Rosa bloklys fra Cozy Living
Dekorative påskeæg
Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Hendes løgne ødelægger forholdet

Fra brevkassen: Han elsker hende højt, men hun er ved at ødelægge deres økonomi og forhold med sine løgne.

___________________________________________

 

Hej brevkasse.

Jeg er gift med en dejlig pige, som jeg elsker højt. Problemet er, at hun er ved at ødelægge vores forhold med sine løgnehistorier.

Vi har ikke kendt hinanden så længe, men jeg har, lige fra vi mødte hinanden, vidst, at hun ind i mellem har et alvorligt problem med at skelne mellem sandhed og løgn. Hun kan finde på at lyve om alverdens ting; fra helt små og hverdagsagtige ting, til større og mere alvorlige ting. F.eks. har hun fornyeligt sagt, at hun har dårligt hjerte, og er endda kommet hjem med et glas hjertemagnyl - uden at jeg føler mig overbevist om, at det er hendes. Jeg forstår ikke, hvorfor hun lader det komme så vidt.

Jeg har børn fra et tidligere forhold. De elsker min kone og hun elsker dem, men nu er hendes løgnehistorier også begyndt at have konsekvenser for dem. Forleden påstod hun f.eks. at hun havde bestilt et ferieophold til os i sommerferien. Det fortæller hun børnene, som selvfølgelig blev ellevilde. Problemet er, at det er en af hendes løgnehistorier. Hun har slet ikke reserveret noget, hvilket jeg ved, fordi jeg kontaktede hotellet. De havde ikke modtaget nogen bestilling, og nu skal jeg hurtigt finde på noget, så børnene ikke bliver skuffede.

Hendes løgne og hæmningsløshed har også påvirket vores økonomi. Min økonomi er slet ikke, som den var, inden vi blev gift. Jeg får løn udbetalt dagen før min kone, men mine penge bliver altid, med det samme, brugt på vores store faste og fælles udgifter. Det er således hendes penge, vi bruger af resten af måneden. Sidste måned var min konto dog i minus, hvilket jeg aldrig har oplevet før. Årsagen er, at regninger, min kone påstår, at hun har betalt, pludselig er endt hos advokat pga. manglende betaling - med store advokatomkostninger til følge.

Hendes løgne og historier bliver værre og værre, alligevel har jeg aldrig konfronteret hende med, at jeg ved, at hun lyver. Jeg synes det er synd for hende, og jeg tror, at det vil være meget pinagtigt for hende, hvis jeg sagde noget. Men hun lyver stort set hver dag i et eller andet omfang. Omkring store ting, såvel som små. Ofte også helt ligegyldige ting. Når jeg bliver sur, f.eks. over at min konto er i minus, så reagerer hun surt og irriteret, og siger, at jeg nok skal få pengene. Men nu har jeg f.eks. ventet 14 dage…

Jeg forsøger at tage kontrollen over økonomien, for jeg er nødt til at have styr på pengene, ikke mindst pga. børnene. Jeg havde sparet nogle penge sammen, men pga. advokatregninger har jeg været nødt til at bruge dem. Hvis det fortsætter sådan, så har jeg ikke, hvad jeg skal bruge til børnene.

Jeg elsker min kone højt, ellers havde jeg ikke kunne leve sådan her. Hun er fantastisk med børnene og på mange måder en fantastisk kvinde for mig. Jeg føler for første gang i mit liv at jeg ikke er alene om tingene. Vi er lige omkring opgaverne hjemme, deles om alt det huslige osv. Så hvad pokker kan jeg gøre? Jeg vil så gerne hjælpe hende til at få det bedre med sig selv, og droppe alle de løgnehistorier.

___________________________________________

Kære tålmodige mand,

Jeg har læst dit brev og forsøgt, at se problemet fra flere sider. Det første, jeg bemærker, er, at du elsker din kone meget højt, at hun på mange måder er et dejligt menneske, der virkelig gør sig umage for at gøre det så godt som muligt for både dig og dine børn. Hun har bragt en masse glæde og lykke ind i jeres liv. Men jeg forstå også, at din kones manglende evne til at kende forskellen på, hvad der er sandt, og hvad der er noget, der kun foregår inde i hendes hoved, er ved at æde sig ind i jeres forhold.

De små løgne, de såkaldte "hvide løgne" i hverdagen, kan i bedste fald være en rigtig dårlig vane, som kan ændres, ved at sætte fokus på problemet. Men de større og mere indgribende løgne, såsom hendes historie om, at hun har betalt jeres regninger, eller at hun har bestilt ferie til hele familien, tyder på, at din kone har en form for karakterbrist. I den alvorlige form, kaldes en person med en omfattende hang til at lyve for en patologisk løgner. En patologisk løgner karakteriseres, som værende et menneske med en sygelig trang til at lyve, og som lyver uden at føle anger eller skyldfølelse. Et menneske med så omfattende karakterbrist kan være svær, og i nogle tilfælde umuligt, at behandle.

