Forbrug.dk

Kategori: Forbrugernyt

Forbrug.dk

Forbrug.dk 

Forbrugerstyrelsen relancerer det offentliges forbrugerportal, forbrug.dk, og gør samtidig op med omvejene gennem junglen af irrelevante links og sider ...

Kender du det med at rode rundt på en offentlig hjemmeside uden at have den fjerneste ide om, hvor du skal begynde at lede for at finde det, du søger? Har du oplevet at klikke dig igennem uendelige rækker af menuer og sektioner for at finde hen til siden, hvor svaret på dit spørgsmål gemmer sig?

Forbrugerstyrelsen relancerer nu det offentliges forbrugerportal, forbrug.dk, og gør samtidig op med omvejene gennem junglen af irrelevante links og sider.
"I stedet hiver vi det, der er vigtigst for netop dig frem på forsiden, og grupperer det efter emner, så du kan starte med et hurtigt overblik", siger Tanja Franck, direktør i Forbrugerstyrelsen.
Forbrugerstyrelsen har arbejdet med brugervenligheden på sitet, så det i endnu højere grad sætter forbrugernes forskellighed i centrum.
"Forbrugerne har individuelle behov og ønsker. Og da det nye forbrug.dk er organiseret efter emneord, så er der ikke kun én rigtig vej frem til svaret på et spørgsmål. Der er mange. Man kan søge direkte, eller man kan gå på kryds og tværs alt efter temperament. Er du f.eks. interesseret i computerfladskærme så vil du let og hurtigt finde frem til en præcis samling af artikler, som er nyttige uanset om du vil købe, undersøge eller klage over en computerfladskærm", siger Tanja Franck.

Forbrug.dk vil de næste måneder blive udbygget med mere indhold og flere muligheder. Allerede fra i dag kan brugerne hjælpe til med at udvikle forbrug.dk ved at vurdere indholdet på de enkelte artikler.
"Vi arbejder hele tiden på at gøre forbrugerinformationen på forbrug.dk let tilgængelig og ikke mindst let forståelig. Brugernes vurdering af vores indhold er derfor et vigtigt redskab i processen", siger Tanja Franck, direktør i Forbrugerstyrelsen.

Se

Forbrugernyt
Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer 

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har…

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023 

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen 

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news 

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet 

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op 

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser" 

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben?

Anima har vist 11 kendte danskere dyrenes forhold på Europæiske pelsfarme, og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^