real estate rental business plan writing a cv for academic positions first
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategorier: Jul  -  Julemad

Julen er en af årets helt store højtider, hvor der går rigtig meget mad til spilde. Derfor deler forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad nogle nyttige råd, som ikke kun mindsker madspild, men som samtidig får madbudgettet til at række meget længere.

Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild
Redaktionen

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov for Nordea og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, at de er bekymrede for, om de har råd til at købe tilstrækkelig mad i julen, eller om de må gå hårdt på kompromis med valget af madvarer.

Derfor deler Stop Spild Af Mad en række gode råd, der ikke kun mindsker madspild, men også får julens madbudget til at række meget længere.

 1. Få overblik over, hvad du i forvejen har af madvarer

  I tiden frem til jul er det en god idé, at I får spist jer igennem de madvarer, du har på lager i dit køleskab, din fryser og i dine køkkenskabe. På den måde får du både plads til nye varer, og samtidig tjekket om du allerede har nogle af de madvarer, du får brug for i julen.

 2. Planlægning er vejen til en billigere jul og mindre madspild

  Udarbejdelse af budget og planlægning af indkøb til diverse julefrokoster og familiearrangementer, er en yderst effektiv måde at styre både udgifter og madspild. Som alle ved, så kan man hurtigt få forkøbt sig, hvilket meget ofte ender i madspild og penge ud ad vinduet.

  Har du, trods planer og indkøbslister, hang til impulskøb, så kan du have held til at bryde de uhensigtsmæssige indkøbsvaner ved at ændre din rute gennem supermarkedet, skriver Stop Spild Af Mad.

 3. Julehygge kræver ikke nødvendigvis frås

  Husk, at mere mad ikke nødvendigvis medfører ekstra hygge. Det kan snildt blive en hyggelig jul uden at frås, og der er jo ingen grund til at overfodre hverken sig selv eller skraldespanden.

  Selvfølgelig skal der hygges med lækkerier i julen, men især i år er det klogt at gøre en indsats for at få mere ud af mindre.

 4. Lækker restemad - Idéer og opskrifter

  Man må ikke gå ned på skåle, bøtter og køkkenbeholdere til madopbevaring. Med restemad kan man nemt spare et måltid, og med de mange idéer og opskrifter på lækker restemad i juledagene, får man både lækker mad og nedbragt sit forbrug. Se idéerne og få inspiration her

  Husk altid at nedkøle din mad hurtigt efter måltidet. Overvej om madresterne skal i fryseren, eller om de skal spises indenfor 24 timer, og dermed kan stå på køl i køleskabet.
Jul
Sådan ønsker du god jul på 20 andre sprog

Selvom det svenske, norske og danske sprog ligner hinanden, så er det ikke ualmindeligt, at vi slår over i engelsk, når vi skriver sammen. Men når det kommer til at ønske hinanden en god jul, så kan man som trygt skrive 'god jul', for sådan lyder julehilsen også på norsk og svensk.

Til gengæld er...

Læs mere
Jul
10 helt unikke julespecialiteter i andre lande

Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -...

Læs mere
Jul
Top 10 over de bedste julefilm

Hvis man midt i juleræset trænger til en pause, så er der ikke noget som at kravle op i sofahjørnet og se - eller gense - en skøn julefilm.

Fra ’Fars Fede Juleferie’ med Chevy Chase i hovedrollen, 'Elf' med Will Ferrell, 'Bad Santa' med Billy Bob Thornton, til 'Søren Bruns Jul', Astrid Lindgrens...

Læs mere
Jul
Julekrydderiet over alle julekrydderier

Julen er højsæson for duftende dejlige krydderier, og her ligger særligt ét krydderi i toppen af listen over højtidens mest populære. Dét drejer sig naturligvis den herlige kanel.

Hvert år omkring juletid ligger kanelen - i stødt og hel udgave - allerøverst på salgslisterne, for som alle ved, så...

Læs mere
Jul
Julepynt fra julemandens værksted

Forventningsfulde børn og nostalgisk legetøj er uløseligt forbundet med julen. Her et udvalg af den fineste julepynt, der vil vække særlig fryd hos store som små.

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet. Se den fineste, muntre, kulørte julestads fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg,...

Læs mere
Jul
DIY: En duftende dejlig julehilsen

Her får du inspiration til en kær og anderledes julehilsen; små stofposer fulde af julens duftende krydderier, tørrede blomster eller æteriske olier. En både super nem, stemningsfuld og personlig lille gave.

Læs mere
Jul
Hvilke grene er velegnede til grenkranse?

Der er selvfølgelig masser af nostalgi over den traditionelle halmkrans, pyntet med gran, bær og fløjlsbånd, men de senere år ses mange kranse bundet i kviste og grene. Det giver kransene et mere luftigt, let og enkelt udtryk. Og det er slet ikke så svært, at binde grenkranse, og så har du lejlighed...

Læs mere
Jul
4 tips til smukke grenkranse, du selv kan lave

Smukke kranse af efterårsgrene fra løvtræer gør sig godt i juleudsmykningen. De fine, lette kranse skaber stemning ude og inde, kan hænges på vægge og døre, hejses op i loftet eller stå på bordet som adventskrans. Og så er en smuk krans også alletiders gave, når man skal på julevisit hos venner og...

Læs mere
Jul
Sale 2022 - Tjek tilbudspriserne

Du behøver ikke storme rundt efter gode Black Friday-tilbud, for her har vi samlet et udvalg af de allerbedste tilbud i november med op til 50% rabat fra blandt andet Gucci & Seiko, byNORD, Broste Copenhagen, House Doctor, Nicolas Vahé, Meraki, LAFORMA, ROWICO, KARE DESIGN, Nordal, Between Floors,...

Læs mere
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Undgå pakkekalender-panik!

Undgå pakkekalender-panik!

Gaveæske delikatesser

Gaveæske delikatesser

Inspired by Nature fra New Mag

Inspired by Nature fra New Mag

Julekalender med karameller

Julekalender med karameller

Shopping Nyheder
Georg Jensen topstjerne

Georg Jensen topstjerne

Snowball CoolSnowGlobes

Snowball CoolSnowGlobes

Juletræstæpper

Juletræstæpper

Glaspynt fra Bungalow

Glaspynt fra Bungalow

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^