Søger du nye veje for at blive helbredt eller lindret for en sygdom, vil du måske se dig om i rækken af alternative behandlingstilbud. Udbuddet er stort og behandlerne mange. Men hvad kan du forvente af en behandling, og hvilke krav kan du med rimelighed stille til behandleren? Nu lancerer Forbrug.dk en ny guide, som skal hjælpe dig godt på vej i junglen af alternative behandlere.
Hvad er alternativ behandling?
Zoneterapi, akupunktur, healing og kinesiologi er eksempler på alternative behandlingsformer. Overvejer du at gå i alternativ behandling, så undersøg, hvilken behandlingsform der er den rette, og forhør dig om behandlingsforløbet hos flere behandlere, inden du beslutter dig. Læs mere >>
Hvad er en Registreret Alternativ Behandler?
Hvordan vurderer du kvaliteten af en alternativ behandling? Det kan være svært at gennemskue, fx om der er forskel på en eksamineret eller en Registreret Alternativ Behandler – en såkaldt RAB-certificeret behandler... Læs mere >>
Tjekliste til alternativ behandling
Inden du indleder et behandlingsforløb hos en alternativ behandler, så forhør dig, om behandleren er RAB-godkendt, og tjek prisen hos flere behandlere. Det giver dig et bedre grundlag for at vurdere kvaliteten af behandlingen.
Det er vigtigt at udelukke, at dine symptomer skyldes sygdom, der kræver lægelig behandling. Gå derfor altid først til din egen læge før du vælger alternativ behandling. Og før du vælger at bruge alternativ behandling, så overvej disse spørgsmål:
Hvad er formålet med behandlingen?
∙ Skal behandlingen lindre dine smerter?
∙ Forbedre dit generelle helbred?
∙ Øge dit velvære?
De enkelte former for alternativ behandling fokuserer ofte på forskellige områder som eksempelvis smertebehandling, styrkelse af det generelle helbred eller velvære. Tag eventuelt din læge med på råd. Spørg om, hvilke behandlingsformer du kunne overveje eller, om der er særlige hensyn, du skal tage med den eller de lidelser, du har.
Søg information på Sundhedsstyrelsens hjemmeside srab.dk >>