Rosa bloklys fra Cozy Living
Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Rituals påskeæg anno 2023
Hendes løgne ødelægger forholdet

Fra brevkassen: Han elsker hende højt, men hun er ved at ødelægge deres økonomi og forhold med sine løgne.

___________________________________________

 

Hej brevkasse.

Jeg er gift med en dejlig pige, som jeg elsker højt. Problemet er, at hun er ved at ødelægge vores forhold med sine løgnehistorier.

Vi har ikke kendt hinanden så længe, men jeg har, lige fra vi mødte hinanden, vidst, at hun ind i mellem har et alvorligt problem med at skelne mellem sandhed og løgn. Hun kan finde på at lyve om alverdens ting; fra helt små og hverdagsagtige ting, til større og mere alvorlige ting. F.eks. har hun fornyeligt sagt, at hun har dårligt hjerte, og er endda kommet hjem med et glas hjertemagnyl - uden at jeg føler mig overbevist om, at det er hendes. Jeg forstår ikke, hvorfor hun lader det komme så vidt.

Jeg har børn fra et tidligere forhold. De elsker min kone og hun elsker dem, men nu er hendes løgnehistorier også begyndt at have konsekvenser for dem. Forleden påstod hun f.eks. at hun havde bestilt et ferieophold til os i sommerferien. Det fortæller hun børnene, som selvfølgelig blev ellevilde. Problemet er, at det er en af hendes løgnehistorier. Hun har slet ikke reserveret noget, hvilket jeg ved, fordi jeg kontaktede hotellet. De havde ikke modtaget nogen bestilling, og nu skal jeg hurtigt finde på noget, så børnene ikke bliver skuffede.

Hendes løgne og hæmningsløshed har også påvirket vores økonomi. Min økonomi er slet ikke, som den var, inden vi blev gift. Jeg får løn udbetalt dagen før min kone, men mine penge bliver altid, med det samme, brugt på vores store faste og fælles udgifter. Det er således hendes penge, vi bruger af resten af måneden. Sidste måned var min konto dog i minus, hvilket jeg aldrig har oplevet før. Årsagen er, at regninger, min kone påstår, at hun har betalt, pludselig er endt hos advokat pga. manglende betaling - med store advokatomkostninger til følge.

Hendes løgne og historier bliver værre og værre, alligevel har jeg aldrig konfronteret hende med, at jeg ved, at hun lyver. Jeg synes det er synd for hende, og jeg tror, at det vil være meget pinagtigt for hende, hvis jeg sagde noget. Men hun lyver stort set hver dag i et eller andet omfang. Omkring store ting, såvel som små. Ofte også helt ligegyldige ting. Når jeg bliver sur, f.eks. over at min konto er i minus, så reagerer hun surt og irriteret, og siger, at jeg nok skal få pengene. Men nu har jeg f.eks. ventet 14 dage…

Jeg forsøger at tage kontrollen over økonomien, for jeg er nødt til at have styr på pengene, ikke mindst pga. børnene. Jeg havde sparet nogle penge sammen, men pga. advokatregninger har jeg været nødt til at bruge dem. Hvis det fortsætter sådan, så har jeg ikke, hvad jeg skal bruge til børnene.

Jeg elsker min kone højt, ellers havde jeg ikke kunne leve sådan her. Hun er fantastisk med børnene og på mange måder en fantastisk kvinde for mig. Jeg føler for første gang i mit liv at jeg ikke er alene om tingene. Vi er lige omkring opgaverne hjemme, deles om alt det huslige osv. Så hvad pokker kan jeg gøre? Jeg vil så gerne hjælpe hende til at få det bedre med sig selv, og droppe alle de løgnehistorier.

___________________________________________

Kære tålmodige mand,

Jeg har læst dit brev og forsøgt, at se problemet fra flere sider. Det første, jeg bemærker, er, at du elsker din kone meget højt, at hun på mange måder er et dejligt menneske, der virkelig gør sig umage for at gøre det så godt som muligt for både dig og dine børn. Hun har bragt en masse glæde og lykke ind i jeres liv. Men jeg forstå også, at din kones manglende evne til at kende forskellen på, hvad der er sandt, og hvad der er noget, der kun foregår inde i hendes hoved, er ved at æde sig ind i jeres forhold.

De små løgne, de såkaldte "hvide løgne" i hverdagen, kan i bedste fald være en rigtig dårlig vane, som kan ændres, ved at sætte fokus på problemet. Men de større og mere indgribende løgne, såsom hendes historie om, at hun har betalt jeres regninger, eller at hun har bestilt ferie til hele familien, tyder på, at din kone har en form for karakterbrist. I den alvorlige form, kaldes en person med en omfattende hang til at lyve for en patologisk løgner. En patologisk løgner karakteriseres, som værende et menneske med en sygelig trang til at lyve, og som lyver uden at føle anger eller skyldfølelse. Et menneske med så omfattende karakterbrist kan være svær, og i nogle tilfælde umuligt, at behandle.

Hvis din kones løgnehistorier ikke ophører efter en meget alvorlig samtale mellem hende og dig, evt. fulgt op med nogle samtaler hos en professionel psykolog, så kan der, ud fra din beskrivelse hendes adfærd, være tale om, at hun er styret af en sådan sygelig trang til at lyve. Gennem terapi, kan trangen til at lyve mindskes, og med tiden, med øget modenhed og med flere erfaringer omkring hvilke konsekvenser hendes løgne har, kan hun lære at beherske trangen til at lyve.

