Hvid Parasol
Maling til træværk - Økologisk
Eichholtz havestol 'Delta'
Planteskjulere i barokstil
Kategori: Jul

En smuk, let og luftig grenkrans står i flot kontrast til den fine julepynt, og er den perfekte juledekoration til den nordiske indretningsstil.

4 tips til smukke grenkranse, du selv kan lave
Redaktionen

Smukke kranse af efterårsgrene fra løvtræer gør sig godt i juleudsmykningen. De fine, lette kranse skaber stemning ude og inde, kan hænges på vægge og døre, hejses op i loftet eller stå på bordet som adventskrans. Og så er en smuk krans også alletiders gave, når man skal på julevisit hos venner og bekendte.

 1. Sådan binder du en grenkrane

  1. Læg grene/kviste forskudtVikl mørk vinseltråd eller vinbindergarn omkring. Tilføj flere grene/kviste i forlængelse og vikl tråd om.

  2. Fortsæt til du synes grenrullen er lang nok.

  3. Saml enderne så grenrullen danner en pæn rund krans og vikl tråd om samlingen.

  4. Studs evt. kviste som stritter ud fra kransen.

 2. Sådan gør du grenene smidige

  Hvis du synes, at formen på kransen er ujævn, så kan du lave kransen, så den nogenlunde passer til diameteren på din gulvspand. Læg herefter kransen i spænd i spanden nogle dage, så får du en fin jævn cirkelformet krans.

 3. Sådan hænges kransen i loftet

  Skal kransen op at hænge i loftet, så får du den nemmest i vatter ved at hænge den op i tre punkter med ståltråd.

 4. Sterainlys eller batteridrevet LED lyskæde?

  Til ophængte adventskranse kan man anvende juletræslys og -holdere. Vær altid opmærksom på brandfaren, og lad ALDRIG stearinlys brænde uden opsyn.

  Skal grenkransen stå på bordet, skal lys og stager enten stå inde i midten af kransen eller flettes ind i selve kransen, for at sikre at lysene står stabilt.

  Overvej om du istedet vil anvende en lille lyskæde med batteri. En lyskæde med 40 LED-lys, batteri og timer fås fra kr. 20 hos fx Harald Nyborg. Den kan bruges både ude og inde.

 

 

Jul
Opskrift: Kanelkaffe

Når kulden nu så småt sniger sig ind på os, så har man for alvor brug for hyggelige stunder med en rar kop kaffe til at varme halsen og hænderne på.

Og hvad er mere oplagt end at vække julestemningen med en herligt krydret kanelkaffe?

Læs mere
Jul
Julekalender 2021

Åben dagens kalenderlåge og deltag i lodtrækningen om flotte gevinster fra Rituals, Unikke Hjem, Green People og Plaisir.

Læs mere
Jul
Affogato - Italiensk kaffedessert

Hvis du er glad for smagen af kaffe, men endnu ikke har prøvet den italienske kaffedessert affogato, så er du gået glip af en himmerigsmundfuld, som dine smagsløg med garanti skriger på at få lov til at dechifrere. Luk øjnene og forestil dig en kugle iskold is, der bliver overhældt med et...

Læs mere
Jul
Julekalender 2021 - Vind gaver fra Rituals, Unikke Hjem og Green People

 

Til julen hører fejring af Advent. Og her på KvindeGuiden skal vi naturligvis have en hyggelig julekalender, hvor vi udlodder skønne gevinster blandt læserne.

Klik ind og se gaverne, og husk at være med, når tilmeldingen åbner de fire søndage i advent; Søndag den 28. november, søndag den 5....

Læs mere
Miljø
Sådan vælger du et miljøvenligt juletræ

Det kan være svært at gennemskue hvilket træ man skal vælge, hvis man gerne vil gøre et bæredygtigt køb. Langt de fleste danske juletræer sprøjtes med ukrudtsmidlet Roundup, som WHO fortsat mener udgør miljø- og sundhedsmæssig risiko.

Læs mere
Jul
Advent

De fineste gaveidéer til årets adventskalender.

Læs mere
Jul
Juleopskrifter - Klassiske juleopskrifter

Står du for at skulle servere julefrokost eller julemiddag, så bringer vi her vores klassiske yndlings juleopskrifter: Flæskesteg med sprøde svær, brunede kartofler, juleskinke, rødkålssalat og juleand. Lækkerier til julefrokostbordet; Hjemmebagt lun leverpostej, røget laks, hjemmerørt remoulade,...

Læs mere
Jul
DIY: En duftende dejlig julehilsen

Her får du inspiration til en kær og anderledes julehilsen; små stofposer fulde af julens duftende krydderier, tørrede blomster eller æteriske olier. En både super nem, stemningsfuld og personlig lille gave.

Læs mere
Jul
Kanel, kanel og mere kanel!

Julen er højsæson for krydderier, og vi bruger rundhåndet løs af dem i mad, drikke og bagværk. Ét krydderi slår alle de andre med flere længder: Kanel! Hvert år omkring juletid havner det fine, rustrøde krydderi - i stødt og hel udgave - allerøverst på salgslisterne. Krydderiets popularitet skyldes...

Læs mere
Jul
DIY: 22 kreative gaveidéer

Kalendergaver, adventsgaver, julehilsner og julegaver. Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og måske især i år, hvor ingen af os ved om det bliver muligt at fejre julen sammen, vil familie, venner og kollegaer sættes særlig pris på en hilsen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Julesok til pakkekalender<BR>og adventsgaver

Julesok til pakkekalender
og adventsgaver

Plakat PH Poul Henningsen

Plakat PH Poul Henningsen

Kalender gaveposer

Kalender gaveposer

Inspired by Nature fra New Mag

Inspired by Nature fra New Mag

Shopping Nyheder
Mistelten belagt med bladguld

Mistelten belagt med bladguld

Frugt og grønt glaspynt

Frugt og grønt glaspynt

Julepynt og -stads fra Broste Copenhagen

Julepynt og -stads fra Broste Copenhagen

LED bloklys

LED bloklys

Nye Bøger
^