Kategorier: Forbrugernyt  -  Miljø
Genbrugstrend: Mange handler genbrugstøj på nettet 

Mens landets genbrugsbutikker holder lukket, er flere begyndt at købe brugt tøj online. Det mærker man hos den sociale hjælpeorganisation, Blå Kors, som udover en lang række fysiske genbrugsbutikker, også driver webshoppen lidtsmartere.dk. De seneste to måneder har man modtaget over dobbelt så mange ordrer på genbrugstøj og ting til hjemmet.

”Der er ingen tvivl om at danskerne handler digitalt. Det viser, at man sagtens kan handle genbrugstøj på nettet. Fordelen er, at man, udover at gøre et godt køb, også støtter Blå Kors' arbejde med at hjælpe udsatte mennesker og samtidig bakker op om en bæredygtig verden" siger Anders Christensen, chef for Blå Kors Genbrug.

Frivillige har travlt

I webshoppen, der har til huse i Aalborg, har frivillige travlt med at sortere og klargøre tøjet fra de mange tøjcontainere, som Blå Kors har opstillet.

Der er færre frivillige, end der plejer at være til opgaven, så der er nok at se til, fortæller Anni Overlade Andersen, som er frivillig og står i spidsen for webshoppen.

"Der er blevet solgt rigtig meget vintertøjet og ting til hjemmet, så vi har mange ordrer. Samtidig får vi rigtig meget sommertøj ind lige nu, fordi folk er ved at sortere i deres garderober", fortæller hun.

3 gode grunde til at købe genbrug: Spar penge, skån miljøet og støt en god sag

Men selvom det går godt med salget i webshoppen, så er det lige nu en svær tid for Blå Kors og resten af landets sociale hjælpeorganisationer, som driver genbrugsbutikker.

Overskuddet fra Blå Kors' 55 butikker går til at drive blandt andet væresteder og andre sociale tilbud, men hver uge, butikkerne må holde lukket, mister organisationen en million kroner i omsætning, hvilket er langt mere, end webshoppen kan opveje.

"Det er en svær tid lige nu, så vi og de frivillige glæder os til, at vi igen kan åbne genbrugsbutikkerne," siger Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

Om Blå Kors' sociale arbejde

Overskuddet fra genbrugsbutikkerne og webshoppen går til Blå Kors' sociale arbejde som for eksempel at drive væresteder, botilbud til hjemløse og mennesker med misbrug, børnestøttecentre og familienetværk.

 

Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
Forbrugernyt
Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj 

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Bilpleje med omtanke 

Miljømæssigt er det ikke ligegyldigt, hvordan du vasker og vedligeholder din bil. Nogle bilplejemidler indeholder, ifølge Miljøstyrelsen, svært nedbrydelige og miljøbelastende stoffer.. Derfor glæder om at være opmærksom, hvis man vælger at vaske og ordne bilen derhjemme, for her ender rester af…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^