Sådan syr du en quilt

Sådan syr du en quilt 

Sy en skøn quilt til sommerens liggestol. Det behøver ikke være svært, for du bestemmer selv, hvor avanceret mønstret skal være. Herunder gennemgår vi opgaven - trin for trin!

Dét skal du bruge til quiltning: Et udvalg af stofstykker, pladevat, stof til quiltens bagside, saks, bagebapir til mønster, masser af knappenåle, nål og tråd og evt. symaskine samt strygejern.

Sådan syr du et quiltet tæppe

  1. Få dig et overblik over opgaven ved først at tegne tæppet på et stykke ternet papir i målestok forhold 1:10 cm
  2. Opdel den store rektangel i mindre rektangler og kvadrater, så du har en plan over, hvordan quilten skal se ud, når den er færdig.
  3. Vask og stryg stoffet.
  4. Skær skabelon(er) i bagepapir i de rektangler og/eller kvadrater, du skal bruge, i henhold til din plan. Husk, at tilføje 6mm ekstra per kvadrat til søm.
  5. Læg stoffet i flere lag, så du klipper flere ud på én gang.
  6. Hæft stoffet sammen med knappenåle og hæft derefter skabelonen fast på stofbunken.
  7. Skær eller klip quiltlapperne ud.
  8. Når alle lapperne er klar, lægger dem ud på gulvet, så du kan få et overblik over mønstret.
  9. Nu er det tid til at sy: Tag to lapper og læg dem ovenpå hinanden, så vrangen vender ud. Hæft dem sammen med en knappenål og sy den ene side sammen.
  10. Sy flere lapper sammen to og to, og læg de sammensyede lapper tilbage på deres plads på gulvet, så du ikke mister overblikket over projektet.
  11. Når alle lapperne er syet sammen to og to, så er det tid til at sy de to sammenhængende lapper sammen med to andre sammenhængende lapper osv. (Det kan være en god ide, at flade sømmene ud undervejs, så er lapperne nemmere at arbejde med)
  12. Når alle lapperne er syet sammen, skal du klippe et stykke stof til quiltens bagside samt pladevat i quiltens størrelse.
  13. Læg quilt, pladevat og stof ovenpå hinanden og hæft dem godt sammen med knappenåle
  14. Sy dem sammen enten ved at lægge syningen i de allerede eksisterende syninger i quilten eller i lige baner henover quilten.
  15. Færdiggør quilten ved at sy skråbånd i kanten. Hæft skråbåndet fast med kappenåle inden du syr, så de tre lag stof ikke forskubber sig.
Hobby & DIY´s
Strik fine pulsvarmere 

Med Anna Wilkinsons dejlige bog 'Lær at strikke, elsk at strikke', får du 20 fristende opskrifter på strik, blandt andet på cardigan, sokker, trøjer, muffe, indkøbsnet, tørklæder, kraver, huer – og disse skønne halvhandsker/ pulsvarmere, som vi her bringer opskriften på.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik et hurtigt og nemt sjal 

Efter sommeren kommer tiden, hvor det er herligt med lune sjaler. Her får du en hurtig og nem opskrift på et lunt sjal med snoninger, hentet fra strikkebogen 'På pinde og nåle'.

Læs mere
Hobby
ISADORA tørklæde med takkekanter 

Fra Lene Holme Samsøe´s bog "Suveræn strik" fra forlaget Lindhardt og Ringhof får du her opskriften på et florlet og ultrafeminint tørklæde. Tørklædet har fine takkekanter i siderne, der strikkes samtidig med resten af tørklædet.

Læs mere
Hobby
Strik et lunt tørklæde 

Sjaler, sjælervarmere og tørklæder er spændende og farverigt tilbehør i din garderope og er samtidig lunt og dejligt. Fra Sys Fredens bog "Sjaler og Sjælevarmere" får du her en opskrift på et tørklæde, som du sagtens selv kan strikke !

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^