Hos Økologisk Landsforening udvikler og udbreder man økologien i fællesskab, som inkluderer alle led i kæden fra jord til bord.
Økologi er et aktivt valg, skriver foreningen, et valg om et liv, et landbrug og et samfund i pagt med naturen, som vores landmænd og virksomheder kan leve af her og nu, og vi alle kan leve i - også i mange generationer fremover.
6 tips til endnu mere økologi
Ved at følge de gode tips fra Økologisk Landsforening, kan du få råd til mere økologi i hverdagen:
- Basisvarer er sjældent meget dyrere i økologisk udgave
Gå efter økologi i dine basisvarer – altså dem, vi spiser meget af. Mælk, mel, havregryn, kartofler og gulerødder er typisk ikke så meget dyrere i økologisk udgave. - Skru ned for kød, men køb kvalitet
Ved at købe lidt mindre kød, skåner du klima og pengepung og får råd til økologisk kvalitet. Spæd op med grøntsager og groft brød, ris eller pasta. De fleste tænker: "Hvad skal vi have af kød i aften, og hvad skal vi have til?" Tænk lige omvendt. - Lad årstiden styre dine indkøb
Vælg den øko-frugt og de øko-grøntsager, der er lette at skaffe i forhold til årstiden. De er som regel billigere i sæson. - Brug det, du køber
Fødevarestyrelsen vurderer, at hver hustand smider 104 kg mad ud om året, der kunne spises. For at nedbringe madspild bør man nøjes med at være opmærksom på sine indkøb og kun købe det, man har brug for, og sørge for at det bliver brugt. Madplaner kan gøre dine indkøb mere effektive og skære ned på spild. - Lav dine egne færdigretter
En af de ting, der kan vælte et ellers stabilt madbudget, er færdigretter og fastfood. Prøv engang imellem at doble eller tredoble portionen, når du laver mad. Frys så ned i portioner til de dage, hvor tingene går lidt stærkt. - Brød til under en 10'er
Bag selv dit brød. Brug f.eks. en nem opskrift med langtidshævet dej, der står i køleskab natten over. Så kan du bage gode øko-brød til 7,50 kr. pr. stk.