Kategorier: Hobby  -  Strik & sy

ISADORA tørklæde med takkekanter 

Fra Lene Holme Samsøe´s bog "Suveræn strik" fra forlaget Lindhardt og Ringhof får du her opskriften på et florlet og ultrafeminint tørklæde. Tørklædet har fine takkekanter i siderne, der strikkes samtidig med resten af tørklædet.

Mål:
Bredde 23-26 cm (efter udspænding). Det gule tørklæde er ca. 120 cm langt (20 spidser i takkekanten). Det grå tørklæde er ca. 2 meter langt (33 spidser).

Garn:
”Cashmere Lace” fra Gepard Garnforbrug: 3 bundter grå fv 8165 eller 2 bundter gul fv 2. Af 1 bundt garn på 25 g kan strikkes et lille tørklæde med
ca. 17 spidser.

Pinde:
Strikkep nr. 3½. Strikkefasthed: 25 m hulmønster = 10 cm i bredden på p nr. 3½.

Strikkefasthed:
25 m hulmønster = 10 cm i bredden på p nr. 3 ½

Tørklæde:
Slå 65 m op på p nr. 3½ og strik 2 p ret. Fortsæt i mønster efter diagrammet. Strik til tørklædet er ca. 120/200 cm langt. Slut som diagrammet viser. Strik 2 p ret. Luk løst af.

Efterbehandling:
Gør tørklædet let fugtigt. Læg det på håndklæder
og sæt knappenåle i, så arbejdet glattes ud. Lad det tørre før knappenålerne fjernes.

Symbolforklaring
o = Slå om pinden
/ = 2 ret sammen
Omvendt / = Dr.indt: 1 ret løst af, 1 ret, træk den løse m over.
Farvet pil der peger ned mod højre = 2 vrang sammen

Hobby
Slibning af bord 

Spiseborde i massivt træ hitter, men vil man have et nyt, kan gå hen og blive en større udskrivning. Et stort træbord i fx massivt fyrretræ fås imidlertid billigt, hvis man er frisk på at købe det brugt.

Kønne er de sjældent, for selvom de i tidernes morgen er behandlet med lak eller olie,…

Læs mere
Hobby
20 idéer med kalkmaling 

Hvis du ikke har arbejdet med kalkmaling tidligere, så er her en oplagt idé til en ny, kreativ syssel. Med kalkmaling kan du tilføje den fineste vintage stemning til indretningen, give gamle møbler nyt liv og matche farver og nuancer til dit interiør.

Læs mere
Hobby
Shop til sysler og håndarbejde 

Væk kreativiteten med hyggelige sysler: ombetræk dine møbler, strik lune sjaler og cardigan eller sy nyt til forårsgarderoben. Find inspiration til sysler og håndarbejde på bazaren ...

Læs mere
Hobby
Jeanne d'Arc Living 

Jeanne d’Arc Living er et dansk brand med stor kærlighed for den nordisk-franske landstil. Ud over et stort udvalg af brugskunst, møbler og tekstiler, der understreger den nostalgiske, stemningsfulde boligstil, så producerer virksomheden vintagemaling og materialer til DIY vintageprojekter.

Læs mere
Hobby
Inspiration til kreative projekter 

Savner du inspiration til et hyggeligt og kreativt projekt, så behøver du ikke lede længe. For nettet bugner af kreative ideer og DIY´s for enhver smag.

Læs mere
Hobby
Strik et lunt tørklæde 

Sjaler, sjælervarmere og tørklæder er spændende og farverigt tilbehør i din garderope og er samtidig lunt og dejligt. Fra Sys Fredens bog "Sjaler og Sjælevarmere" får du her en opskrift på et tørklæde, som du sagtens selv kan strikke !

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^