Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj

Kategori: Forbrugernyt

Når vintertøjet pakkes væk, og forår- og sommertøjet findes frem, så bliver der som regel sorteret lidt ud i garderoben. I den forbindelse opfordrer Røde Kors alle til at huske, at der i øjeblikket er stærkt brug for genbrugstøj i genbrugsbutikkerne.

Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj 

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

"Vi står i en ekstraordinær situation med et meget stort antal flygtninge, der er kommet hertil på én gang. Vi har ikke prøvet det her før, og de frivillige har derfor haft meget travlt med at hjælpe. Røde Kors-butikkerne har allerede delt rigtig meget tøj ud til flygtninge, og nu er lagrene ved at være tomme," siger Tina Donnerborg, chef for Genbrug i Røde Kors.

Tøj til kvinder og børn
Da mange ukrainere er flygtet med vintertøj i bagagen, hvis de havde noget med sig overhovedet, forventer Røde Kors en stor efterspørgsel på forårs- og sommertøj. Behovet er størst efter tøj til kvinder og børn, men også herretøj bydes varmt velkommen.

"Det er især kvinder og børn, der er kommet hertil, sæsonen skifter nu, og børnene vokser hurtigt. Vi har sommertøj i butikkerne nu, men vi kan allerede se, at der er huller på hylderne og tomme bøjler, hvor der plejer at være fyldt op. Samtidig vil vi jo også stadig gerne kunne tilbyde et fint sortiment til både andre nye flygtninge og alle vores sædvanlige kunder," siger Tina Donnerborg.
Ingen mangel på genbrugslegetøj
Hun understreger, at det kun er tøj og ikke legetøj, Røde Kors-butikkerne mangler.

"Danskernes hjælpsomhed og generøsitet har været helt enorm og meget fantastisk, og mange har allerede doneret tøj og legetøj i store mængder. Legetøj har vi stadig masser af. Det er primært godt tøj, der er brug for. Da påsken jo for mange kan være et belejligt tidspunkt til at rydde op i skuffer og skabe, appellerer vi til, at man afleverer godt og brugbart tøj i den nærmeste Røde Kors-container eller -butik, hvis man ønsker at hjælpe. Så skal vi nok hænge det på bøjler til glæde for flygtninge og kunder."
Røde Kors har 250 genbrugsbutikker og 1900 tøjcontainere fordelt over hele landet. Omsætningen fra butikkerne går til nødhjælpsarbejde og sociale indsatser i Danmark og ude i verden.

Her kan du aflevere genbrugstøj

Du kan aflevere dit genbrugstøj til Røde Kors i de ca. 1.900 tøjcontainere, der er stillet op landet over, eller i en af deres ca. 250 genbrugsbutikker.

Se hvor du finder Røde Kors genbrugsbutikker

 

Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023 

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen 

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news 

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet 

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op 

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser" 

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben?

Anima har vist 11 kendte danskere dyrenes forhold på Europæiske pelsfarme, og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^