Fokuserer du på dine svagheder eller styrker?

Fokuserer du på dine svagheder eller styrker? 

Vi kender det alle sammen helt tilbage fra folkeskolen. Nogle ting er lette for os, og andre ting er svære for os. Og særligt de ting, vi har svært ved, får vi besked på at øve os i. Den indsats er vigtig i skoleårene, men fortsætter vi i voksenlivet med at fokusere på at udvikle vores svagheder, går vi glip af udvikling, trivsel og succes, siger erhvervspsykolog.

"Tankegangen om, at vi især skal arbejde med vores svagheder følger mange mennesker ind i deres professionelle arbejdsliv og prædikes ligefrem på nogle arbejdspladser" siger erhvervspsykolog Henrik Leslye, og det er ifølge ham en stor misforståelse, der forhindrer os i at trives og lykkes på arbejdspladsen:

"Den hyppigste misforståelse, jeg støder på, når jeg hjælper mennesker med at få succes i deres arbejdsliv, er tankegangen om, at man udvikler sig mest ved at fokusere på sine svagheder" siger Henrik Leslye og fortsætter: "Vi ved fra forskning, at det forholder sig stik modsat. Du har det største rum for både udvikling, trivsel og succes ved at fokusere på dine styrker. Betyder det, at du helt skal ignorere din svagheder? Nej, men dit primære fokus skal ligge på dine styrker."

En god leder har fokus på medarbejderens topstyrker

Danskerne skifter job som aldrig før, og en af de mest populære årsager til at sige op er ønsket om personlig og faglig udvikling. Og ifølge Henrik Leslye er en opsigelse den helt rigtige løsning, hvis din leder ikke lader dig fokusere på dine topstyrker:

"Når vi får lov at tage udgangspunkt i vores topstyrker, så vil vi opleve et rigtigt match mellem vores kompetencer, og de udfordringer vi står over for. Det vil give os en følelse af flow, hvor tiden går hurtigt. Hvis udfordringerne er for store i forhold til dine kompetencer vil det lede til stress, og hvis udfordringerne er for små i forhold til dine kompetencer vil det lede til kedsomhed, så der er alt mulig grund til at søge videre, hvis du ikke kan tage afsæt i dine styrker på arbejdspladsen", siger Henrik Leslye.

Job & karriere
Hver 5. kvinde bliver spurgt til børneplaner ved jobsamtaler 

Knap hvert 5. kvindelige medlem mellem 18-49 år er blevet spurgt til familieplaner ved en jobsamtale. Og 23 % er blevet spurgt til deres nuværende familiesituation. Det viser en undersøgelse som Epinion har lavet for HK Privat i oktober 2020. Til sammenligning har kun 5 % af mændene i samme…

Læs mere
Job & karriere
Osteopaten: Sådan forebygger du smerter på hjemmekontoret 

Hvad sker der med kroppen, når vi sidder for længe i uhensigtsmæssige stillinger på hjemmekontoret? Og hvad kan vi gøre, for at forebygge smerter og gener? Osteopat Danni Petersen, guider til gode vaner på hjemmearbejdspladsen.

Læs mere
Job & karriere
Advokaten: Det skal du som lønmodtager vide om coronapas 

Coronavaccinen er i fuld gang med at blive rullet ud, og regeringen og erhvervslivet har planer om et digitalt coronapas, som kan give mulighed for restaurantbesøg og forretningsrejser. Men hvad betyder det egentlig for dig som lønmodtager? Her forklarer advokatfuldmægtig, Charlotte Krogh, dine…

Læs mere
Job & karriere
Coaching: Dérfor tilbyder virksomheder deres medarbejdere coachingforløb 

Siden 80érne har coaching været en populær ressource i forretningsverdenen. Især på ledelsesplan har coaching været udbredt som individuel sparring for ledere, og er gennem årene blevet en så integreret del af virksomhedsledelse, at man vurderer, at op mod halvdelen af alle danske virksomheder i dag…

Læs mere
Job & karriere
Terapeuten: Hvordan kriser kan give plads til klarhed, balance og nærvær 

"Kriser er ikke kun af det onde. Kriser kan være dét, der giver klarhed. Coronakrisen har fået mange af os til at mærke efter og overveje, om vi nu også har den balance i tilværelsen, som vi inderst inde drømmer om," siger parterapeut og forfatter, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Job & karriere
Parterapeut: Udfordringer i privatlivet kan give stress på jobbet 

Vi taler rigtig meget om arbejdsrelateret stress, mens der er berøringsangst, når det kommer til den udbredte stress, som er skabt af problemer i privatlivet og særligt i parforholdet. Skal vi knække stresskurven, er vi nødt til at fokusere begge steder, mener parterapeut Christiane Meulengracht,…

Læs mere
Job & karriere
Job: Takt & tone ved julefrokosten 

Sæsonen for julefrokoster er over os, og det giver rigtig gode muligheder for at styrke relationerne på arbejdspladsen. Samværet med kollegaerne, god mad og rigelig alkohol, gør som regel julefrokosten til en festlig oplevelse, men indimellem kan julefrokoster også udvikle sig til skueplads for…

Læs mere
Job & karriere
Job med mange rejsedage kan have store konsekvenser for sundheden 

Et job, der indbefatter masser af rejseaktivitet, kan lyde besnærende. Ikke desto mindre oplever mange mænd og kvinder, der rejser meget i forbindelse med deres arbejde, at jobbet også kan have store helbredsmæssige konsekvenser. Søvnmangel og jetlag samt hurtig og ofte usund kost, manglende motion…

Læs mere
Sommer
Hver tredje holder mindre end tre ugers sommerferie 

For omtrent hver tredje erhvervsaktive dansker er sommeren ikke lig med tid til ferie. 32 pct. svarende til flere end 900.000 personer nøjes med at holde sommerferie i to uger eller mindre, og yderligere 4 pct. vælger at lægge deres ferie på andre tider af året. Det viser en ny…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Præstationsløn kan påvirke psykisk helbred 

Der kan være mange grunde til at, at en virksomhed går fra fast aflønning af sine medarbejdere til mere konkurrencebetonede aflønningsformer som for eksempel præstationsløn. Men én ting er sikkert; det kan påvirke medarbejderne. Og i mange tilfælde påvirker det medarbejderne negativt i form af øget…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^