Nedbring madspild med app’en

Kategori: Forbrugernyt

Nedbring madspild med app’en 

Hjælp med at nedbringe madspild og spar på madbudgettet med Forbrugerrådets gratis app ...

Vi smider rigtig meget mad ud i skraldespanden, som kunne have været endt på spisebordet. I alt smider vi danskere 237.000 tons mad ud årligt. Det viser tal fra Landbrug & Fødevarer. Dugfriske tal fra Miljøstyrelsen viser desuden, at en almindelig dansk familie (mor, far og 1-2 børn) beboende i et étfamiliehus smider 105 kilo god spiselig mad ud pr. år. Omregnet til kroner og ører smider en gennemsnitsfamilie mad ud for 10.000 kr. om året.
Det er da for ærgerligt! Tænk på al den sjov, man kunne have haft for de penge i stedet. Og samtidig er madspild en stor belastning for vores miljø.

Små rester smides ud
Mange af os smider madrester ud, fordi resterne er for små til at udgøre et måltid. Derfor har Forbrugerrådet, Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer i fællesskab udviklet en ny gratis app til mobiltelefonen, der kan hjælpe kreativiteten i gang, når det handler om at få genbrugt madrester til gavn for både miljøet og privatøkonomien.
”Vi har i vores nye undersøgelse spurgt forbrugerne, hvad de har brug for, for at spilde mindre mad, og forbrugernes svar er, at de mangler let anvendelige redskaber til at mindske deres madspild,” siger Karen Hertz Larsen.
Derfor har de tre organisationer lanceret app’en ”For Resten”, der giver gode idéer til retter med rester af alt lige fra risengrød til hakkebøf og yoghurt.
”Det er en app, som kan ende med at blive en rigtig god forretning for forbrugerne, fordi de kan bruge den til at mindske madspildet og dermed deres udgifter til mad med tusindvis af kroner,” siger Karen Hertz Larsen.

App’en giver opskriften
App’en fungerer således, at har forbrugeren bønner tilovers i køleskabet, går man ind under grøntsager i app’en og får et forslag til en opskrift, hvor man kan bruge sin rest. Falder opskriften ikke i brugerens smag, ryster man blot telefonen, og så kommer app’en med et nyt forslag.
App’en indeholder 8 kategorier som for eksempel mejeriprodukter, kød og krydderurter, og der er inspiration til at bruge rester af alt lige fra risengrød til hakkebøf eller yoghurt.

Sådan gør du
Åbn applikationen, find din rest i restehjulet og vupti – så får du et forslag til, hvad du kan lave. Hvis din mave er anderledes stemt, ryster du bare telefonen og får et nyt forslag.
For Resten-app’en vil løbende blive udvidet med nye rester og opskrifter, så vi kan skabe guld af alle Danmarks gode rester.
App’en er gratis, og du kan downloade den i <link http: itunes.apple.com us app for-resten _blank> App Store til Iphones og <link hhttps: play.google.com store apps _blank> Google Play til Android telefoner .

Forbrugernyt
Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer 

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har…

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023 

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen 

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news 

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet 

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op 

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser" 

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben?

Anima har vist 11 kendte danskere dyrenes forhold på Europæiske pelsfarme, og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^