Hos Karolines Køkken anbefaler man følgende fremgangsmåde:
- Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter).
- Lad sukkeret smelte uden omrøring – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme.
- Tilsæt smør og skru op til kraftig varme.
- Kom kartoflerne i et dørslag og brus dem over med koldt vand.
- Kom de afdryppede kartofler i panden.
- Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 min. Vend forsigtigt i dem. Tilsæt evt. lidt vand hvis kartoflerne begynder at blive tørre.
Tip:
De brunede kartofler kan forberedes i god tid. Brun kartoflerne i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem, til vandet er fordampet, og kartoflerne er varme og blanke. Kog og pil evt. kartoflerne dagen før.