Derfor deltager færre i firmafesten: Vi orker ikke drukstemningen 

Når sommerferien nærmer sig, er det i mange virksomheder tid til årets traditionelle sommerfest. Men en undersøgelse viser, at hver 6. medarbejder ikke deltager. Mange orker ikke den løsslupne og - til tider ubehagelige stemning, som kan være konsekvensen af de store mængder alkohol der konsumeres.

Spørgsmålet er om virksomhederne tager ansvar, og gør firmafester alkoholfrie?

Ifølge en undersøgelse foretaget af Voxmeter for Blå Kors Danmark, mener 40% af danskerne, at alkohol fylder for meget til fester og andre sociale arrangementer på arbejdspladsen. Næsten 25% har valgt at gå tidligt hjem fra sociale arrangementer, mens 16% helt undlader at deltage på grund af alkoholens indvirkning på feststemningen.

"Det er trist, at så mange ser sig nødsaget til at stå uden for det sociale fællesskab på arbejdspladsen på grund af alkoholen. Det kollegiale er en stor del af vores arbejdsliv, og jeg håber, at flere virksomheder vil tage undersøgelsen til efterretning, så ingen føler sig udenfor til sociale sammenkomster," siger Morten Skov Mogensen, generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Gør festen inkluderende for alle

Ved at vælge, at festen skal være alkoholfri, skaber man en mere inkluderende atmosfære, hvor alle kan deltage og nyde festlighederne uden at føle sig udenfor. Men måske kan valget af en alkoholfri fest være et mere overkommeligt kompromis, hvis der gøres noget ud af de alkoholfrie drikke.

Her får du inspiration til 12 alkoholfrie alternativer:

 1. Mocktails
  Alkoholfri cocktails som Mojito, Piña Colada eller Margarita. De er festlige og smager fantastisk uden at indeholde alkohol. Server dem i flotte cocktailglas med farverige sugerør og pynt med frisk frugt og mynteblade.
 2. Frugtpunch
  En blanding af forskellige frugtsafter med sodavand eller tonic. Det er en forfriskende og farverig drik. Serveres i en stor bowle med isterninger og masser af friske frugtskiver som appelsin, citron og bær.
 3. Iste
  Hjemmelavet iste med friske frugter og urter som mynte eller basilikum. Perfekt til en varm sommerdag. Server i høje glas med masser af isterninger og pynt med friske urter og citronskiver. Her er opskriften på klassisk iste.
 4. Limonade
  Klassisk limonade eller smagsvarianter som jordbær, hindbær eller lavendel. Det er en tidløs favorit. Serveres i store glas eller krukker med skiver af citron og bær, og tilsæt en kvist frisk mynte for ekstra flair.
 5. Smoothies
  Blend friske frugter, grøntsager og yoghurt for en sund og lækker drik, der samtidig er mættende. Server i gennemsigtige glas med sugerør og pynt med frugtstykker på kanten af glasset. Her er 7 opskrifter på vores favorit smoothies
 6. Alkoholfri øl
  Alkoholfri øl er en god mulighed for dem, der ønsker smagen af øl uden alkohol. Der findes mange gode varianter på markedet. Serveres i kolde ølglas med skummet på toppen, ligesom en traditionel øl.
 7. Kombucha
  Fermenteret te, der kommer i mange forskellige smagsvarianter. Det er både sundt og forfriskende. Serveres i glasflasker eller glas med isterninger, og pynt med en skive citron eller lime.
 8. Italiensk sodavand
  En forfriskende blanding af boblende sodavand og frugtsirupper. Det er en elegant og smagfuld drik. Serveres i champagneglas eller høje glas med is og pynt med friske bær og en kvist rosmarin.
 9. Alkoholfri vin
  Der findes mange varianter af alkoholfri vin, både rød, hvid og rosé. Server i vinglas med en skive appelsin eller citron og nogle isterninger for at holde vinen kold.
 10. Mango Lassi
  En lækker, cremet drik lavet af yoghurt, mango og en smule sukker. Blend mango, yoghurt og lidt sukker sammen og server koldt i glas, pyntet med et par mynteblade og et drys kardemomme.
 11. Hindbær-mynte spritzer
  Bland hindbærsirup med mousserende vand og tilsæt friske hindbær og mynteblade. Server i høje glas med masser af isterninger og en skive lime på kanten.
 12. Æble-ingefær mocktail
  Til efterårets og julens firmafester er en mocktail med æble og ingefær et hit. Bland friskpresset æblejuice med ingefærøl og lidt citronsaft. Server i glas med isterninger og pynt med en skive æble og en kanelstang for ekstra flair.

