Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Sådan syr du en quilt
Redaktionen

Sy en skøn quilt til sommerens liggestol. Det behøver ikke være svært, for du bestemmer selv, hvor avanceret mønstret skal være. Herunder gennemgår vi opgaven - trin for trin!

Dét skal du bruge til quiltning: Et udvalg af stofstykker, pladevat, stof til quiltens bagside, saks, bagebapir til mønster, masser af knappenåle, nål og tråd og evt. symaskine samt strygejern.

Sådan syr du et quiltet tæppe

 1. Få dig et overblik over opgaven ved først at tegne tæppet på et stykke ternet papir i målestok forhold 1:10 cm
 2. Opdel den store rektangel i mindre rektangler og kvadrater, så du har en plan over, hvordan quilten skal se ud, når den er færdig.
 3. Vask og stryg stoffet.
 4. Skær skabelon(er) i bagepapir i de rektangler og/eller kvadrater, du skal bruge, i henhold til din plan. Husk, at tilføje 6mm ekstra per kvadrat til søm.
 5. Læg stoffet i flere lag, så du klipper flere ud på én gang.
 6. Hæft stoffet sammen med knappenåle og hæft derefter skabelonen fast på stofbunken.
 7. Skær eller klip quiltlapperne ud.
 8. Når alle lapperne er klar, lægger dem ud på gulvet, så du kan få et overblik over mønstret.
 9. Nu er det tid til at sy: Tag to lapper og læg dem ovenpå hinanden, så vrangen vender ud. Hæft dem sammen med en knappenål og sy den ene side sammen.
 10. Sy flere lapper sammen to og to, og læg de sammensyede lapper tilbage på deres plads på gulvet, så du ikke mister overblikket over projektet.
 11. Når alle lapperne er syet sammen to og to, så er det tid til at sy de to sammenhængende lapper sammen med to andre sammenhængende lapper osv. (Det kan være en god ide, at flade sømmene ud undervejs, så er lapperne nemmere at arbejde med)
 12. Når alle lapperne er syet sammen, skal du klippe et stykke stof til quiltens bagside samt pladevat i quiltens størrelse.
 13. Læg quilt, pladevat og stof ovenpå hinanden og hæft dem godt sammen med knappenåle
 14. Sy dem sammen enten ved at lægge syningen i de allerede eksisterende syninger i quilten eller i lige baner henover quilten.
 15. Færdiggør quilten ved at sy skråbånd i kanten. Hæft skråbåndet fast med kappenåle inden du syr, så de tre lag stof ikke forskubber sig.
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Læs mere
Hobby
Slibning af bord

Spiseborde i massivt træ hitter, men vil man have et nyt, kan gå hen og blive en større udskrivning. Et stort træbord i fx massivt fyrretræ fås imidlertid billigt, hvis man er frisk på at købe det brugt.

Kønne er de sjældent, for selvom de i tidernes morgen er behandlet med lak eller olie,...

Læs mere
Hobby
Scrapbooking

Scrapbooking er hyggelig og kreativ adspredelse, og så er det en dejlig måde, at bevare smukke minder og oplevelser på. Det kan være rare minder fra en ferie, som med fotografier, udklip fra brochurer, brugte entrebilletter og postkort, kan blive til en smuk og stemningsfuld scrapbog. Bryllupper,...

Læs mere
Hobby
Lav smukke lanterner

Lav smukke lanterner til stemningsfulde sene sommeraftner på terrassen og i haven. Med brugte glas, som marmeladeglas, sildeglas eller måske et par store asieglas, kan du lave de mest bedårende lanterner og lysglas til havebordet.

Læs mere
Hobby
20 idéer med kalkmaling

Hvis du ikke har arbejdet med kalkmaling tidligere, så er her en oplagt idé til en ny, kreativ syssel. Med kalkmaling kan du tilføje den fineste vintage stemning til indretningen, give gamle møbler nyt liv og matche farver og nuancer til dit interiør.

Læs mere
Hobby
Smykkefremstilling

Smykkefremstilling er en populær og hyggelig syssel, og en dejlig mulighed for at pleje og styrke sine kreative evner. At lære at fremstille smykker bliver også særligt tilfredsstillende, når man pludselig kan fremstille unikke og personlige smykker til sig selv og sine nærmeste.
På nettet findes...

Læs mere
Hobby
Shop til sysler og håndarbejde

Væk kreativiteten med hyggelige sysler: ombetræk dine møbler, strik lune sjaler og cardigan eller sy nyt til forårsgarderoben. Find inspiration til sysler og håndarbejde på bazaren ...

Læs mere
Hobby
Jeanne d'Arc Living

Jeanne d’Arc Living er et dansk brand med stor kærlighed for den nordisk-franske landstil. Ud over et stort udvalg af brugskunst, møbler og tekstiler, der understreger den nostalgiske, stemningsfulde boligstil, så producerer virksomheden vintagemaling og materialer til DIY vintageprojekter.

Læs mere
Hobby
Inspiration til kreative projekter

Savner du inspiration til et hyggeligt og kreativt projekt, så behøver du ikke lede længe. For nettet bugner af kreative ideer og DIY´s for enhver smag.

Læs mere
Hobby
ISADORA tørklæde med takkekanter

Fra Lene Holme Samsøe´s bog "Suveræn strik" fra forlaget Lindhardt og Ringhof får du her opskriften på et florlet og ultrafeminint tørklæde. Tørklædet har fine takkekanter i siderne, der strikkes samtidig med resten af tørklædet.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Dansk kreativ portal <BR>gør op med traditionelle hobby-kurser

Dansk kreativ portal
gør op med traditionelle hobby-kurser

Masking tape - Guld

Masking tape - Guld

Blondebånd

Blondebånd

Raffia kurv Rice

Raffia kurv Rice

Nye Bøger
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man...

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
^