argumentative essay on immigration assignment of license agreement essay on e services
Sofapude i okkergul uld
Juletræ House Doctor
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Forbrugernyt

"Det er pudsigt, at så mange fortæller, at det her var øjeblikket, hvor de besluttede sig for at læse Jane Eyre, Decameron eller Kongens fald. Læserne har søgt tilbage i litteraturhistorien for derigennem at genfinde kontakten til det historiske. Læsning har hjulpet os til at strukturere vores liv, da de vante strukturer faldt bort, og til at placere os selv i en større historisk sammenhæng", forklarer professor Christina Lupton ved Københavns Universitet.

En god bog er populær adspredelse under Covid-19-krisen
Redaktionen

2020 var et usædvanligt stærkt læseår, skriver forskere ved Københavns Universitet, der står bag forskningsprojektet 'Lockdown Reading'. Deres undersøgelse af danskernes læsevaner under coronakrisen viser, at vi har læst væsentligt mere, end vi plejer. Også blandt dem, der ikke har haft mere tid for sig selv, fx forældre til små børn, er læsning blevet prioriteret i usædvanlig grad.

Undersøgelsen viser, at nedlukningen af samfundet har både skabt behov for refleksion og et nyt rum for refleksion, fordi mange i så høj grad har været isoleret i eget selskab.
 
"Vores resultater viser, at læsning ikke bare er en luksus, vi tager, når vi har overskud i hverdagen, men en basal aktivitet, som vi griber til, når vi føler os udsatte og står i en uoverskuelig situation," forklarer postdoc Johanne Gormsen Schmidt.

Ro og adspredelse i en kaotisk tid

Med nedlukningen af samfundet er vante rytmer faldet bort, og vi har været henvist til privatsfæren, afkoblet fra verden udenfor.
 
"Mange har derfor følt, at de, samtidig med at de befandt sig i et vigtigt, historisk øjeblik, faktisk mistede fornemmelsen af at være forbundet til en tid og historie. I den situation har mange læsere brugt litteraturen som en måde at genoprette en tidsfornemmelse og få et historisk perspektiv på de aktuelle forhold", mener hun.
 
Hendes udsagn understøttes af projektets data, der består af 60+ læserinterviews og 800+ spørgeskemabesvarelser. Data viser bl.a., at der er blevet læst flere ældre klassikere end sædvanligt i 2020.

"Det er pudsigt, at så mange fortæller, at det her var øjeblikket, hvor de besluttede sig for at læse Jane Eyre, Decameron eller Kongens fald. Læserne har søgt tilbage i litteraturhistorien for derigennem at genfinde kontakten til det historiske. Læsning har hjulpet os til at strukturere vores liv, da de vante strukturer faldt bort, og til at placere os selv i en større historisk sammenhæng", forklarer professor Christina Lupton.

Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen!

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så...

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende...

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende...

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt?

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til?

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de...

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Toilettaske fra Derrière la Porte

Toilettaske fra Derrière la Porte

Julepynt Xmas var

Julepynt Xmas var

Hvordan finder man<BR> de bedste bøger til kvinder?

Hvordan finder man
de bedste bøger til kvinder?

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Nye Bøger
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres...

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor...

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de...

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^