research paper free download communication research paper topics
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Forbrugernyt
Færre cykeluheld med cykler uden stang
Redaktionen

Cirka hver 5. mandlige cyklist over 65 år kører på en cykel uden en stang, og det burde flere seniorer gøre, da det kan betyde færre cykeluheld, lyder det i en aktuel kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Drop den gamle herrecykel med stang
    

Cyklen er et populært transportmiddel - også for seniorer mellem 65 og 80 år. I en ny undersøgelse svarer 22% af de mandlige cyklister over 65 år, at når de hopper på cyklen, så har de droppet den klassiske herrecykel og kører i stedet på en cykel uden stang.
Det er godt for deres sikkerhed, for så sker der færre uheld, når seniorerne skal på og af cyklen, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der står bag undersøgelsen, som er gennemført blandt 1.525 cyklister mellem 65-80 år.
 
Undersøgelsen er lavet i forbindelse med den aktuelle kampagne "Sikker på cykel - hele livet", hvor Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer flere seniorer til at droppe stangen, så cykelturene bliver mere sikre.
 
"Vi ser desværre alt for mange uheld, når folk over 65 år skal svinge benet over stangen og mister balancen. For en stor del har det resulteret i skader, hvor de måtte til lægen eller på hospitalet. Hvis cyklen ikke har nogen stang, så vil mange af de uheld kunne undgås", siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
 
Hver 10. er faldet på cyklen

I undersøgelsen blandt seniorcyklisterne svarer hver 10., at han eller hun er væltet på eller med sin cykel inden for det seneste år. Mange fortæller, at det var på grund af problemer med balancen fx da de skulle på eller af deres cykel. Og 36 % fortæller, at de fik skader ved faldet.

"Det er helt naturligt, at balancen bliver dårligere, når vi bliver ældre. Udover at skifte cyklen ud til en model med lav indstigning, kan man også træne sin balance. Det er ret enkelt og kan betyde, at man kan blive ved med at cykle trygt og sikkert uden at skulle frygte fald og skader", siger René Højer, programchef for sikkerhed i TrygFonden.
 
I forbindelse med kampagnen "Sikker på cykel - hele livet" har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden offentliggjort en træningsvideo, hvor en fysioterapeut viser seks øvelser, der giver mere styrke samt en bedre balance og reaktionsevne.
 
"Det er vigtigt, at seniorerne bliver ved med at cykle, så længe de kan. Det gavner deres sundhed og giver dem livskvalitet, at de kan komme omkring på den måde. Men det skal ske på en tryg måde, og det prøver vi at hjælpe dem med i den her kampagne," siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
 
Sådan holder du kroppen i god cykelform og styrker balancen. Se træningsvideo med fysioterapeut Karin Thue Jørgensen.
 
5 gode råd til at være sikker på cykel - hele livet:

  1. Vælg en cykel, du let kan komme af og på.
  2. Vær opmærksom, når du cykler.
  3. Orienter dig ekstra grundigt i kryds.
  4. Brug cykelhjelm.
  5. Vær synlig - brug reflekser og/eller pangfarvet tøj.
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen!

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så...

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende...

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende...

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt?

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til?

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de...

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Lysestager i kulørt krystalglas

Lysestager i kulørt krystalglas

Pas godt på din hud gennem hele livet

Pas godt på din hud gennem hele livet

Nye Bøger
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres...

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor...

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de...

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^