Undgå dyre ekstraforsikringer på billeje når du rejser på ferien i udlandet

Kategori: Forbrugernyt

Husk at få tjek på hvad dine forsikringer allerede dækker, inden du tager på ferie i udlandet.

Undgå dyre ekstraforsikringer på billeje når du rejser på ferien i udlandet 

Verden er langsomt ved at åbne op efter snart halvandet år med lukkede grænser, ind- og udrejseforbud, og rigtig mange danskere planlægger at skulle på sommerferie i udlandet i år.

Men måske er det ikke kun passet, der er blevet lidt støvet. For mens de fleste er opmærksomme på, at man skal tjekke Covid-reglerne, der hvor man rejser hen, er der også andre detaljer, der er værd at huske at få tjek på, inden man begiver sig på ferie. En af dem er, hvordan ens rejseforsikring dækker billeje i udlandet.

"De fleste kender det. Du står i lufthavnen i en fremmed by og skal hente din lejebil, og så er der lige pludselig rigtig mange ekstraforsikringer, som biludlejeren mener, er helt nødvendige for dig. Hvis man ikke har tjek på sin egen rejseforsikring, så er det svært at sige nej, og så kan man let komme til betale for noget, man ikke har brug for," siger Philip Wegloop, hos LB Forsikring.

En af de ting, han påpeger, man skal være opmærksom på, er ekstraforsikringer på selvrisikoen.
"Hvis du har købt en almindelig ansvar- og kaskoforsikring hos udlejer, skal du virkelig overveje, om der grund til at købe tillæg, der dækker selvrisikoen. På rigtig mange rejseforsikringer er den allerede dækket til et vist beløb, også hos os, så det er noget, der er værd at tjekke, inden du tager afsted," siger Philip Wegloop. Han erkender dog, at det kan være svært at modstå presset fra en ivrig sælger, når man står i udlandet, og deler her nogle gode råd:

Gode råd til billeje på rejsen:

  • Læs lejekontrakten grundigt igennem, og vær sikker på, at bilen har ansvars-, tyveri- og kaskoforsikring. Tag en kopi af forsikringspolicen med dig – du kan få brug for den på turen. Husk også at tjekke, om der er vejhjælp med i lejen.
  • Hvis du får skader på lejebilen, er det de forsikringer, du har købt hos udlejningsfirmaet, som dækker.
  • Tag billeder af bilen, og lav noter, inden du tager den i brug. Så kan du senere dokumentere eventuelle skader, som bilen havde før, du overtog den.
  • Kend kilometerstanden. Notér bilens kilometerstand, inden du kører fra biludlejningen.
Forbrugernyt
Bilpleje med omtanke 

Miljømæssigt er det ikke ligegyldigt, hvordan du vasker og vedligeholder din bil. Nogle bilplejemidler indeholder, ifølge Miljøstyrelsen, svært nedbrydelige og miljøbelastende stoffer.. Derfor glæder om at være opmærksom, hvis man vælger at vaske og ordne bilen derhjemme, for her ender rester af…

Læs mere
Forbrugernyt
Verdensmestre i økologi 

Nye, globale økologital viser, at Danmark fortsat har det største øko-forbrug i verden, hvilket udgør lidt over 13% procent af det samlede fødevaresalg. Ved at vælge økologiske fødevarer er man garanteret mad uden rester af pesticider, bedre dyrevelfærd, plads til natur og omtanke for miljøet.…

Læs mere
Forbrugernyt
At køre med sne på bilruderne er farligt - og dyrt 

Med det ustadige danske vintervejr, ved man aldrig, hvad man har i vente. Her er de vigtigste tips og regler til dig, der kører i vintertrafikken.

Læs mere
Forbrugernyt
Coronapasset på sundhed.dk er klar til de rejselystne 

Sundhed.dk har netop lanceret den nyeste udgave af sine coronapas. De nye coronapas er blandt andet blevet udstyret med en QR-kode, der kan scannes, og dermed kan det let verificeres om coronapassene er ægte. Med de seneste ændringer lever sundhed.dk's coronapas op til EU-kravene, og derfor er det…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny undersøgelse: Børn har svært ved at spotte influencer-reklamer på sociale medier 

En ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mange børn ikke kan identificere reklame-indhold fra influencers på sociale medier som YouTube. Det er et problem, mener erhvervsminister Simon Kollerup.

Læs mere
Forbrugernyt
Omstridte markedsføringsmetoder af nye tobaks- og nikotinprodukter 

Tobaks- og nikotinproduktet, IQOS, er, ifølge Kræftens Bekæmpelse, et relativt nyt produkt på det danske marked. Til forskel fra cigaretter, hvor man inhalerer brændt tobak, så opvarmes tobakken i et håndholdt ICOS elapparat, inden den nikotinholdige røg indhaleres. Produktet er også kendt som…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan skal tobaksvarer gøres mindre attraktive for unge 

Kan en kedelig, mere neutral farve på tobakprodukters emballage betyde, at børn og unge vil holde sig fra tobakken?

Det mener eksperter på baggrund af erfaringer fra andre lande, og derfor er det nu en del af regeringens særlige indsats, der skal nedbringe børn og unges forbrug af tobaks- og…

Læs mere
Forbrugernyt
Tøjvask: Vasker du stadig tøj på 40 eller 60 grader? 

Gennem de seneste 10 år har du sikkert hørt budskabet igen og igen; "Sænk temperaturen fra 40 grader til 30 grader, når du vasker." Men selvom vi er blevet opfordret til at skrue ned for temperaturen for at skåne miljøet og spare penge, så skrues der stadig op for højt op for temperaturen. Det viser…

Læs mere
Forbrugernyt
En god bog er populær adspredelse under Covid-19-krisen 

2020 var et usædvanligt stærkt læseår, skriver forskere ved Københavns Universitet, der står bag forskningsprojektet 'Lockdown Reading'. Deres undersøgelse af danskernes læsevaner under coronakrisen viser, at vi har læst væsentligt mere, end vi plejer. Også blandt dem, der ikke har haft mere tid for…

Læs mere
Forbrugernyt
Indeholder garnet til dit strikkeprojekt farlige kemikalier? 

Flere og flere danskere har fået gang i strikkepindene, og der er med garanti produceret masser af hjemmestrikkede sokker og trøjer under corona-krisen. Miljøstyrelsen har derfor undersøgt, om strikkegarn er belastet med kemikalier i samme grad, som færdige tekstiler kan være, og om garnet…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^