Nu må der ske noget!
Nu må der ske noget! 

Der er et stort behov for at forbedre forbrugerbeskyttelsen i Danmark. Et område som har trængt sig på i adskillige år er gebyrproblemerne, Her er der i dag frit slag for iderige virksomheder ...

Der er et stort behov for at forbedre forbrugerbeskyttelsen i Danmark.

Det er regeringens målsætning, at forbruger-
beskyttelsen i Danmark skal være en af de bedste i Europa. En bedre markedsføringslov kan være et vigtigt mål på vejen. Der har længe været behov for en modernisering af loven.

Et område som har trængt sig på i adskillige år er gebyrproblemerne.

Her er der i dag frit slag for iderige virksomheder. Alt kan belægges med gebyrer, og der er ingen grænser for gebyrernes størrelse. Og et gebyr kan altid forhøjes, hvis virksomheden ønsker at øge indtjeningen. Der er ingen der orker eller kan klage over en stigning på et gebyr fra 10 til 20 kr.

Navnlig den finansielle sektor har fundet ud af, at de mange dagligdags ekspeditioner, som vi er nødt til at have gennemført, fx betale regninger, hæve penge etc., er en dejlig indtægtskilde. Differentierer og komplicerer man samtidig bevidst sine priser og produkter, er der uanede muligheder for at skrue på gebyrknappen.

Som forbruger er det umuligt at danne sig et overblik over, hvorledes man billigst og mest hensigtsmæssigt indretter sig. Mange af gebyrerne kan man slet ikke fravælge. Mange gebyrerne udløses ikke blot ved selve købet af en vare eller ydelse, men også når aftalen løber. Det kan være, at man nu pludselig skal betale gebyr for at få pensionen udbetalt eller betale for at modtage den månedlige opkrævning fra teleselskabet.

Problemet ved gebyrer er, at forbrugerne står magtesløse!

En overdreven og umådeholden brug af gebyrer slører priserne og gør det utroligt vanskelig at skifte til en anden bank, leverandør etc.

Derfor er der behov for enkle og klare regler for hvordan man skal oplyse om gebyrer, hvornår man må opkræve gebyrer, hvor høje gebyrer må være, hvordan gebyrer må ændres eller nye indføres og hvordan forbrugerne skal underrettes om ændringer. Der kan tillige være visse ydelser eller produkter som ikke bør kunne belægges med gebyrer.

Information til forbrugerne via databaser, foldere, pjecer, skilte m.v. kan have sin berettigelse i mange situationer, men informationerne risikerer at drukne i det uendelige informationsflow vi til stadighed bliver bombarderet med. En mere sikker vej til bedre forbrugerbeskyttelse er måske at fastsætte klare regler for hvad der er acceptabelt, og hvad der ikke er acceptabelt.

Kilde: Forbrug.dk

Penge & økonomi
Kvinder har færre penge til alderdommen end mænd 

Ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at kvindernes pensionsformuer er 25% mindre end mændenes.

Læs mere
Forbrugernyt
Betaler du for meget for din forsikring? 

Mange går stadig glip af en billigere forsikring, lyder det fra pensionskassers erhvervsorganisation Forsikring & Pension. Flere forbrugere er bevidste om, at de muligvis kan få en billigere eller bedre forsikring, men mange får alligevel ikke undersøgt mulighederne.

Læs mere
Penge & økonomi
Splittelse i familien omkring arv 

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

Læs mere
Penge & økonomi
Hendes løgne ødelægger forholdet 

Fra brevkassen: Han elsker hende højt, men hun er ved at ødelægge deres økonomi og forhold med sine løgne.

Læs mere
Penge & økonomi
Unødvendige tillægsforsikringer 

Hvert år tegner de nordiske forbrugere tillægsforsikringer for et beløb på mindst 1 milliard kroner. Nogle af forsikringerne er unødvendige. Få råd fra Fobrugerstyrelsen ...

Læs mere
Penge & økonomi
Vi gemmer udenlandsk valuta for milliarder 

Danske kvinder gemmer udenlandsk valuta for milliarder - men mændene har endnu mere rejsevaluta liggende !

Læs mere
Penge & økonomi
Spareråd i husholdningen 

Der bliver brugt mange penge i en ferieperiode, og derfor skal der som regel spares i før og tiden efter. Når det drejer sig om mad og husholdning, kan du strække dine penge på mange måder. Det drejer sig først og fremmest om at være prisbevidst ...

Læs mere
Penge & økonomi
Økonomer advarer mod afdragsfrie lån 

Efter kun et halvt år på markedet, udgør de afdragsfrie lån 10 procent af samtlige lån. Hvis renten stiger, kan det betyde flere tvangsauktioner..

Læs mere
Penge & økonomi
Ny guide til pensionsjunglen 

For de mange danskere, som ikke kan finde hoved eller hale i deres egen pension, er der hjælp i sigte...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Kunsten at skifte spor i arbejdslivet

Flere og flere oplever, at de har brug for nye udfordringer i disse år, hvor arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast. Mange mangler dog mod til at rykke på mulighederne. Er du en af dem, så læs denne bog og få masser af inspiration til at gå på opdagelse efter et anderledes og rigere arbejdsliv.

Læs mere
Myten om kvinders selvtillid

Selvtillid handler ikke om frygtløshed, men om at have modet til at handle, selvom knæene ryster under dig i situationen, skriver Helene Lerner i bogen 'Myten om kvinders selvtillid'.

Læs mere
Det gennemsnitlige menneske

Marketingsdirektør Morten Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte…

Læs mere
Tag magten over sin karriere

Er du kørt sur i det hele" Er du træt af chefen" Er du bitter over at din kollega blev forfremmet i stedet for dig? Keder du dig på jobbet -eller i det hele taget? Ærgrer du dig over at du aldrig fik muligheden for at forfølge din drøm? Den gode nyhed er at der IKKE kommer nogen og redder dig. Du…

Læs mere
^