Hvis din kones løgnehistorier ikke ophører efter en meget alvorlig samtale mellem hende og dig, evt. fulgt op med nogle samtaler hos en professionel psykolog, så kan der, ud fra din beskrivelse hendes adfærd, være tale om, at hun er styret af en sådan sygelig trang til at lyve. Gennem terapi, kan trangen til at lyve mindskes, og med tiden, med øget modenhed og med flere erfaringer omkring hvilke konsekvenser hendes løgne har, kan hun lære at beherske trangen til at lyve.

Få talt ud – omgående!
Du skriver, at du endnu ikke har konfronteret din kone med hendes løgne, fordi du syntes, at det er synd for hende, og frygter, at det vil blive pinligt for hende, at blive afsløret i løgnene. Men du er nødt til - omgående - at tage tyren ved hornene og få en alvorlig snak med hende - også selvom hun bliver sur, ked af det eller pinlig berørt. Du skal konfrontere hende netop fordi du elsker hende, og du må gøre det lige nu, inden skaderne og konsekvenserne heraf, bliver alvorlige. Du skal tænke på, at endnu står forholdet måske til at redde, men hvis det fortsætter som nu, vil både du og børnene helt miste tilliden til hende - og så har kærligheden meget svære vilkår. Bare det, at du er nødt til at tjekke hende i forbindelse med bestillingen af ferien, tyder på, at du har mistet tillid til hende.

Husk også, at du, uden at vide det, kan komme ud i store økonomiske problemer, hvis du ikke med det samme overtager alt hvad der har med dine penge at gøre. Du må i gang med at få sat tingene på plads, og du må have det ansvar tilbage, som du havde, inden I giftede jer. Tag en meget alvorlig samtale med hende om, at der omgående skal gøres noget ved hendes problem, hvis I skal fortsætte forholdet. Din kone vil formentligt forsøge at bagatellisere løgnene, men du må holde fast i, at jeres ægteskab kan få en meget alvorlig og kedelig afslutning, hvis det fortsætter med at udvikle sig, som du har beskrevet.

Du skulle måske også se lidt nærmere på, hvad hun bruger de penge til, som skulle have været brugt til at betale regninger med. Er der et hemmeligt forbrug, som du ikke har kendskab til?...

Jeg håber, at løgnene skyldes en kombination af umodenhed, mangel på selvtillid og opmærksomhed, hvilket er problemer, der kan gøres noget ved og rettes op på. Men det er vigtigt, at du hurtigst finder ud af, i hvilket omfang hun er styret af sin trang til at lyve, og det er vigtigt, at du hurtigst muligt får et overblik over jeres situation, så du har noget at handle ud fra.


Penge & økonomi
Nu må der ske noget!

Der er et stort behov for at forbedre forbrugerbeskyttelsen i Danmark. Et område som har trængt sig på i adskillige år er gebyrproblemerne, Her er der i dag frit slag for iderige virksomheder ...

Læs mere
Penge & økonomi
Nye regler gør det nemmere at samligne lån

Den 1. maj træder et nyt regelsæt i kraft, som gør det nemmere for forbrugerne at sammenligne priserne på forskellige lån. Med de nye regler bliver alle låneudbydere forpligtet til at give de samme oplysninger ...

Læs mere
Penge & økonomi
Overblik over din pensionsopsparing

Fire ud af ti danskere ved ikke, hvor meget de indbetaler til deres pension. Men nu får de mulighed for at få et samlet overblik over, hvad de forskellige opsparingsordninger samlet set betyder i kroner og ører...

Læs mere
Penge & økonomi
Shopping på nettet

Danske forbrugeres tillid til handel på internettet skal styrkes. Det skal bl.a. gøres gennem

massiv information om forbrugernes rettigheder i forbindelse med internethandel samt en udbredelse af det danske e-handelsmærke.

Læs mere
Penge & økonomi
Slip fri af gammel gæld

Gæld er ubehageligt for de fleste. Men ligseom med en slankekur kan man med det lange seje træk slippe ud af gældsfælden. Gældsskolen giver en række gode råd, tips og links til, hvordan man kan få trimmet udgifterne ...

Læs mere
Penge & økonomi
Spar på din transport

Forbruger informationens tips til hvorledes vi kan passe på udgifterne i forbindelse med den daglige transport...

Læs mere
Penge & økonomi
Økonomi: Mænd har stadig de bedst lønnede job

Mænd tjener fortsat mærkbart mere end kvinder – og det kan ikke alene forklares med kvindernes større fravær i forbindelse med børn og sygdom..

Læs mere
Penge & økonomi
Hænger dit budget sammen?

Ung under uddannelse, ældre der er blevet alene, børnefamilie med vokseværk - hvad din situation end er, kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen...

Læs mere
Penge & økonomi
Få børn

Danica Pension informererNår man er ung og får børn, tænker man måske ikke på, hvad sker med familien, hvis den ene forælder skulle dø ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Silkebånd

Silkebånd

Lommelærke Ametsis

Lommelærke Ametsis

Festina Rainbow

Festina Rainbow

Gode rutiner holder dit hår<BR> sundt og glansfuldt

Gode rutiner holder dit hår
sundt og glansfuldt

Nye Bøger
Shopping
^