Store skærme på mobiltelefoner og kameraer er blevet attraktive de sidste år. Hele familien kan samles og ses klart og tydeligt på familieportrættet på kameraets egen skærm, og mobiltelefonens skærm kan rumme alenlange tekstbeskeder, uden at du skal scrolle.
Men de store skærme er skrøbelige og flækker let. Hvis forbrugeren selv er skyld i skaden er der ingen hjælp at hente, for de to års reklamationsret dækker kun ved produktionsfejl og altså ikke ved skader, som forbrugeren selv er ansvarlig for, advarer Forbrugerstyrelsen.
Derfor opfordre Forbrugerstyrelsen forbrugerne til at behandle elektronik med store skærme særligt varsomt.
"Det er for eksempel en rigtig dårlig ide at have din mobiltelefon liggende i baglommen, for hver gang du sætter dig eller bøjer dig frem, trykker du kraftigt på skærmen – også selvom den er beskyttet at telefonens klap. Og det har den altså svært ved at holde til i længden", siger forbrugerrådgiver Marie Hummeluhr.
Forbrugerstyrelsen fraråder også, at man har sit kamera liggende løst i en taske sammen med en masse andre ting, der kan støde den eller klemme den. Skærmen kan også flække når den for eksempel støder ind i en bog, et nøglebundt eller en vandflaske.
Forbrugerstyrelsen har disse tre råd:
Undgå at klemme din telefon eller dit kamera – for eksempel ved at opbevare det i en baglomme eller klemt ned mellem tunge ting i en taske.
Undgå at støde din telefon eller dit kamera – for eksempel ved at lade det ligge løst i en taske mellen mange andre ting, der støder mod hinanden, når tasken flyttes.
Opbevar eventuelt telefon eller kamera i et hårdt etui, der beskytter mod stød og tryk.
Kategori: Forbrugernyt
