Lister med opgaver i prioriteret rækkefølge, og angivelse af, hvornår man tager fat på opgaven, er vejen frem. Forudsætningen for at listen fungerer er, at den løbende opdateres, fx hvis opgaven udsættes eller tager længere tid end estimeret.

Effektive tips til hvordan du takler dine overspringshandlinger 

Befinder du ofte dig ofte i en ubehagelig situation som følge af, at du endnu engang har udsat en vigtig opgave? Har du et ønske om at gøre noget ved problemet?

Ved at mobilisere al din stædighed og vilje, kan du med nogle enkelte metoder slippe de dårlige vaner.

Tyr du til overspringshandlinger, hvis du er usikker på om du har kompetencerne til at klare en opgave?

  • Ved at dele din bekymring med andre, får du sat ord på og mærker andres forståelse for dine udfordringer. Det kan være en stor lettelse at vide, at andre også indimellem kæmper med manglende erfaring, og du vil føle dig knapt så presset ved tanken om andres forventninger.

Tyr du til overspringshandlinger, fordi du er perfektionist?

  • Perfektionister kan overraskende nok have tendens til at udsætte deres opgaver. Ofte handler det om, at de er bange for, ikke at leverer et tilfredsstillende stykke arbejde. Har du svært ved at få færdiggjort dine opgaver, fordi du sjældent føler dig helt tilfreds med resultatet, så er det en god idé at lade andre hjælpe dig med at vurdere din indsats.

Er der særlige typer opgaver, du finder kedelige?

  • Prøv at motivere dig selv ved at tænke på de mere interessante og overskuelige opgaver, der venter forude når den vigtige opgave er på plads.

Har du styr på din to-do liste?

  • Manglende organisering og prioritering af opgaver er almindelige årsager til overspringshandlinger. Der kan hurtigt opstå forvirring, hvis man ikke har en liste at gå efter og springer frem og tilbage mellem opgaverne uden at få nogen af dem færdiggjort, man mister fokus og overblik, og kommer til at tage fat på de mindre vigtige opgaver først.

    Lister med opgaver i prioriteret rækkefølge, og angivelse af, hvornår man tager fat på opgaven, er vejen frem. Forudsætningen for at listen fungerer er, at den løbende opdateres, fx hvis opgaven udsættes eller tager længere tid end estimeret. Listen vil hjælpe dig til bedre at fokusere på opgaven, og vil samtidig være kilde til stor tilfredsstillelse, når opgaverne efterhånden kan krydses af.

    Der er udviklet apps, der kan hjælpe dig med at bevare dit fokus på opgaven, styre din to-do liste og mindske antallet af overspringshandlinger. Se fx focuskeeper.co

    Får du en presserende opgave, så kom i gang med den med det samme. Skab dig et overblik over, hvordan opgaven skal løses og indhent den information og de input, du kan se, du umiddelbart får brug for.

Undgå at blive distraheret

  • Lad være med at tjekke dine mails, luk ned for sociale medier, og undgå at have fjernsynet kørende i baggrunden.

Lad tidligere erfaringer og konsekvenser motivere dig

  • Prøv at huske:
    - hvor lettet og tilfreds du følte dig, sidste gang du klarede opgaven til tiden.
    - de ubehagelige konsekvenser det havde sidste gang du ikke fik klaret opgaven til tiden.
    - hvordan en opgave, du umiddelbart fandt uoverskuelig, faktisk viste sig ikke at være så svær, da det kom til stykket.

Sæt belønning i udsigt

  • Lov dig selv, at der venter en dejlig belønning, hvis du klarer opgaven til tiden. Motiver dig selv med udsigten til en god middag, en hyggelig aften i sofaen eller en tur i biografen. Vær bevidst om at det er belønningen for en god indsats, og mærk, hvor godt det er at få klaret opgaverne i tide.

Hvis dine overspringshandlinger er indgroede vaner, så vil de formentligt ikke være nogle, du kan ændre over natten. Væbn dig med tålmodighed og indstil dig på, at det til tider vil være en kamp. Husk, at uanset hvilke dårlige vaner man vil af med, så er der en risiko for ’at falde i’. Lad være med at bruge energi på at bebrejde dig selv, men skynd dig tilbage på sporet.

Sommer
Hver tredje holder mindre end tre ugers sommerferie 

For omtrent hver tredje erhvervsaktive dansker er sommeren ikke lig med tid til ferie. 32 pct. svarende til flere end 900.000 personer nøjes med at holde sommerferie i to uger eller mindre, og yderligere 4 pct. vælger at lægge deres ferie på andre tider af året. Det viser en ny…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Præstationsløn kan påvirke psykisk helbred 

Der kan være mange grunde til at, at en virksomhed går fra fast aflønning af sine medarbejdere til mere konkurrencebetonede aflønningsformer som for eksempel præstationsløn. Men én ting er sikkert; det kan påvirke medarbejderne. Og i mange tilfælde påvirker det medarbejderne negativt i form af øget…

Læs mere
Job & karriere
Fokuserer du på dine svagheder eller styrker? 

Vi kender det alle sammen helt tilbage fra folkeskolen. Nogle ting er lette for os, og andre ting er svære for os. Og særligt de ting, vi har svært ved, får vi besked på at øve os i. Den indsats er vigtig i skoleårene, men fortsætter vi i voksenlivet med at fokusere på at udvikle vores svagheder,…

Læs mere
Job & karriere
Kvinder og Millennials erobrer den danske e-handel 

Både e-handel og iværksætteri har længe været mandsdominerede aktiviteter, men det ser ud til at ændre sig i fremtiden. Andelen af kvindelige iværksættere inden for e-handel er i løbet af de seneste fem år steget fra 20 til 28,5 procent - og der kommer hele tiden flere til. Samtidig er antallet af…

Læs mere
Job & karriere
Det giver prestige at arbejde over 

Rockwool Fonden fortæller, at flere danskere har fået fleksible arbejdstider. Det kan føre til mere indflydelse, men også til mere overarbejde: Mere end hver fjerde privatansatte HK'er oplever, at det giver prestige at arbejde over på deres arbejdsplads.

Læs mere
Job & karriere
Familiestrateg: Sommerferien er slut - det er nu du skal prioritere familien 

Danskerne bruger i så høj grad sommerferien til at kompensere for den manglende samvær med familien i hverdagen, at mange vender direkte stressede tilbage på arbejde. Det mener familiestrateg Bo Bresson, der i stedet opfordrer danskerne til at sprede det gode familieliv ud over hele året.

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker 

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -…

Læs mere
Job & karriere
Feedback  

Har du svært ved at få dit budskab igennem? NLP coach Charistina Greve giver her nogle redskaber til at forbedre kommunikation og forståelse.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^