Hvid Parasol
Hængekøje VENTURE DESIGN
Løvefigurer til haven
Maling til træværk - Økologisk
Kategori: Forbrugernyt
Færre cykeluheld med cykler uden stang
Redaktionen

Cirka hver 5. mandlige cyklist over 65 år kører på en cykel uden en stang, og det burde flere seniorer gøre, da det kan betyde færre cykeluheld, lyder det i en aktuel kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Drop den gamle herrecykel med stang
    

Cyklen er et populært transportmiddel - også for seniorer mellem 65 og 80 år. I en ny undersøgelse svarer 22% af de mandlige cyklister over 65 år, at når de hopper på cyklen, så har de droppet den klassiske herrecykel og kører i stedet på en cykel uden stang.
Det er godt for deres sikkerhed, for så sker der færre uheld, når seniorerne skal på og af cyklen, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der står bag undersøgelsen, som er gennemført blandt 1.525 cyklister mellem 65-80 år.
 
Undersøgelsen er lavet i forbindelse med den aktuelle kampagne "Sikker på cykel - hele livet", hvor Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer flere seniorer til at droppe stangen, så cykelturene bliver mere sikre.
 
"Vi ser desværre alt for mange uheld, når folk over 65 år skal svinge benet over stangen og mister balancen. For en stor del har det resulteret i skader, hvor de måtte til lægen eller på hospitalet. Hvis cyklen ikke har nogen stang, så vil mange af de uheld kunne undgås", siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
 
Hver 10. er faldet på cyklen

I undersøgelsen blandt seniorcyklisterne svarer hver 10., at han eller hun er væltet på eller med sin cykel inden for det seneste år. Mange fortæller, at det var på grund af problemer med balancen fx da de skulle på eller af deres cykel. Og 36 % fortæller, at de fik skader ved faldet.

"Det er helt naturligt, at balancen bliver dårligere, når vi bliver ældre. Udover at skifte cyklen ud til en model med lav indstigning, kan man også træne sin balance. Det er ret enkelt og kan betyde, at man kan blive ved med at cykle trygt og sikkert uden at skulle frygte fald og skader", siger René Højer, programchef for sikkerhed i TrygFonden.
 
I forbindelse med kampagnen "Sikker på cykel - hele livet" har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden offentliggjort en træningsvideo, hvor en fysioterapeut viser seks øvelser, der giver mere styrke samt en bedre balance og reaktionsevne.
 
"Det er vigtigt, at seniorerne bliver ved med at cykle, så længe de kan. Det gavner deres sundhed og giver dem livskvalitet, at de kan komme omkring på den måde. Men det skal ske på en tryg måde, og det prøver vi at hjælpe dem med i den her kampagne," siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
 
Sådan holder du kroppen i god cykelform og styrker balancen. Se træningsvideo med fysioterapeut Karin Thue Jørgensen.
 
5 gode råd til at være sikker på cykel - hele livet:

  1. Vælg en cykel, du let kan komme af og på.
  2. Vær opmærksom, når du cykler.
  3. Orienter dig ekstra grundigt i kryds.
  4. Brug cykelhjelm.
  5. Vær synlig - brug reflekser og/eller pangfarvet tøj.
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne?

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor...

Læs mere
Forbrugernyt
Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Bilpleje med omtanke

Miljømæssigt er det ikke ligegyldigt, hvordan du vasker og vedligeholder din bil. Nogle bilplejemidler indeholder, ifølge Miljøstyrelsen, svært nedbrydelige og miljøbelastende stoffer.. Derfor glæder om at være opmærksom, hvis man vælger at vaske og ordne bilen derhjemme, for her ender rester af...

Læs mere
Forbrugernyt
Drop sølvpapiret

Sølvpapir belaster miljøet, og det er derfor en god idé at bruge så lidt som muligt. Samtidig fraråder Forbrugerrådet, at man pakker sure fødevarer, som for eksempel citroner, ind i sølvpapir, da sølvpapir kan afgive aluminium til maden.

Læs mere
Forbrugernyt
Verdensmestre i økologi

Nye, globale økologital viser, at Danmark fortsat har det største øko-forbrug i verden, hvilket udgør lidt over 13% procent af det samlede fødevaresalg. Ved at vælge økologiske fødevarer er man garanteret mad uden rester af pesticider, bedre dyrevelfærd, plads til natur og omtanke for miljøet....

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: 5 trin til at undgå en arvestrid

En arvesag handler ikke kun om penge og paragraffer. Det handler tit også om følelser, og det kan få gamle familiestridigheder til at blusse op, når arven skal fordeles. Mange søger professionel hjælp hos en konfliktmægler, før fordelingen af indbo, smykker og fotos går galt.

Læs mere
Forbrugernyt
Earth Hour: Lørdag slukker hele verden lyset i en time

Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter, lørdag den 26. marts kl. 20.30 - 21.30, fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når mennesker og byer over hele verden slukker lyset i en time for naturen. Men ifølge WWF Verdensnaturfonden, så er 'Earth Hour' mere end bare en time, hvor vi...

Læs mere
Forbrugernyt
At køre med sne på bilruderne er farligt - og dyrt

Med det ustadige danske vintervejr, ved man aldrig, hvad man har i vente. Her er de vigtigste tips og regler til dig, der kører i vintertrafikken.

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler

Med det ellers så fine snevejr, følger irritationen over, at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Havestol Venture Design

Havestol Venture Design

Den bedste gave til din mor

Den bedste gave til din mor

Eichholtz havestol 'Delta'

Eichholtz havestol 'Delta'

Inspiration til nyt sommertøj til de små

Inspiration til nyt sommertøj til de små

Nye Bøger
Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

Læs mere
Ædru - Jesper Stein

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i...

Læs mere
Vindens port - Anne-Cathrine Riebnitzsky

Ibrahim Banu Said er ramt af en stor personlig sorg, men forsøger at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i den berømte fæstning Al-Qalat i Andalusien. Og en god mand for sine tre meget forskellige hustruer, som han alle elsker, hver på sin måde.

I begyndelsen af 1300-tallet er den...

Læs mere
Mary – H.K.H. Kronprinsessen

'Mary – H.K.H. Kronprinsessen' er et moderne billedeventyr med de bedste fotos fra officielle begivenheder, men bogen tager også læserne med på Kronprinsessens rejser til mindre kendte omgivelser og til Kronprinsessens møde med de mennesker, som er mest udsatte og sårbare.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^