Kategorier: Miljø  -  Forbrugertips

Forlæng levetiden på dine makeupprodukter med enkle tips, spar penge og undgå spild.

6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

  1. Når mascaraen klumper eller tørrer ud

    En mascara har en holdbarhed på 4 – 6 måneder. Hvis den forinden har fået en tør eller ujævn konsistens, så skyldes det som regel, at fugt fra farven er fordampet, fordi mascaraen ikke har være korrekt lukket.

    Heldigvis kan du med et enkelt trick, puste nyt liv i selv en temmelig udtørret mascara. Sådan gør du: Skru mascaraens top af og rens børsten med vand og sæbe. Placer den anden del af mascaraen i et glas med kogende vand. Sørg for, at vand ikke kommer ind i mascaraen. Varmen fra det kogende vand vil blødgøre farven, som herefter nænsomt kan jævnes med børsten. Har varmen ikke blødgjort farven tilstrækkeligt, så kan du evt. tilføje øjendråber mod tørre øjne.
     
  2. Når du er løbet tør for neglelak i den rigtige farve

    Mangler du en lak i den rigtige farve, så kan du nemt fremstille din egen lakfarve. Du skal bruge: En klar neglelak, et lille papirskræmmerhus samt øjenskygge i ønsket farve. Drys, ved hjælp af papirskræmmerhuset, øjenskygge i lakken til du opnår den ønskede farvemætning. Ryst lakken grundigt og den er klar til brug.
     
  3. Når yndlingslæbestiften knækker

    Har man fået skruet læbestiften lidt for godt op af sit hylster, risikerer man, at stiften knækker. Men inden du bliver alt for ærgerlig over skaden, så husk, at du muligvis kan have held til at reparere den igen. Da læbestift er fremstillet af voks og olier, så kan den afbrækkede ende af stiften hurtigt varmes op og blødgøres over en flamme. Når varmen har gjort stiften blød, føjes den på plads, hvor den holdes fast til den er kølet af.
     
  4. Når du løber tør for læbestift

    For at du til en hver tid kan få mest muligt ud af dine læbestifter, bør du have en læbepensel i skuffen. Med den lille pensel kan du sikre dig, at du også får glæde at den sidste, lille rest, der sidder helt nede i bunden af stiften. Er løbet helt tør for læbestift, så kan du overraskende nemt fremstille en farvet lipgloss af vaseline og pudderblush. Jævn farvet pudder i lidt vaseline, og du har en fin og fugtgivende gloss.
     
  5. Når den faste pudder eller øjenskygge krakelerer

    Er din øjenskygge eller pudder krakeleret efter en tur på gulvet, så fortvivl ikke. Med et simpelt trick kan det fine mineralpudder samles og igen få sin faste konsistens.

    Sådan gør du: Knus pudderstykkerne grundigt fx ved hjælp af bagsiden af en teske. Når du har en fin, løs pudder tilføjer du lidt husholdningssprit og jævner pudder og sprit til en ensartet masse. Herefter skal pudderen have tid til at tørre. Når spritten er fordampet, vil du igen have en pudder med en fast, samlet konsistens klar til brug.
     
  6. Når makeupsvampen og makeupbørsten trænger til vask

    De fleste ved, at risikoen for hudproblemer og urenheder i huden mindskes betragteligt, når huden renses regelmæssigt, derfor er rensning af ansigtet oftest en del af den daglige rutine. Til gengæld hersker der ikke altid i samme omfang grundige hygiejnerutiner omkring makeupværktøjet. Men når makeuprester sætter sig i makeupbørster, -svampe og –pensler, kan de blive små skidtsamlere for støv og bakterier. Derfor bør børster, som anvendes dagligt, rengøres minimum en gang om ugen.

    Sådan gør du: Vask børstehoved i hårenes retning, under rindende varmt vand. Undgå så vidt muligt, at gøre den samling, hvor hårene er fæstnet, våd.  Børstens hår er nemlig limet fast og det varme vand kan opløse limen. Vask nænsomt børstehårene i en mild shampoo. Sørg for at sæbe hårene godt ind inden du skyller.

    Hvis det drejer sig om en foundationbørste, kan det være nødvendigt, at løsne makupresterne med en olie, inden vask. Når børsten er ren, pakkes børsten ind i et rent klæde, som opsuger vandet. Herefter formes børstehårene og børsten hænges til tørre med børsterne pegende nedad. 
Miljø
Vi er blevet bedre til at undgå madspild 

Madspild fylder mere i danskernes bevidsthed, og mange er interesseret i at nedbringe mængden af mad, der smides ud. Det viser en helt ny Gallup-måling, der er foretaget af Kantar Public for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
Forbrugernyt
Bilpleje med omtanke 

Miljømæssigt er det ikke ligegyldigt, hvordan du vasker og vedligeholder din bil. Nogle bilplejemidler indeholder, ifølge Miljøstyrelsen, svært nedbrydelige og miljøbelastende stoffer.. Derfor glæder om at være opmærksom, hvis man vælger at vaske og ordne bilen derhjemme, for her ender rester af…

Læs mere
Miljø
Tips fra Stop Spild af Mad: Rester fra påskebordet 

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbrugerbevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Miljø
Kan man spise mad efter 'Bedst før'-datoen? 

Hver eneste borger i Danmark smider knap et kilo mad ud om ugen, som sagtens kunne være spist. Det er et unødigt spild, og en helt unødvendig miljøbelastning.

Læs mere
Forbrugernyt
Verdensmestre i økologi 

Nye, globale økologital viser, at Danmark fortsat har det største øko-forbrug i verden, hvilket udgør lidt over 13% procent af det samlede fødevaresalg. Ved at vælge økologiske fødevarer er man garanteret mad uden rester af pesticider, bedre dyrevelfærd, plads til natur og omtanke for miljøet.…

Læs mere
Miljø
Cyklistforbundet: Cykelpolitik er klimapolitik 

Cykelpolitik er klimapolitik, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, som opfordrer de nyvalgte politikere til at huske, at en investering i cykelområdet er en investering i et stærkt, sundt og bæredygtigt Danmark.

Læs mere
Miljø
En and der giver god smag i munden Mortens Aften 

Ænder har, ligesom alle andre dyr, en række naturlige behov, der er vigtige at opfylde, hvis man skal kunne sige, at de har levet et liv under forhold med god dyrevelfærd. Det gælder ikke mindst for ænder og andet fjerkræ, som er de landbrugsdyr, der lever flest sammen og har mindst plads.

Læs mere
Miljø
Sådan vælger du et miljøvenligt juletræ 

Det kan være svært at gennemskue hvilket træ man skal vælge, hvis man gerne vil gøre et bæredygtigt køb. Langt de fleste danske juletræer sprøjtes med ukrudtsmidlet Roundup, som WHO fortsat mener udgør miljø- og sundhedsmæssig risiko.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^