Kategori: Jul
Bind din adventskrans 

Nogle af de smukkeste adventskranse er kranse bundet og pyntet med materialer, fundet i den danske natur. Tag en tur i skoven og lad dig inspirere af alle de fine materialer du finder i skovbunden.

Når det kommer til julens kranse og dekorationer, er det som regel en god ide, at holde det enkelt - ”less is more” som man siger i modeverdenen. Det samme gælder for adventskranse – og al anden juleudsmykning, for den sags skyld. Jo enklere stil, des mere eksklusivt. Oftest er det mest supersimple ganske enkelt det smukkeste.

KOGLEKRANS
Det skal du bruge: Halmkrans, små kogler i ensartede størrelser f.eks. kogler fra lærketræet, vindseltråd, stearinlys med spyd, silkebånd og et rundt fad der passer til kransens størrelse.

Sådan gør du ...
• Fastgør ståltråden på halmkransen. Bind koglerne på en ad gangen med vindseltråd, ved at lægge ståltråden ind mellem koglernes skæl og stramme til. Sæt koglerne tæt, så halmkransen så vidt muligt bliver dækket.
• Sæt kransen på et fad, stik lysene i kransen og bind bånd om lysene.

Tip
Hvis det ikke er muligt at finde lys med spyd, kan du varme et stykke ståltråd over et stearinlys og stikke det i bunden af hvert lys ...

LÆRKEKRANS
Det skal du bruge: Kraftig ståltråd, friske lærkekviste med kogler, vindseltråd, ler, lys og et rundt fad der skal passe til kransens størrelse.

Sådan gør du …
• Lav en ring af den kraftige ståltråd. Ringen skal være så stor, at der er rigelig plads til at placere de fire lys i midten. Husk også at tjekke ringens størrelse i forhold til fadet det skal stå på.
• Vikl tynde lærkekviste fast til ståltrådsringen med den tynde ståltråd. For at holde ringens form, skal der bindes tæt og eventuelle sideskud skal klippes af. Bind rundt og rundt, og tilføj nye grene til kransen. Husk at stramme ståltråden til, så kransen bliver fast.
• Læg kransen omkring fadet og læg en klump ler i midten, som lysene presses solidt ned i.

Tip
I stedet for lærkekviste, kan man f.eks. bruge kviste af buksbom eller thuja.

LERKRANS
Det skal du bruge: Ler, lys, frøkapsler fra bøgetræet, silkebånd og et rundt fad der passer til kransens størrelse.

Sådan gør du …
• Tag i skoven og saml frøkapsler fra bøgen.
• Rul en pølse af ler og saml den til en ring
• Læg lerringen på et smukt fad
• Tryk lysene godt ned i lerringen
• Sæt frøkapslerne tæt, så lerringen så vidt muligt bliver dækket
• Bind bånd om hvert lys

HUSK!
Vær ekstra opmærksom på brandfare omkring juledekorationer. Brug evt. selvslukkende lys, men vær opmærksom på at man selv med selvslukkende lys, aldrig kan vide sig sikker. Så hold ekstra godt øje med juledekorationen og lad aldrig børn alene i et rum med tændte stearinlys.

IDEER TIL MATERIALER
Grankviste og fine kogler fra gran-, lærke-, fyrre- og cyprestræer, mos, hyben, snebær, mos, frøstande, svampe, visne blade, kviste og grene.
Derudover kan man tilføje duft til kransen ved f.eks. at bruge tørrede appelsinskiver, kanelstænger eller stjerneanis.

Jul
Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især…

Læs mere
Jul
Opskrift af chocolatier Jesper Rahbek: Dadler med marcipan og lakrids 

Søde dadler, blød marcipan, sprød chokoladeovertræk og fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag på toppen.

Læs mere
Jul
Juleblomster: 10 idéer til juledekoration med hvide blomster 

Blomster er slet ikke til at undvære i julen: Amaryllis, tulipan, hyacint og julestjerne er så smukke og stemningsfulde i julens stilleben og til borddekorationer. De fås i alverdens farver, men de hvide står i særlig smuk kontrast til den mørkegrønne gran og den fine julestads.

Læs mere
Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

Læs mere
Jul
Er det forkert at opmuntre børn til at tro på julemanden? 

Er man heldig at tilbringe juleaften i selskab med små børn, så er der garanti for en festlig aften fuld af sprudlende humør og uforfalsket julebegejstring. Aftenens program skal helst være som sidste års, for når man er lille, er det trygt og rart på forhånd at vide, hvad der venter.

Og børn er…

Læs mere
Jul
Sære juletraditioner i andre lande 

De danske juletraditioner synes mildest talt vindtørre sammenlignet med traditioner i andre lande; Der bliver spået i kaffegrums, tændt kæmpe bål, serveret 13 desserter juleaften, og støvlerne bliver fyldt med gaver og slik.

Læs om sære russiske, franske, tyske, polske, portugisiske, irske,…

Læs mere
Jul
10 helt unikke julespecialiteter i andre lande 

Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -…

Læs mere
Jul
Julepynt fra julemandens værksted 

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet med kulørt og stemningsfuld vintageinspireret julepynt fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg, Brink Nordic og House Doctor. Klik på produkterne, og se forhandler og priser.

Læs mere
Jul
DIY: 22 kreative gaveidéer 

Julehilsner til venner og kollegaer og julegaver til hele familien ...

Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og der er intet så dejligt, som at få en personlig gave, giveren selv har brugt tid og kreative kræfter på at fremstille. Her får du idéer til 22 nyttige, hjemmelavede gaver,…

Læs mere
Jul
Julepynt: Hvid julestads 

Hvid julepynt skaber en særlig smuk og elegant kontrast til den mørkegrønne gran. Se udvalget.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^