Konfliktråd for børn og unge under 15 år

Konfliktråd for børn og unge under 15 år 

Konfliktråd er møder, hvor mennesker, der har været i konflikt, kan træffe hinanden.

Regeringen har som opfølgning på handlingsplanen Stop Volden besluttet at afsætte 3,7 millioner kroner til at arbejde videre med konflikthåndtering og oprette konfliktråd for børn og unge under 15 år i hele landet. Konfliktråd er møder, hvor mennesker, der har været i konflikt, kan træffe hinanden.

Socialminister Henriette Kjær udtaler:
”For nogle børn og unge er det svært at finde grænsen mellem drengestreger og kriminalitet, specielt hvis de ikke ser konsekvenserne af ens handlinger. Ved at den unge gerningsmand møder den, det er gået ud over, får han en bedre forståelse af, at han har gjort nogen kede af det. Og den, det er gået ud over, kan måske få hændelsen ud af hovedet, og igen føle sig tryg i hverdagen.”

Ideen om konfliktråd for børn og unge er i første omgang udsprunget af de gode erfaringer man har med konflikthåndtering for voksne. I forbindelse med projektet Skolens sociale liv er der indhentet erfaring med konflikthåndtering i tre folkeskoler. Erfaringerne har været så gode, at regeringen har valgt at afsætte penge til en videre udvikling og udbredelse af konflikthåndtering

Konflikthåndtering for børn kan benyttes som problemknuser i forbindelse med fx mobning, mindre hærværk, graffiti og små rapseri. Ved hjælp af en hurtig indsats, mens den unge stadig er under den kriminelle lavalder kan man forebygge at børn og unge kommer ind på en kriminel løbebane.

I dag udsender Socialministeriet et brev til alle kommuner, hvor man gør opmærksom på mulighederne for at løse konflikter og dermed forebygge kriminalitet ved hjælp af konfliktråd for børn og unge. Desuden gøres de opmærksom på hvordan de kan søge penge til lokale projekter. Det kriminalpræventive Råd, der har stået for projektet Skolens Sociale Liv, skal stå for projektledelsen.



Forbrugernyt
Biodiversitetsdag: Sådan kan du bidrage til biodiversiteten 

Hvert år den 22. maj fejres FN's Internationale Biodiversitetsdag, en dag dedikeret til at øge bevidstheden om betydningen af biodiversitet og de trusler, den står over for.

Biodiversitet omfatter alle former for liv på Jorden – fra de mindste mikroorganismer til de største pattedyr samt planter,…

Læs mere
Forbrugernyt
Biernes Dag 2024: Den vigtigste plantebestøver på Jorden 

Den 20. maj fejres bierne med den internationale ’Biernes dag’. Her vil der være fokus på de udfordringer, som bierne står overfor, og den vigtige rolle de, som de vigtigste plantebestøvere, spiller for biodiversiteten og livet på Jorden.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugere falder for fælder på sociale medier: Sådan undgår du dem  

Sociale medier gør det nemt at klikke og købe på sekunder, men mange forbrugere undlader at tjekke, hvem de faktisk handler med, advarer Forbruger Europa.

Læs mere
Kobo Clara Colour og Kobo Libra Colour e-readere på et bord med åbne bøger i baggrunden, der viser deres farverige skærme og slanke design
Forbrugernyt
To nye e-readere gengiver bøgernes illustrationer med originale farver 

Flere danskere skifter den tunge indbundne bog ud med e-bog. Det er nemt og bekvemt og en fornøjelse, så længe bogen er gengivet perfekt i e-readeren.

En e-reader skal være brugervenlig og nem at indstille og justere, så teksten fremstår klart og tydeligt, og illustrationerne knivskarpe. Og så…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du et sundere indeklima 

Et dårligt indeklima kan være skyld i træthed, hovedpine og allergiske symptomer, og når vi samtidig tilbringer 80 til 90 procent af vores tid indenfor, er det derfor særlig vigtigt, at der er et indeklima i hjemmet, som både er rart og sundt at være i, skriver Astma-Allergi Danmark. De fleste…

Læs mere
Earth Hour er en international begivenhed, der skal øge opmærksomheden omkring verdens klimaforandringer.
Forbrugernyt
Earth Hour: Lørdag slukker hele verden lyset i en time 

Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter på lørdag den 26. marts fra kl. 20.30 til 21.30 fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når byer over hele verden slukker lyset i en time for naturen og miljøet. Ifølge WWF Verdensnaturfonden, så er 'Earth Hour' mere end bare en time uden…

Læs mere
Forbrugernyt
Drop sølvpapiret 

Sølvpapir belaster miljøet, og det er derfor en god idé at bruge så lidt som muligt. Samtidig fraråder Forbrugerrådet, at man pakker sure fødevarer, som for eksempel citroner, ind i sølvpapir, da sølvpapir kan afgive aluminium til maden.

Læs mere
Advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland giver råd om fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.
Forbrugernyt
Advokatens råd: Husk at få styr på dine fradrag inden årets udgang 

Få styr på privatøkonomien inden årets udgang, opfordrer advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland. Der kan nemlig være meget at vinde, hvis du kender reglerne for fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerrådet fraråder køb af strøm hos Modstrøm, b.energy, Edison EL, Dansk Strøm 

En række elselskaber får kritik af Forsyningstilsynet, fordi de i strid med lovgivningen ikke har tilbagebetalt tilgodehavende til kunder, der skiftede selskab. Det drejer sig om Modstrøm, b.energy (tidligere Blue Energy), Edison EL (tidligere Den Glade Eltavle) og Dansk Strøm (tidligere Power4U),…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: 5 trin til at undgå en arvestrid 

En arvesag handler ikke kun om penge og paragraffer. Det handler tit også om følelser, og det kan få gamle familiestridigheder til at blusse op, når arven skal fordeles. Mange søger professionel hjælp hos en konfliktmægler, før fordelingen af indbo, smykker og fotos går galt.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^