En lille en kan hjælpe kvinder med at blive gravide

Kategori: Forbrugernyt

En lille en kan hjælpe kvinder med at blive gravide

En lille en kan hjælpe kvinder med at blive gravide 

Ifølge BBC har forskerne nu fundet ud af at kvinder der slet ikke drikker alkohol har det sværere med at blive gravide end kvinder der drikker en til to genstande om dagen.

Tidligere undersøgelser har tilkendegivet at en smule drikkeri kan forlænge tiden det kan tage en kvinde at blive gravid. Men det er nu som sagt blevet afvist.

Den nye undersøgelse er foretaget blandt 40.000 kvinder og ifølge denne har en lille en i ny og næ ingen påvirkning på den tid det tager kvinder at blive gravide.

Den danske forsker, Mette Juhl, der har ledt undersøgelsen, vil dog understrege at: "undersøgelsen viser ikke at det fremmer muligheden for at blive gravid hvis man drikker alkohol."

Hun fortsætter: "Det er en kendsgerning at afholdsfolk er anderledes end mennesker der drikker moderat, de kan i forvejen lide af problemer der hindrer graviditet direkte eller indirekte."

Mette Juhl og kollegaerne fra København og Aarhus, har også fundet ud af at kvinder, der har født tidligere og der drikker mere end de anbefalede 14 genstande om ugen, er længere om at blive gravide. Ældre kvinder og kvinder der ryger havner i samme bås. De kvinder, der slet ikke drikker og lider af overvægt, skal vente længst på at blive gravide, nu når forsøget engang er igangsat.

Undersøgelsen blev foretaget i 1997 til 2000 hvor knap 40.000 kvinder blev spurgt ud om alkoholforbrug og hvor lang tid det havde taget dem at blive gravide.

Drikkeri af mindre karakter ifølge undersøgelsen rækker til 1 til 2 genstande om ugen, moderat er mellem 2 ½ til 14 genstande om ugen, mens de kvinder der drikker over 14 genstande om ugen betegnes som overforbrugere.

Over 29.000 af de adspurgte kvinder havde planlagt graviditeten og oplevede ikke nogle komplikationer. Ud af denne gruppe blev halvdelen gravide i løbet af to måneder, mens 15% skulle vente op til et halvt år. Flertallet af kvinderne, 79%, drak mellem ½ og 7 genstande om ugen. 12% drak ikke og 1% drak for meget.

For 22% af de kvinder der drak for meget skulle det gå over et år inden de blev gravide, mens kun 14% af de kvinder der drak moderat skulle vente så længe. 18% af de kvinder, der slet ikke drak alkohol, skulle forsøge sig i over et år med at blive gravide.

Ifølge Mette Juhl kan mindre indtagelse af alkohol have en positiv effekt på kvindernes forplantningsevner, samt at de bliver mere afslappet og eventuelt mere tilbøjelige til lidt lagengymnastik.

For E-pressen.dk af Marianna Fridjonsdottir, kokkeleg.dk.

Forbrugernyt
Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer 

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har…

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023 

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen 

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news 

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet 

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op 

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser" 

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben?

Anima har vist 11 kendte danskere dyrenes forhold på Europæiske pelsfarme, og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^