Tøjvask med grøn fornuft

Tøjvask med grøn fornuft 

Elsparefondens fem gode råd til at spare på strømmen, når du vasker ...

Tænk på klimaet og din elregning, næste gang du køber vaskemaskine. Det er nemt: Se bare efter Elsparemærket.
Sådan lyder budskabet i Elsparefondens nye vaskekampagne, der skal få danskerne til at vaske tøj med grøn fornuft og spare penge. Du kan gøre klimaet og husholdningsbudgettet endnu en tjeneste ved at følge en række simple vaskeråd, der gør god vask billigere og grønnere.

Fem gode råd til at spare på strømmen, når du vasker:

1. Gå efter Elsparemærket, når du køber ny vaskemaskine
Elsparemærket er din garanti for de mest energieffektive vaskemaskiner. Elsparemærket er udviklet med forbrugerens behov for øje og sparer både på elregningen og CO2-udledningen. Danskerne vil samlet kunne spare 84 millioner kroner og 21.000 tons CO2, hvis den gamle, strømslugende vaskemaskine bliver skiftet ud med en energirigtig model.

2. Vask ved lavere temperatur
Det meste tøj kan godt blive rent ved 20°. Halverer du temperaturerne fra for eksempel 40 til 20°, kan du spare cirka halvdelen af husholdningens elforbrug til vask, hvilket for alle danske husstande løber op i 146 millioner kroner og 41.687 tons CO2. Husk at bruge koldtvandsvaskemiddel, der er beregnet til den lave temperatur, så vaskekvaliteten ikke forringes.

3. Fyld maskinen helt op
Maskinen er fyldt, når du uden at presse tøjet sammen kan have din knyttede næve i tomrummet over tøjet. Når du skal købe en ny vaskemaskine, så tilpas valget efter husstandens størrelse.

4. Spring forvasken over, og vælg et kort program
Det meste tøj bliver rent uden problemer på et kort program uden forvask.

5. Rens tøjet med frisk luft
Luft tøjet engang imellem i stedet for at vaske det. Det sparer en vask og slider ikke på tøjet.

Elsparemærket gør det nemt at købe grønt
”Tøjvask er en af de store poster på de fleste familiers elregnskab. Så det er vigtigt at vælge den rigtige vaskemaskine, når man køber ny. En vaskemaskine med et lavt elforbrug betyder også mindre CO2-udslip, og det ved vi har betydning for miljøet”, fortæller energivejleder Ann Vikkelsø fra Energitjenesten.

Men hvordan sikrer man sig, at man får en maskine, der både kan vaske rent og er miljørigtig?

”Det kan være svært at overskue, hvad der er det bedste køb, når man både vil tage hensyn til miljøet og være sikker på, at tøjet bliver rent. Det bedste råd er at se efter Elsparemærket, da de mærkede vaskemaskiner både skal være energieffektive og have en høj vaskeevne”, fastslår Ann Vikkelsø.

Earth Hour er en international begivenhed, der skal øge opmærksomheden omkring verdens klimaforandringer.
Forbrugernyt
Earth Hour: Lørdag slukker hele verden lyset i en time 

Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter på lørdag den 26. marts fra kl. 20.30 til 21.30 fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når byer over hele verden slukker lyset i en time for naturen og miljøet. Ifølge WWF Verdensnaturfonden, så er 'Earth Hour' mere end bare en time uden…

Læs mere
Forbrugernyt
Drop sølvpapiret 

Sølvpapir belaster miljøet, og det er derfor en god idé at bruge så lidt som muligt. Samtidig fraråder Forbrugerrådet, at man pakker sure fødevarer, som for eksempel citroner, ind i sølvpapir, da sølvpapir kan afgive aluminium til maden.

Læs mere
Advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland giver råd om fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.
Forbrugernyt
Advokatens råd: Husk at få styr på dine fradrag inden årets udgang 

Få styr på privatøkonomien inden årets udgang, opfordrer advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland. Der kan nemlig være meget at vinde, hvis du kender reglerne for fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerrådet fraråder køb af strøm hos Modstrøm, b.energy, Edison EL, Dansk Strøm 

En række elselskaber får kritik af Forsyningstilsynet, fordi de i strid med lovgivningen ikke har tilbagebetalt tilgodehavende til kunder, der skiftede selskab. Det drejer sig om Modstrøm, b.energy (tidligere Blue Energy), Edison EL (tidligere Den Glade Eltavle) og Dansk Strøm (tidligere Power4U),…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: 5 trin til at undgå en arvestrid 

En arvesag handler ikke kun om penge og paragraffer. Det handler tit også om følelser, og det kan få gamle familiestridigheder til at blusse op, når arven skal fordeles. Mange søger professionel hjælp hos en konfliktmægler, før fordelingen af indbo, smykker og fotos går galt.

Læs mere
Forbrugernyt
Nu kan de lasede cowboybukser, blusen med hul i og det gamle tæppe få nyt liv 

De lasede cowboybukser, blusen med hul i eller det gamle tæppe ender i dag ofte i skraldespanden, hvorfra det køres til et forbrændingsanlæg sammen med det øvrige restaffald. Det udleder unødigt meget CO2, når det går op i røg i stedet for at få et nyt liv som for eksempel nyt tøj, klude eller…

Læs mere
Forbrugernyt
Skovbegravelsesplads: Et bæredygtigt hvilested 

Biodiversitet og bæredygtighed er ikke kun rykket ind i vores dagligdagsbevidsthed - flere er også begyndt at tænke over det i forbindelse med, hvad der skal ske efter døden. Undersøgelsen ’Danskerne og døden 2022’ viser, at 60 procent af danskerne mener, at miljøhensyn har en vis vigtighed ved…

Læs mere
Sommer
Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie 

Sommerferien er desværre ikke kun lig med lange, lyse nætter og store is, det er også højsæson for indbrud. Politiet har udarbejdet en stribe gode råd, der forebygger indbrud. Her fremhæves nabohjælp, som et af de bedste værn mod indbrud.

Læs mere
Forbrugernyt
Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer 

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har…

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023 

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^