellige forskningsstudier. Forskningen viste, at i 1991 var pigerne omkring 11 år, da de gik i puberteten, og i 2005 var pigerne knap 10 år. Læs mere


30.01.2020

Undersøgelse: Dit tandkød sladrer om din kost

Aarhus Universitet

Spiser du for meget sukker, eller har du hang til søde læskedrikke, øges risikoen ikke 'kun' for huller i tænderne, men også betændelse i tandkødet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet, og derfor skal sunde kostvaner fortsat prioriteres højt, lyder rådet fra forskeren bag... Læs mere


24.01.2020

Studie: Fiskeolie som kosttilskud kan give bedre sædkvalitet og større testikler

Rigshospitalet

En ny undersøgelse af 1679 unge danske mænd tyder på, at unge mænd, der indtager fiskeolie som kosttilskud får bedre sædkvalitet og større testikler. Læs mere


Arkiv

^