Drop sølvpapiret

Kategorier: Forbrugernyt  -  Miljø

Drop sølvpapiret 

Sølvpapir belaster miljøet, og det er derfor en god idé at bruge så lidt som muligt. Samtidig fraråder Forbrugerrådet, at man pakker sure fødevarer, som for eksempel citroner, ind i sølvpapir, da sølvpapir kan afgive aluminium til maden.

Pak ind med omtanke

Hvad enten det er madpakken, der skal pakkes ind, eller resterne for aftensmaden, som skal dækkes over, er det en god ide at overveje, hvilken type materiale du bruger. Sølvpapir, også kaldet stanniol eller aluminiumsfolie, er fremstillet af aluminium, hvilket er meget energikrævende at udvinde og dermed belastende for miljøet. Og selvom det næsten ikke vejer noget, kan det udgøre et affaldsproblem, da folien er svær at nedbryde i et affalds-forbrændingsanlæg.

Derudover egner folien sig ikke til sure madvarer som f.eks. citroner, syltede rødbeder og agurker, da de kan opløse aluminiumet. Hvis du vil tage hensyn til miljø og sundhed, er det derfor en god ide at begrænse dit forbrug af sølvpapir.

Husholdningsfilm

Husholdningsfilm var tidligere ofte lavet af PVC og blødgjort med ftalater. Men Fødevarestyrelsen har ved kontroller konstateret, at der ikke længere er ftalater i husholdningsfilm. Husholdningsfilm er i stedet lavet af polyethylen, som anses for et miljø- og sundhedsvenligt materiale.
Før du bruger film, er det dog en god ide at læse, hvad der står på indpakningen. For plastfilm kan ikke altid bruges til det samme. Nogle egner sig fx kun til bestemte typer af madvarer, og andre må ikke bruges i mikrobølgeovnen.

Opbevaring af madvarer i glasbeholdere

I glas indgår få kemiske stoffer og derfor betegnes glas som et relativt sundheds- og miljøvenligt materiale.

Opbevaring af madvarer i plastbeholdere

Plast er et af de mest anvendte materialer i kontakt med fødevarer, men det det er vigtigt kun at bruge plastbeholdere til det, de er beregnet til, for at undgå kemisk afsmitning. Det gælder f.eks. før du bruger beholderen til frysning, mikrobølgeovn, putter varme fødevarer i den osv.
 

Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
Forbrugernyt
Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj 

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^