Forbrugere bør være opmærksomme på phishing-forsøg, der udgiver sig for at være sundhedstjenester.

Forbruger Europa har ingen kendskab til, at trusler om inkasso fra Sundhedsassessor.com og Sundhedstjek.com er blevet realiseret. Alligevel føler mange forbrugere sig presset til at betale. Det er vigtigt at stå fast og kende sine rettigheder.

Falske sundhedstjek på sociale medier: Pas på Sundhedsassessor.com og Sundhedstjek.com 

Har du set annoncer på sociale medier, der tilbyder et gratis sundhedstjek? Det lyder måske tillokkende, men bag facaden gemmer sig skjulte omkostninger, der kan ende med at koste dig flere hundrede kroner.

Flere danskere er blevet snydt af hjemmesider som Sundhedsassessor.com og Sundhedstjek.com, der lokker med en hurtig vurdering af din sundhed. Det kræver blot, at du indtaster lidt oplysninger om dig selv. Problemet? Det fremgår ikke tydeligt, at det ikke er gratis.

Sådan bliver du snydt

Når du klikker på annoncen, kommer du til en side, hvor du kan udfylde en formular. Men der står kun med lille skrift langt nede på siden, at det koster penge. Det er en klar overtrædelse af reglerne, ifølge direktør i Forbruger Europa, Lars Arent:

"Det skal være klart og tydeligt, når der er tale om en betalingsydelse. Forbrugerne skal kunne træffe et bevidst valg, og det er ikke muligt i disse tilfælde."

Hvad sker der, hvis du siger ja?

Mange forbrugere opdager først, at det koster penge, når de modtager en regning. Nogle har forsøgt at kontakte virksomhederne bag via den samme formular, de udfyldte, men uden held. I stedet modtager de trusler om inkasso, hvis de ikke betaler.

Men du behøver ikke lade dig skræmme. Ifølge Forbruger Europa er du ikke forpligtet til at betale, når hjemmesiden ikke overholder reglerne.

 


 

Sådan håndterer du sagen

Hvis du er blevet snydt af Sundhedsassessor.com eller Sundhedstjek.com, så følg disse trin:

  1. Betal ikke
    Du er ikke forpligtet til at betale for en ydelse, der ikke er markedsført korrekt.
     
  2. Kontakt virksomheden skriftligt
    Brug kontaktformularen på deres hjemmeside til at gøre indsigelse. Hvis det ikke virker, så gem et screenshot af din besked som dokumentation.
     
  3. Ignorér trusler
    Virksomheden må ikke sende dig til inkasso, når du har gjort indsigelse. Forbruger Europa har ingen kendskab til, at de har gennemført deres trusler.
     
  4. Gode råd fra Forbruger Europa
    Hvis du føler dig snydt, så kontakt Forbruger Europa for hjælp og vejledning. De kan hjælpe med at vurdere din sag og give dig konkrete råd til, hvordan du kommer videre.
     

Hold øje med faresignaler

  • Tjek altid vilkår og betingelser grundigt, inden du indtaster personlige oplysninger.
  • Vær opmærksom på småt skrevet tekst – især når noget påstås at være gratis.
  • Stol på din mavefornemmelse: Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, er det det ofte også.
  • Pas på dig selv og dine oplysninger

Sociale medier er fulde af fristende tilbud, men nogle gange gemmer der sig en regning i det skjulte. Vær skeptisk, og del dine oplysninger med omtanke – det kan spare dig for både penge og frustrationer.

Pas på falske investeringstilbud på sociale medier
Forbrugernyt
Myndigheder advarer mod falske investeringsråd - Sådan beskytter du dig mod ulovlige investeringstilbud 

Det begynder ofte med et opslag på sociale medier. En influencer deler tips til, hvordan man kan tjene penge hurtigt, investere klogt eller blive økonomisk fri. Det lyder fristende – især når rådene kommer fra nogen, man føler, man kan stole på. Men nu advarer fire danske myndigheder om, at flere af…

Læs mere
Lov om fravalg af genoplivning: Det skal du vide
Forbrugernyt
Nye muligheder for at fravælge genoplivning 

Ifølge Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil det fremover være muligt at fravælge genoplivningsforsøg ved hjertestop. Det betyder, at man på forhånd kan tage stilling til, om man ønsker at blive forsøgt genoplivet i en akut situation – en beslutning, der kan være relevant for dem, der ønsker en…

Læs mere
Forbrugerrådet: Fra 2026 bliver PFAS i regntøj, skitøj og støvler forbudt i Danmark
Forbrugernyt
Slut med PFAS i dit regntøj – nye regler fra 2026 

Forbrugerrådet Tænk har i årevis arbejdet for at få PFAS-stoffer forbudt i forbrugerprodukter. Nu er der godt nyt: Fra juli 2026 bliver PFAS forbudt i tøj, sko og imprægneringsmidler i Danmark. Det betyder, at regntøj, vinterstøvler og udendørstekstiler fremover skal fremstilles uden disse svært…

Læs mere
Sådan fjerner du vejsalt fra sko og støvler effektivt
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne, og hvordan du bedst tørrer fugtige sko og støvler.

