Rattan sofa
Havebord Kryss
Eichholtz havestol 'Delta'
Planteskjulere i barokstil
Kategori: Jul

En smuk, let og luftig grenkrans står i flot kontrast til den fine julepynt, og er den perfekte juledekoration til den nordiske indretningsstil.

4 tips til smukke grenkranse, du selv kan lave
Redaktionen

Smukke kranse af efterårsgrene fra løvtræer gør sig godt i juleudsmykningen. De fine, lette kranse skaber stemning ude og inde, kan hænges på vægge og døre, hejses op i loftet eller stå på bordet som adventskrans. Og så er en smuk krans også alletiders gave, når man skal på julevisit hos venner og bekendte.

 1. Sådan binder du en grenkrane

  1. Læg grene/kviste forskudtVikl mørk vinseltråd eller vinbindergarn omkring. Tilføj flere grene/kviste i forlængelse og vikl tråd om.

  2. Fortsæt til du synes grenrullen er lang nok.

  3. Saml enderne så grenrullen danner en pæn rund krans og vikl tråd om samlingen.

  4. Studs evt. kviste som stritter ud fra kransen.

 2. Sådan gør du grenene smidige

  Hvis du synes, at formen på kransen er ujævn, så kan du lave kransen, så den nogenlunde passer til diameteren på din gulvspand. Læg herefter kransen i spænd i spanden nogle dage, så får du en fin jævn cirkelformet krans.

 3. Sådan hænges kransen i loftet

  Skal kransen op at hænge i loftet, så får du den nemmest i vatter ved at hænge den op i tre punkter med ståltråd.

 4. Sterainlys eller batteridrevet LED lyskæde?

  Til ophængte adventskranse kan man anvende juletræslys og -holdere. Vær altid opmærksom på brandfaren, og lad ALDRIG stearinlys brænde uden opsyn.

  Skal grenkransen stå på bordet, skal lys og stager enten stå inde i midten af kransen eller flettes ind i selve kransen, for at sikre at lysene står stabilt.

  Overvej om du istedet vil anvende en lille lyskæde med batteri. En lyskæde med 40 LED-lys, batteri og timer fås fra kr. 20 hos fx Harald Nyborg. Den kan bruges både ude og inde.

 

 

Jul
Jul med børn: Farvestrålende romkugler

En julekonfektdag vækker altid begejstring blandt børn, man kan hurtigt udvikle sig til en fest med masser af farvestrålende krymmel på gulvet og små chokoladehænder på panelerne.

Det kan derfor være en rigtig god idé, at man forinden enten helt fjerner de møbler og gulvtæpper, man er mest øm om,...

Læs mere
Jul
Klassiske jødekager

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Læs mere
Jul
Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske krydrede og helt anderledes anderet" siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.
Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens...

Læs mere
Jul
Hvilke grene er velegnede til grenkranse?

Der er selvfølgelig masser af nostalgi over den traditionelle halmkrans, pyntet med gran, bær og fløjlsbånd, men de senere år ses mange kranse bundet i kviste og grene. Det giver kransene et mere luftigt, let og enkelt udtryk. Og det er slet ikke så svært, at binde grenkranse, og så har du lejlighed...

Læs mere
Jul
Må man gerne tage gran med hjem fra skoven?

Agern, kviste, blade, kogler, mos og bær. Skovbunden er fuld af den fineste pynt til kranse, dekorationer og stemningsfulde guirlander. Det er helt gratis, så længe du bare sørger for at overholde de fem regler.

Læs mere
Jul
Advent konkurrence: 1. søndag i advent

Deltag i lodtrækningen, hvor Rituals udlodder to store ’The Ritual of Sakura Renewing Ceremony’-gaveæsker blandt KvindeGuidens læsere til en samlet værdi af 1.150 kroner.

Læs mere
Jul
Mindsk mislyd omkring juletræet

Ligesom julens dufte, så kan lyden af julemusik også vække stærke minder fra barndommen. Men selvom vi straks genkender en julesang, så famler de fleste af os rundt i teksten og har svært ved at finde tonen, når turen går omkring juletræet. Problemet er, ifølge Klaus Møller, sangcoach hos...

Læs mere
Jul
Koncertkalender: Händels Messias 2021

Siden uropførelsen i 1742, har Händels Messias begejstret. Selvom værket egentlig ikke er tænkt som juleoratorium, så er det i dag for mange af os en vigtig del af juletraditionerne. I år kan Händels storslåede mesterværk opleves i flere kirker og koncerthuse rundt omkring i landet.

Læs mere
Jul
Julepynt fra julemandens værksted

Forventningsfulde børn og nostalgisk legetøj er uløseligt forbundet med julen. Her et udvalg af den fineste julepynt, der vil vække særlig fryd hos børn og barnlige sjæle.

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet. Se den fineste, muntre, kulørte julestads fra blandt andet Bungalow,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Glasklokke til fine nips

Glasklokke til fine nips

Undgå pakkekalender-panik!

Undgå pakkekalender-panik!

Sæbebolde

Sæbebolde

Kalender gaveposer

Kalender gaveposer

Shopping Nyheder
Jomfru Maria skulptur

Jomfru Maria skulptur

Georg Jensen topstjerne

Georg Jensen topstjerne

Julepynt og -stads fra Broste Copenhagen

Julepynt og -stads fra Broste Copenhagen

Brink Nordic - Julepynt <BR>som i gamle dage

Brink Nordic - Julepynt
som i gamle dage

Nye Bøger
^