Hvid Parasol
Havebord Kryss
Havestol Venture Design
Planteskjulere i barokstil
DIY: Forvandling af teaktræsbord
Redaktionen

Med mindre man ligefrem er til retroinspireret indretning, så kan 50'erne og 60'ernes møbler i palisander og teak virke tunge og skæmmende i en ellers let og luftig indretning. Mange af datidens møbler er imidlertid både robuste og funktionelle, og så kan de tilmed fås for en slik i genbrugsbutikker og på loppemarkeder.

Loppefund

Med et lakeret teaktræsbord på hånden samt fire, godt-brugte polstrede stole i bøgetræ, var det svært at forestille sig, at det nogen sinde skulle lykkedes at få en pæn spisestue ud af det. Men teaktræsbordet havde nogle meget funktionelle, skjulte udtræksplader, og de brugte, polstrede bøgetræsstole var så behagelige at sidde på og så billige at anskaffe, at det blev udgangspunktet for denne DIY.

Møbelmaling

Normalt er det et større projekt at male møbler. Det kræver forberedelse, og møblerne skal som regel både slibes, spartles og renses grundigt for at sikre at malingen hæfter og overfladen bliver jævn og blank. Med vintagemaling er målet imidlertid ikke at give møblerne spejlblanke overflader, men i stedet en overflade med en smuk, mat og kalket struktur. 
Med et farvekort på mere end 50 smukke kalkmaling farver til såvel møbler som vægge, har danske Jeanne d'Arc Living oplevet en enorm succes blandt gør-det-selv entusiaster, og derfor den oplagte sponsor til vores DIY projekt. 

Inspirationsbog

Sammen med maling, pensler og lak, modtog vi inspirationsbogen 'Vintage Paint - Skønne forvandlinger' udgivet af Jeanne d`Arc Living. Blandt bogens mange idéer til kreative projekter med kalkmaling er blandt andet et projekt, hvor et utidssvarende lakeret mahognibord har fået den smukkeste cremfarvede vintagefinish med kalkmaling.
Projektet minder om det vi selv var i gang med, bortset fra, at man her havde valgt at 'seale' overfladen med spærregrunder, for at mindske risikoen for at gammel gul polish skulle trække gennem malingen. Spørgsmålet var om vi kunne opnå samme fine resultat uden brug spærregrunder. 

Sådan gjorde vi

Bordet og stoleben blev vasket med grundrens, hvorefter vi malede møblerne over med farven 'Warm Grey' - en smuk grå kalkmaling fra JDL. Til malearbejdet anvendte vi en rund pensel str. 10 til kanter og hjørner, og en flad pensel til de store flader.  Malingen var nem at påføre, og allerede efter et par timer, var malingen tør nok til endnu en omgang.

Før og efter

Vi kunne formentlig have lakeret bordet efter endnu et par timer, men valgte at lade projektet stå natten over. Dagen efter gav vi bord og stoleben en omgang mat lak og stolende nye betræk. Voilà! Sikke en forvandling! Se før- og efterbilleder herunder. 

Materialer

Til projektet, udtræksbord 180x80 + 4 stole, brugte vi:

  • 1 pensel, rund, høj kvalitet, Jeanne d'Arc Living. Vejl. 99 kroner
  • 1 pensel, flad, høj kvalitet, Jeanne d'Arc Living. Vejl. 89 kroner
  • 1 bøtte maling 'Warm Grey',Jeanne d'Arc Living, 700 ml. Vejl. 189 kroner
  • 1 bøtte møbellak 'Lak ultra mat' Jeanne d'Arc Living, 200 ml. Vejl. 125 kroner
  • Betræk til stole fra Ikea. Vejl. 280 kroner
Hobby & DIY´s
DIY: Byg en mistbænk af genbrugsmaterialer

En mistbænk er som et lille drivhus der giver dine planter de bedste betingelser for at trives og gro. Den holder godt på fugt og varme, og mindsker risikoen for at der går mus og insekter i dine afgrøder.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Livsstilsmesser
Kreative Messer 2022

For alle der passioneret nyder kreative hobby-projekter, men også for alle dem, der drømmer om, at komme i gang med et håndarbejde, venter der store oplevelser og masser af inspiration på landets Kreativ Messer.

På messerne samles udstillere, der deler ud af deres egne erfaringer, og her kan man få...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Sådan syr du en quilt

Sy en skøn quilt til sommerens liggestol. Det behøver ikke være svært, for du bestemmer selv, hvor avanceret mønstret skal være. Herunder gennemgår vi opgaven - trin for trin!

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik en islandsk sweater

Med den inspirerende strikkebog 'Islandsk Strik' af Oddný S. Jónsdóttir fra Forlaget Turbine, samles alt, hvad du behøver at vide om islandsk uld og strik samt 65 opskrifter på tøj til kvinder, mænd og børn udvalgt i samarbejde med Islands største garnfirma, Ístex. Her får du opskriften på en skøn...

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Genbrug dine teblade i en skøn bodyscrub

Fremstil selv den lækreste bodyscrub med eksfolierende sukker, fugtgivende og plejende aloevera og olivenolie samt citron og duftende (genbrugte!) teblade.

Læs mere
Hobby & DIY´s
DIY: Dekorer plantepotter med neglelak

Med neglelak kan du give dine hvide plantepotter et helt unikt og personligt touch i lige de farver, der passer dig og indretningen. Alt hvad du behøver er hvide plantepotter, neglelak i forskellige farver, træpinde til omrøring og en stor skål eller balje med vand. Et hurtigt, nemt og hyggeligt...

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv duftende læbepleje

Det er super nemt og enkelt selv at fremstille læbepomade. Med ganske få ingredienser, som alle fås i helsekostforretninger, kan du fremstille læbepleje med lige den duft, du holder allermest af. Grundingredienserne er lanolin, koldpresset sheasmør, bivoks og vegetabilsk olie.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Spadag: Fremstilling af lavendelolie

Mens lavendel gennem historien har været et udbredt naturligt middel mod blandt andet angst og søvnløshed, så kniber det for moderne forskning at dokumentere virkningen. Et enkelt japansk studie bekræfter at indholdet af duftstoffet linalool i lavendel, har en afslappende effekt - i hvert fald hos...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Vidunderstoffet viskose - perfekt til enhver DIY

Viskose er et yderst populært stofmateriale, som er helt ideelt til rigtig mange kreative syprojekter, fortæller Marianne Juel Vestergaard fra stofforhandleren, Juels.dk. Viskose egner sig til både fine kjoler, kært børnetøj, luftige skjorter og nederdele til varme sommerdage.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Smykke fremstilling

Smykke fremstilling

Masking tape

Masking tape

Smykkedesigner?

Smykkedesigner?

Dansk kreativ portal <BR>gør op med traditionelle hobby-kurser

Dansk kreativ portal
gør op med traditionelle hobby-kurser

Nye Bøger
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man...

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
^