research papers in innovation management how to teach students to write an essay online homework wiki
Pyjamas - hvid fra byNORD
Loungestol i flet fra House Doctor
Eichholtz Cesare bænk
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Kategori: Forbrugernyt

Hvis man ignorerer regningerne og undlader at betale, så kan det blive dyrt, siger Susanne Aamann, Forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op
Redaktionen

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

"Der er ofte noget at opnå ved at forholde sig kritisk til sine regninger. Det gælder, uanset om man allerede nu har svært ved at betale eller kan mærke, at det snerper til den kommende tid," siger Susanne Aamann, der er forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Måske er der råd til at betale regningerne nu, men det ikke er sikkert, at pengene også slår til om nogle måneder.

"Tag kontakt til virksomheden, du skylder penge, så snart du kan se, at det bliver et problem at betale. Jo før, des bedre. Husk på, at virksomheden også er interesseret i at finde en løsning frem for en proces med rykkerskrivelser og i sidste ende inkasso," siger Susanne Aamann.

Det kan blive dyrt at ignorere regninger

Ofte er det muligt at finde løsninger ved at tale med den virksomhed, man skylder penge. Det kan for eksempel være, at betalingsfristerne kan rykkes, at regningen kan deles op i flere rater, eller at en del af gælden kan eftergives - alt efter hvor alvorlig situationen er.

Hvis man som forbruger i stedet vælger at ignorere regningerne og undlade at betale, så kan det blive ganske dyrt. Virksomheden vil typisk sende rykkerskrivelser med gebyrer, og i sidste ende kan sagen sendes til inkasso, hvor forbrugeren risikerer at skulle betale omkostningerne.

Ud over at tage hånd om de akutte regninger, som står for døren lige nu, kan mange forbrugere have gavn af at gennemgå deres øvrige udgifter –ikke mindst de tilbagevendende udgifter.

"Vi ved, at mange forbrugere kan spare penge ved at give deres aftaler et tjek og undersøge, om der kan skæres en bid af regningerne ved at skifte produkt eller udbyder. Ofte kan der indgås nye og bedre aftaler, hvor forbrugerne stadig får dækket deres behov," siger Susanne Aamann.

Undersøg om andre leverandører giver dig bedre betingelser

Tidligere undersøgelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har vist, at forbrugerne ofte er meget loyale, når det eksempelvis gælder bank, realkredit, tandlæge, autoværksted og forsikringer. Det kan der være andre grunde til end prisen.

Undersøgelserne viste dog også, at de forbrugere, som var villige til at undersøge, om de kunne få noget bedre, ofte fik en gevinst ud af at skifte til et andet produkt eller ydelse enten hos deres nuværende leverandør eller hos en ny.

"Det kan være, at der er kommet bedre produkter på markedet, siden aftalerne oprindelig blev indgået. For eksempel har vi set mobil- og bredbåndsselskaber lancere nye tilbud, som nogle af de eksisterende kunder kunne have fordel af at skifte til," siger Susanne Aamann.

Bruger du det, du betaler for?

En gennemgang af de tilbagevendende udgifter vil ofte afsløre, at forbrugerne betaler til noget, de slet ikke bruger. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen offentliggjorde i april 2022 en undersøgelse af danskernes abonnementer. Den viste, at mere end hver femte forbruger betaler for et abonnement, de ikke bruger eller ikke vurderer, at de får nok ud af.

Tjeklisten: Gode råd når det kniber med at betale

  1. Forsøg at finde en løsning med den virksomhed, du skylder penge, hvis du ikke tror, du har råd til at blive ved med at betale. Jo før, des bedre.
  2. Undersøg om det, du betaler for, svarer til dine behov, og om du kan få et bedre eller billigere alternativ. Det gælder for eksempel dit mobilabonnement, dine forsikringer og dine boliglån.
  3. Tag et kig på dine abonnementer og se, om du eventuelt kan undvære nogle af dem.
  4. Forsøg at forhandle om prisen, hvis det er nødvendigt for dig at købe en ny, større vare såsom et køleskab.
  5. Tal med din bank eller en gældsrådgiver, hvis du har fornemmelsen af, at din økonomi er ved at køre af sporet. Der er flere steder, som tilbyder gratis og uvildig gældsrådgivning.


Kilde: forbrug.dk – den offentlige forbrugerportal.

Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og...

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af...

Læs mere
Forbrugernyt
11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser"

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben?

Anima har vist 11 kendte danskere dyrenes forhold på Europæiske pelsfarme, og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny...

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Lakridsfestival 2023

Tag med og få nogle helt unikke gourmetoplevelser, når årets Lakridsfestival slår dørene op til den skønneste lakridsmesse. Der er lagt op til en sansefuld rejse, hvor lakridseksperter præsenterer et overdådigt lakridsunivers, og hvor lakrids kan smages og opleves på allernærmeste hold.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen!

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så...

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
SPRING COPENHAGEN -HAPPY, COCO & WOODY

SPRING COPENHAGEN -HAPPY, COCO & WOODY

Lykketrold Blomsterpige

Lykketrold Blomsterpige

Øreringe Mette Scherning

Øreringe Mette Scherning

Lykketrold Julemand med rensdyr

Lykketrold Julemand med rensdyr

Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres...

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor...

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de...

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^