Find vej til lokal økologi 

Nu bliver det nemt at finde en økologisk gårdbutik i nærheden eller en restaurant eller café med øko-mad på menuen. Økologisk Landsforening har udviklet en online vejviser til lokal økologi.

Det skal være let at finde øko-varer
Det skal være let at finde frem til økologiske måltider og lokale øko-varer. Derfor lancerer Økologisk Landsforening den landsdækkende, online vejviser ’Find vej til lokal økologi’, som giver et samlet overblik over økologiske gårdbutikker, spisesteder og hoteller i Danmark.
"Danskerne interesserer sig i stigende grad for at komme tæt på fødevarerne. Samtidig er efterspørgslen på øko-varer steget i mere end ti år i træk. Den nye online vejviser gør det nemt for danskerne at dække begge ønsker på én gang. Med den som redskab, kan man altid finde frem til lokal økologi - også når man er på farten - med blot et par klik på sin mobil eller tablet" siger Birgitte Jørgensen, markedskonsulent i Økologisk Landsforening. 

232 økologiske gårdbutikker og stalddørssalg
Den voksende interesse for lokale fødevarer kommer bl.a. til udtryk ved, at antallet af gårdbutikker i Danmark vokser. Ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik er der sket en stigning på 50 procent på to år. Især hos økologiske landmænd er det populært at sælge sine varer direkte til kunderne. Der er således en gårdbutik på hver fjerde øko-gård i landet. På lokalokologi.dk kan man finde 232 økologiske gårdbutikker og stalddørssalg – og dermed vej til både økologiske varer og oplevelser.
"Der en tendens i tiden til, at vi som forbrugere søger mod det nære, autentiske og rene. Og det går helt naturligt hånd i hånd med interessen for økologi og lokale varer. Det giver en stor tillid til fødevarerne, når man møder den landmand, der har produceret dem, og måske ser dyrene og afgrøderne på marken" siger Birgitte Jørgensen.

Øko-spisesteder fra øst til vest
Også restauranter, caféer, take away-steder, cateringvirksomheder og hoteller med økologi på tallerkenen kan man hurtigt finde frem til med den nye vejviser. De i alt 75 spisesteder og 20 hoteller på lokalokologi.dk har alle det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze, som dokumenterer køkkenets økologiprocent. Guldmærket betyder, at maden er 90-100 procent økologisk, sølv er lig 60-90 procent økologi og bronzemærket står for en øko-procent på 30-60 procent.
Den største koncentration af økologiske spisesteder finder man omkring de store byer som København, Aarhus og Aalborg. Men helt fra Hvide Sande, til Frederikshavn, Ærø og Præstø kan man få serveret et økologisk måltid. 

Vejviseren findes på lokalokologi.dk

Forbrugere bør være opmærksomme på phishing-forsøg, der udgiver sig for at være sundhedstjenester.
Forbrugernyt
Falske sundhedstjek på sociale medier: Pas på Sundhedsassessor.com og Sundhedstjek.com 

Har du set annoncer på sociale medier, der tilbyder et gratis sundhedstjek? Det lyder måske tillokkende, men bag facaden gemmer sig skjulte omkostninger, der kan ende med at koste dig flere hundrede kroner.

Flere danskere er blevet snydt af hjemmesider som Sundhedsassessor.com og Sundhedstjek.com,…

Læs mere
Black Friday: Guide til årets bedste tilbud
Forbrugernyt
Black Friday 2024 

Du behøver ikke storme rundt på nettet efter Black Friday-tilbud, for her har vi samlet et udvalg af de allerbedste med op til 50% rabat ...

Læs mere
Effektive tips til at undgå skimmelsvamp
Forbrugernyt
Sådan undgår du skimmelsvamp: Tips til et sundt indeklima 

Hovedpine, koncentrationsbesvær eller problemer med at trække vejret? Symptomer i forbindelse med skimmelsvampeangreb kan være både ubehagelige og sundhedsskadelige, især hvis skimmelsvampen får lov til at udvikle sig.

Skimmelsvamp opstår ofte, når der opstår fugt i hjemmet. Derfor er det særligt…

Læs mere
Klimaforandringer i fokus: 2024 kan sætte ny varmerekord
Forbrugernyt
2024 på vej til at blive det varmeste år nogensinde. Hvad betyder det for dig? 

Verdens Meteorologiske Organisation (WMO) advarer om, at 2024 ser ud til at blive det varmeste år nogensinde målt. Ifølge FN’s generalsekretær António Guterres betyder det, at "menneskeheden er i fuld gang med at opvarme planeten – og betaler prisen for det." Så hvad betyder varmerekorden egentlig…

Læs mere
Forbrugernyt
Slik og snacks er også et problem for miljøet 

Forbruget af slik og snacks er ikke kun en sundhedsmæssig bekymring, men udgør også en betydelig belastning for miljøet. Ifølge en rapport fra Nordisk Ministerråd udleder produktionen af et kilo chips omkring 20 gange mere CO₂ end et kilo rå kartofler. Slik bidrager endda med en endnu større…

Læs mere
Kend dine rettigheder og få hjælp til at håndtere reklamationer
Forbrugernyt
Dine rettigheder ved nethandel: Gode råd til et trygt indkøb 

Når du handler på nettet, er det vigtigt at være opmærksom på dine rettigheder, da de kan variere afhængigt af, om du handler med en virksomhed eller en privatperson. Forbrugerrådet Tænk giver dig her nogle gode råd og forklarer dine rettigheder i forskellige situationer, så du kan handle trygt og…

Læs mere
Forbrugerrådet Tænk: Børn udsættes dagligt for skjult markedsføring via influencere
Forbrugernyt
Forbrugerrådet Tænk: Producenter omgår reglerne og bombarderer børn med skjulte reklamer  

I dag er børn mere udsatte end nogensinde før, når det gælder reklamer for usunde fødevarer – særligt gennem influencermarketing. Børn færdes frit på nettet, hvor de bombarderes med reklamer, og det er næsten umuligt for forældre at holde øje med, hvad deres børn bliver eksponeret for.

Winni…

Læs mere
Hyldebærsaft: Kog bærrene for at undgå kvalme og diarré
Forbrugernyt
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme er nogle af de symptomer, man risikerer at opleve, hvis man spiser de saftige hyldebær rå. Selvom hyldebær er en delikatesse, når de er korrekt tilberedt, kan de være sundhedsskadelige i rå tilstand.

Læs mere
Spiselige svampe og bær – undgå deres farlige dobbeltgængere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
International day of charity, Unicef
Forbrugernyt
International Velgørenhedsdag: Små handlinger, store forandringer 

Den 5. september markerer vi International Velgørenhedsdag – en dag, der fejrer global solidaritet og indsatsen for at udrydde fattigdom. Det er en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi hver især kan bidrage til en bedre verden.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^