Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
DIY: Forvandling af teaktræsbord
Redaktionen

Med mindre man ligefrem er til retroinspireret indretning, så kan 50'erne og 60'ernes møbler i palisander og teak virke tunge og skæmmende i en ellers let og luftig indretning. Mange af datidens møbler er imidlertid både robuste og funktionelle, og så kan de tilmed fås for en slik i genbrugsbutikker og på loppemarkeder.

Loppefund
Med et lakeret teaktræsbord på hånden samt fire, godt-brugte polstrede stole i bøgetræ, var det svært at forestille sig, at det nogen sinde skulle lykkedes at få en pæn spisestue ud af det. Men teaktræsbordet havde nogle meget funktionelle, skjulte udtræksplader, og de brugte, polstrede bøgetræsstole var så behagelige at sidde på og så billige at anskaffe, at det blev udgangspunktet for denne DIY.

Møbelmaling
Normalt er det et større projekt at male møbler. Det kræver forberedelse, og møblerne skal som regel både slibes, spartles og renses grundigt for at sikre at malingen hæfter og overfladen bliver jævn og blank. Med vintagemaling er målet imidlertid ikke at give møblerne spejlblanke overflader, men i stedet en overflade med en smuk, mat og kalket struktur. 
Med et farvekort på mere end 50 smukke kalkmaling farver til såvel møbler som vægge, har danske Jeanne d'Arc Living oplevet en enorm succes blandt gør-det-selv entusiaster, og derfor den oplagte sponsor til vores DIY projekt. 

Inspirationsbog
Sammen med maling, pensler og lak, modtog vi inspirationsbogen 'Vintage Paint - Skønne forvandlinger' udgivet af Jeanne d`Arc Living. Blandt bogens mange idéer til kreative projekter med kalkmaling er blandt andet et projekt, hvor et utidssvarende lakeret mahognibord har fået den smukkeste cremfarvede vintagefinish med kalkmaling.
Projektet minder om det vi selv var i gang med, bortset fra, at man her havde valgt at 'seale' overfladen med spærregrunder, for at mindske risikoen for at gammel gul polish skulle trække gennem malingen. Spørgsmålet var om vi kunne opnå samme fine resultat uden brug spærregrunder. 

Sådan gjorde vi
Bordet og stoleben blev vasket med grundrens, hvorefter vi malede møblerne over med farven 'Warm Grey' - en smuk grå kalkmaling fra JDL. Til malearbejdet anvendte vi en rund pensel str. 10 til kanter og hjørner, og en flad pensel til de store flader.  Malingen var nem at påføre, og allerede efter et par timer, var malingen tør nok til endnu en omgang.

Før og efter
Vi kunne formentlig have lakeret bordet efter endnu et par timer, men valgte at lade projektet stå natten over. Dagen efter gav vi bord og stoleben en omgang mat lak og stolende nye betræk. Voilà! Sikke en forvandling! Se før- og efterbilleder herunder. 

Materialer
Til projektet, udtræksbord 180x80 + 4 stole, brugte vi:

  • 1 pensel, rund, høj kvalitet, Jeanne d'Arc Living. Vejl. 99 kroner
  • 1 pensel, flad, høj kvalitet, Jeanne d'Arc Living. Vejl. 89 kroner
  • 1 bøtte maling 'Warm Grey',Jeanne d'Arc Living, 700 ml. Vejl. 189 kroner
  • 1 bøtte møbellak 'Lak ultra mat' Jeanne d'Arc Living, 200 ml. Vejl. 125 kroner
  • Betræk til stole fra Ikea. Vejl. 280 kroner
Hobby
Inspiration til kreative projekter

Savner du inspiration til et hyggeligt og kreativt projekt, så behøver du ikke lede længe. For nettet bugner af kreative ideer og DIY´s for enhver smag.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Hans og hendes huer

Den 14. februar er det Valentine, dagen hvor man, ifølge den amerikanske tradition, skal gøre sig særlig umage med at gøre noget rart for kæresten. Og du kan da for eksempel lige nå, at strikke et par 'hans & hendes' huer !

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik fine pulsvarmere

Med Anna Wilkinsons dejlige bog 'Lær at strikke, elsk at strikke', får du 20 fristende opskrifter på strik, blandt andet på cardigan, sokker, trøjer, muffe, indkøbsnet, tørklæder, kraver, huer – og disse skønne halvhandsker/ pulsvarmere, som vi her bringer opskriften på.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik et hurtigt og nemt sjal

Efter sommeren kommer tiden, hvor det er herligt med lune sjaler. Her får du en hurtig og nem opskrift på et lunt sjal med snoninger, hentet fra strikkebogen 'På pinde og nåle'.

Læs mere
Hobby
ISADORA tørklæde med takkekanter

Fra Lene Holme Samsøe´s bog "Suveræn strik" fra forlaget Lindhardt og Ringhof får du her opskriften på et florlet og ultrafeminint tørklæde. Tørklædet har fine takkekanter i siderne, der strikkes samtidig med resten af tørklædet.

Læs mere
Hobby
Strik et lunt tørklæde

Sjaler, sjælervarmere og tørklæder er spændende og farverigt tilbehør i din garderope og er samtidig lunt og dejligt. Fra Sys Fredens bog "Sjaler og Sjælevarmere" får du her en opskrift på et tørklæde, som du sagtens selv kan strikke !

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Anti-stress

Anti-stress

Blondebånd

Blondebånd

Hop med på strikke-tendensen

Hop med på strikke-tendensen

Kærlighed ved første strik!

Kærlighed ved første strik!

Nye Bøger
^