Læs mere
Stop Spild Af Mad: Reducering af madspild gennem innovative løsninger og partnerskaber
Forbrugernyt
Fra idé til bevægelse: Historien bag Stop Spild Af Mad 

Madspild er noget, de allerfleste danskere er bevidste om – men vidste du, at Danmarks kamp mod madspild startede med én persons initiativ?

I dag er Stop Spild Af Mad en af de mest indflydelsesrige bevægelser på området, men vejen dertil har været både lang og banebrydende. Bag organisationen…

Læs mere
Genbrugsbutikker på nettet oplever stigende efterspørgsel
Forbrugernyt
Bæredygtigt tøjforbrug: Flere vælger genbrug online 

Flere danskere end nogensinde vælger at købe genbrugstøj på nettet, og trenden ser kun ud til at vokse. Den stigende interesse for secondhand-mode skyldes en kombination af økonomiske fordele, en øget bevidsthed om bæredygtighed og en generel ændring i forbrugsvaner. Online-platforme gør det lettere…

Læs mere
Netsvindel rammer flere danskere end nogensinde
Forbrugernyt
Eksplosiv stigning i netsvindel: Sådan beskytter du dig online 

I 2024 oplevede Forbruger Europa en dramatisk stigning i antallet af sager om netsvindel. På ét år er antallet mere end tredoblet – en udvikling, der viser, hvordan useriøse virksomheder konstant forfiner deres metoder til at udnytte forbrugerne.

Læs mere
NordVPN: Beskyt dit privatliv mod tech-giganternes aflytning
Forbrugernyt
Tech-giganterne lytter med: Test din telefon for aflytning 

Har du nogensinde oplevet, at en reklame dukker op kort efter, du har talt om noget? Det kan føles, som om din telefon lytter med – og ifølge eksperter er det værd at undersøge. En enkel test kan vise, om din telefon aflytter dine samtaler og bruger oplysningerne til at sende målrettede reklamer.

Læs mere
Multi Level Marketing eller pyramidespil – forstå forskellen og undgå fælder
Forbrugernyt
Multi Level Marketing i Danmark – Hvad du bør vide 

Multi Level Marketing (MLM), også kendt som netværksmarkedsføring, præsenteres ofte som en attraktiv forretningsmulighed med udsigt til økonomisk frihed. Men den gråzone, der eksisterer mellem lovlig MLM og ulovlige pyramidespil, skaber forvirring og bekymring blandt både myndigheder og forbrugere.…

Læs mere
Spar penge på transporten
Forbrugernyt
Transportbudget: Sådan sparer du penge på transporten og tager hensyn til miljøet 

Transport er en stor post i de flestes budget, men med små ændringer kan du både reducere udgifterne og gøre din transport mere bæredygtig.

Det er naturligvis mere bekvemt at tage bilen, men der er mange penge at spare ved at vælge offentlig transport. For eksempel kan en pendler mellem Roskilde og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Michelle Kristensen – Sund is - Politikens Forlag
Michelle Kristensen – Sund is

Hvordan laver man is, der både er sund, nem at lave og smager som en drøm?

I bogen 'Sund is' deler Michelle Kristensen 50 helt unikke opskrifter på is, du kan nyde med god samvittighed – uanset om du bruger ismaskine, Ninja Cream*, blender eller bare en fryser.

Læs mere
Manden i huset – en psykologisk spændingsroman af Sanne Udsen
Sanne Udsen - Manden I Huset

Hvordan håndterer man det øjeblik, hvor ens liv pludselig vælter omkuld? I Manden i huset stiller Sanne Udsen skarpt på kærlighed, svigt og de skjulte sider af et langvarigt ægteskab.

Læs mere
Anette Kristine Poulsen & Ditte Ingemann - Opskriften på bedre hud i overgangsalderen

Anette Kristine Poulsen & Ditte Ingemann - 'Opskriften på bedre hud i overgangsalderen'

Overgangsalderen påvirker huden på mange måder – men hvad kan du selv gøre for at holde den sund og i balance? 'Opskriften på bedre hud i overgangsalderen' er den første bog, der kombinerer hudpleje og kost for…

Læs mere
Anette Sams: Slip for vægttabsmedicin – brug kroppens egne hormoner til vægtregulering
Anette Sams - Kroppen Kan Selv - Aktiver Dine Naturlige Vægttabshormone

Vægttabsmedicin som Wegovy og Saxendaer er blevet en global trend, men hvad hvis din krop allerede har det, der skal til? Anette Sams, lægemiddelforsker og forfatter, viser i 'Kroppen kan selv – aktivér dine naturlige vægttabshormoner', hvordan vi fra naturens hånd kan danne vores egne…

Læs mere
Shopping
^