Server den i høje smukke glas!
Ingredienser:
- 1 flaske sød hvidvin - Alternativt kan man bruge en halvtør vin og justere sukkermængden.
- Saften af usprøjtet citron - Hvis citronen er meget stor eller saftig, kan det være godt at smage til, så syrligheden ikke overdøver de øvrige smagsnuancer. Sats på 2-3 spsk.
- Ca. 5 spsk. sukker
- 2 dl. lyse sultan-rosiner
- 2-3 hele kanelstænger
- 2 spsk. hele nelliker - Nelliker kan blive meget intense i smagen, hvis de trækker længe. Derfor er det en god idé at smage på blandingen under opvarmningen, så de kan fjernes i tide.
- Pinjekerner
- Evt. snaps eller hvid rom
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienser i en gryde og varm det forsigtigt op. Det må endelig ikke koge.
- Overvej, om der skal tilsættes lidt vand (1-2 dl), især hvis vinen koger en smule væk under opvarmningen. Dette kan også gøre smagen mildere, hvis den er blevet for kraftig.
- Når gløggen er rygende varm og klar til servering kan du evt. komme en lille sjat snaps eller hvid rom i - lige før den serveres.
- Sæt glassene på et smukt fad - dekoreret med pynt fra naturen.