Kilde:

Arbejdsmiljø: Overarbejde uden kompensation
Job & karriere
Studie afslører: Loyale ansatte kan havne i en ond cirkel 

En undersøgelse offentliggjort i Journal of Experimental Social Psychology peger på, at det ikke er ualmindeligt, at ledere udnytter deres mest loyale medarbejdere ved at pålægge dem ulønnet arbejde og opgaver uden for arbejdstiden. Ifølge forskningsleder lektor i filosofi Matthew L. Stanley ved…

Læs mere
Job & karriere
Effektive tips til hvordan du takler dine overspringshandlinger 

Befinder du ofte dig ofte i en ubehagelig situation som følge af, at du endnu engang har udsat en vigtig opgave? Har du et ønske om at gøre noget ved problemet?

Ved at mobilisere al din stædighed og vilje, kan du med nogle enkelte metoder slippe de dårlige vaner.

Læs mere
Job & karriere
Tips og øvelser i at tackle stress 

Tempoet på arbejdspladser i dag er sat op, og presset på den enkelte er steget. Arbejdspladsen er blevet et mere stresset sted - og stress, pres, chikane og mobning er en del af manges dagligdag. Hjælp dig selv til mere ro og overskud i hverdagen. Her får du nogle effektive tips og øvelser.

Læs mere
Job & karriere
Er overspringshandlingerne blevet en dårlig vane?  

Det er træls at arbejde sammen med mennesker, der konsekvent er forsinkede med deres opgaver. Men irritationen er som regel ikke mindre hos den forsinkede selv – tværtimod. Det er stressende, når ens overspringshandlinger betyder, at man igen er forsinket med en opgave, og at man - først alt for…

Læs mere
Forår
Vi cykler til arbejde 2023: Jernheste med forårsfornemmelser 

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Læs mere
Job & karriere
Få magten over dine mails 

Har du mistet overblikket over indbakken? Du kan nemt og hurtigt få overblik over din mail. Det tager højst en time, så har du en tom eller næsten tom indbakke.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Job & karriere
Ansættelsesadvokaten: Kend dine ferierettigheder 

Har du styr på dine ferierettigheder?

Langt de fleste arbejdsgivere vil gøre alt for at imødekomme lønmodtagerens ferieønsker, men det er ikke altid muligt at få puslespillet til at gå op til alles tilfredshed. Det er dog god stil, at lønmodtagere med skolebørn kan holde ferie i skolens…

Læs mere
Job & karriere
Uddannelse og videreuddannelse  

Har du tid og overskud til videreuddannelse lige nu? Hvis ikke, så drop det.

Læs mere
Job & karriere
Hver tredje kvinde udsættes for sexchikane 

Hver tredje kvinde og hver fjerde mand udsættes for krænkende hændelser på jobbet, og hver tiende af dem, der udsættes for krænkelser, ender med at sige jobbet op. Det viser nye tal fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation. Arbejdsgiverne skal have større incitament til at forebygge chikane, mener…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Kunsten at skifte spor i arbejdslivet

Flere og flere oplever, at de har brug for nye udfordringer i disse år, hvor arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast. Mange mangler dog mod til at rykke på mulighederne. Er du en af dem, så læs denne bog og få masser af inspiration til at gå på opdagelse efter et anderledes og rigere arbejdsliv.

Læs mere
Myten om kvinders selvtillid

Selvtillid handler ikke om frygtløshed, men om at have modet til at handle, selvom knæene ryster under dig i situationen, skriver Helene Lerner i bogen 'Myten om kvinders selvtillid'.

Læs mere
Det gennemsnitlige menneske
Det gennemsnitlige menneske

Marketingsdirektør Morten Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte…

Læs mere
Tag magten over sin karriere

Er du kørt sur i det hele" Er du træt af chefen" Er du bitter over at din kollega blev forfremmet i stedet for dig? Keder du dig på jobbet -eller i det hele taget? Ærgrer du dig over at du aldrig fik muligheden for at forfølge din drøm? Den gode nyhed er at der IKKE kommer nogen og redder dig. Du…

Læs mere
Shopping
^