Kategori: Forbrugernyt
 Forbruger: Nikkel i drikkevand
Forbruger: Nikkel i drikkevand

Nikkel i kosten kan hos få nikkelallergikere udløse en allergisk reaktion og for dem kan den nikkel der findes i vand fra hanen være nok til at de må ty til at købe drikkevand på flasker...

Nikkel i kosten kan hos få nikkelallergikere udløse en allergisk reaktion og for dem kan den nikkel der findes i vand fra hanen være nok til at de må ty til at købe drikkevand på flasker.

”Jeg syntes at det er ensidet at skrive som Forbrugerstyrelsen gør.” siger Astrid Alstrøm med henvisning til KvindeGuidens omtale af direktør for Forbrugerstyrelsen Rasmus Kjeldahl´s udtalelser til Radioens P1 om, at danskernes øget forbrug af vand på flaske skyldes at det er blevet en livsstil-markør.

Astrid Alstrøm er en af de ca. 9 % af befolkningen som lider af kronisk nikkelallergi og hendes indkøb af vand på flaske skyldes bestemt ikke at hun har behov for at skulle signalerer noget som helst.

”Det er korrekt at vandet er rent når det befinder sig på vandværket”, forklarer Astrid Alstrøm ”Men da Danmark har et af verdens ældste rørsystemer, ender der meget skidt fra rørsystemerne i vandet før det når ud til os forbrugere.”

Anne Holm Hansen fra Astma-Allergi Forbundet genkender problemet ”Det er korrekt at meget få af de ca. 15 % der i Danmark lider af kronisk nikkelallergi, har allergi i så upræget grad at de oplever allergisymptomer ved at drikke vand fra hanen.”, siger hun til KvindeGuiden.dk
Primært er nikkelallergi jo en kontaktallergi, så det er kontakten hud og nikkel, der gvier langt de fleste problemer.

Astma og Allergiforbundet anbefaler at nikkelallergikere lader vandet fra hanen løbe lidt, før de skænker sig et glas vand så de derved undgår at drikke det vand der har stået i rørene længe.

Forbrugernyt
Nu kan de lasede cowboybukser, blusen med hul i og det gamle tæppe få nyt liv

De lasede cowboybukser, blusen med hul i eller det gamle tæppe ender i dag ofte i skraldespanden, hvorfra det køres til et forbrændingsanlæg sammen med det øvrige restaffald. Det udleder unødigt meget CO2, når det går op i røg i stedet for at få et nyt liv som for eksempel nyt tøj, klude eller…

Læs mere
Forbrugernyt
Skovbegravelsesplads: Et bæredygtigt hvilested

Biodiversitet og bæredygtighed er ikke kun rykket ind i vores dagligdagsbevidsthed - flere er også begyndt at tænke over det i forbindelse med, hvad der skal ske efter døden. Undersøgelsen ’Danskerne og døden 2022’ viser, at 60 procent af danskerne mener, at miljøhensyn har en vis vigtighed ved…

Læs mere
Sommer
Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie

Sommerferien er desværre ikke kun lig med lange, lyse nætter og store is, det er også højsæson for indbrud. Politiet har udarbejdet en stribe gode råd, der forebygger indbrud. Her fremhæves nabohjælp, som et af de bedste værn mod indbrud.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Forbrugernyt
Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har…

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^