Få talt ud – omgående!
Du skriver, at du endnu ikke har konfronteret din kone med hendes løgne, fordi du syntes, at det er synd for hende, og frygter, at det vil blive pinligt for hende, at blive afsløret i løgnene. Men du er nødt til - omgående - at tage tyren ved hornene og få en alvorlig snak med hende - også selvom hun bliver sur, ked af det eller pinlig berørt. Du skal konfrontere hende netop fordi du elsker hende, og du må gøre det lige nu, inden skaderne og konsekvenserne heraf, bliver alvorlige. Du skal tænke på, at endnu står forholdet måske til at redde, men hvis det fortsætter som nu, vil både du og børnene helt miste tilliden til hende - og så har kærligheden meget svære vilkår. Bare det, at du er nødt til at tjekke hende i forbindelse med bestillingen af ferien, tyder på, at du har mistet tillid til hende.

Husk også, at du, uden at vide det, kan komme ud i store økonomiske problemer, hvis du ikke med det samme overtager alt hvad der har med dine penge at gøre. Du må i gang med at få sat tingene på plads, og du må have det ansvar tilbage, som du havde, inden I giftede jer. Tag en meget alvorlig samtale med hende om, at der omgående skal gøres noget ved hendes problem, hvis I skal fortsætte forholdet. Din kone vil formentligt forsøge at bagatellisere løgnene, men du må holde fast i, at jeres ægteskab kan få en meget alvorlig og kedelig afslutning, hvis det fortsætter med at udvikle sig, som du har beskrevet.

Du skulle måske også se lidt nærmere på, hvad hun bruger de penge til, som skulle have været brugt til at betale regninger med. Er der et hemmeligt forbrug, som du ikke har kendskab til?...

Jeg håber, at løgnene skyldes en kombination af umodenhed, mangel på selvtillid og opmærksomhed, hvilket er problemer, der kan gøres noget ved og rettes op på. Men det er vigtigt, at du hurtigst finder ud af, i hvilket omfang hun er styret af sin trang til at lyve, og det er vigtigt, at du hurtigst muligt får et overblik over jeres situation, så du har noget at handle ud fra.


Penge & økonomi
Banker - skift og spar

Hjælp til at gennemskue pengeinstitutternes renter og gebyrer...

Læs mere
Penge & økonomi
Bankpriser top 10

Forbrugerstyrelsen samarbejder med Mybanker om at indhente pengeinstitutternes satser på ind- og udlån. Find de billigste satser inden for: kreditkort, indlån, udlån, billån, forbrugslån, m.m.

Læs mere
Penge & økonomi
Faldgruber i forbindelse med huskøb

Private huskøbere skal være bedre informeret om huseftersynsordningen. Folder fra forsikringserhvervet gør noget ved sagen ...

Læs mere
Penge & økonomi
Forbrugeren skal have bedre forhold

Det skal være nemmere at finde ud af, hvad det koster at tage et lån, at få behandlet tænderne hos tandlægen eller at få malet stuen.

Læs mere
Penge & økonomi
Få kunder skifter bank

Mange bankkunder kan spare penge, hvis de skifter pengeinstitut. Alligevel er det få, der skifter bank. Det viser en ny undersøgelse af priser og mobilitet blandt de nordiske pengeinstitutter.

Læs mere
Penge & økonomi
Gode råd om forsikringer i ny guide

Køb dine forsikringer hos forskellige selskaber. Vælg en forsikring uden selvrisiko. Tegn din ulykkesforsikring i et selskab, som ikke aldersdiskriminerer....

Læs mere
Forbrugernyt
Kort og godt om at skifte bank

En Gallupundersøgelse viser, at hele 82% af danskerne er så loyale over for deres bank, at de ikke har overvejet at skifte til en anden. Direktør for rådgivningsfirmaet Mybanker.dk, John Norden forklarer, at det blandt andet skyldes en fejlagtig tro på, at det er besværligt at skifte bank.

Læs mere
Penge & økonomi
Kort og godt om private sygeforsikringer

Flere og flere danskere forsikrer sig mod sygdom og lange ventelister. Hvis du overvejer at tegne en privat sygeforsikring, bør du læse Forbrugerstyrelsens tre gode råd, inden du skriver under på forsikringspolicen...

Læs mere
Penge & økonomi
Kvinder skal tænke på penge

Kvinders pensionsopsparing er mindre end mænds og de tjener mindre. Til gengæld lever de længere. Derfor søsættes nu en række initiativer for at få kvinder til at tænke mere i økonomi...

Læs mere
Penge & økonomi
Mange unge glemmer forsikringen

Mange unge glemmer forsikringen,

når de flytter hjemmefra – og det kan blive dyrt

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AURO: Miljøvenlig maling <BR> nu i bøtter af genbrugsplast

AURO: Miljøvenlig maling
nu i bøtter af genbrugsplast

Påskekrans:  Messingring til ophæng

Påskekrans: Messingring til ophæng

Trine Tuxen ring

Trine Tuxen ring

Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt

Auro terrasseolie
- miljøvenligt og slidstærkt

Nye Bøger
Shopping
^