Tandpasta, shampoo, balsam, deodorant, ansigtscreme, bodylotion, læbepomade, læbestift, mascara, solcreme, aftershave, makeupfjerner... De fleste af os har et dagligt forbrug af personlige plejeprodukter, som minder om ovenstående. Nogle mere - andre mindre.
Markedet for plejeprodukter er stort og komplekst for den forbruger, der ønsker at træffe et bevidst valg.
Hvad kan man bruge deklarationen til? Kan man regne med det, der loves i reklamerne? Hvor lang holdbarhed har produkterne? Kan et plejeprodukt være allergivenligt, og er det stadig tilladt at teste produkterne på dyr?
Gode spørgsmål kræver svar. Derfor har Forbrugernes Hus samlet en række gode råd om, hvordan du køber ind, om sundhed og miljø og om hvilke love og regler, der gælder på området i en lille håndbog.
Den udkommer i serien Ren Besked og hedder "Krop og Kemi".
Det er ikke farligt at bruge plejeprodukter - men det er en god tommelfingerregel kun at bruge plejeprodukter ud fra et konkret behov.
For at forebygge allergi eller andre gener og udnytte produkterne bedst muligt er det vigtigt at vide, hvordan produkterne bruges korrekt, og hvordan vi undgår stoffer, som vi ikke kan tåle eller af andre årsager ønsker at fravælge.
Men indholdsstofferne er ofte lange og besværlige at huske. Du kan derfor i denne håndbog bl.a. finde en oversigt over parfumestoffer og konserveringsmidler, som kan være særligt problematiske i forhold til fx allergi.
"Krop og Kemi" udkommer i serien "Ren besked" fra Forbrugernes Hus. Pris 30 kr. plus forsendelse. Bestilles hele døgnet på 70 13 13 40 eller downloades her i