how to write a personal statement for a phd best thesis writing service accession or order number dissertation
Danske designklassikere
Pyjamas - hvid fra byNORD
Justerbare hylder fra Yamazaki
Eichholtz Cesare bænk
Kategori: Forår

Tulipanproducentens bedste tips til, hvordan du kan nyde dine tulipaner længst muligt. Foto: iBulb by Royal Anthos

Sådan holder du dine tulipaner friske længe
Redaktionen

Der er ingen tvivl om, at tulipaner er en af de dejligste forårsbebudere. Men hvordan sikrer du dig, at du kan nyde disse sæsonbestemte blomster så længe som muligt?

Her får du tulipanroducentens 6 bedste råd.

 

 1. Sådan vælger du tulipaner

  Det er bedst at købe tulipaner med lukkede knopper, hvor man dog kan se lidt af farven. Hvis knopperne allerede er åbne, når du køber dem, er blomstringen allerede i gang, og du vil ikke få glæde af dem lige så længe. De friskeste tulipaner er lokalt dyrkede, så det er en god idé at spørge forhandleren, hvor de kommer fra.

 2. Beskyt tulipanerne mod slag og stød

  Når du køber en smuk buket tulipaner, skal du sørge for at få dem pakket ordentligt ind i papir eller en avis. Det beskytter blomsterne og bladene mod slag og stød. Papiret beskytter også blomsterne mod temperaturforskellen mellem indendørs- og udendørsomgivelserne.

 3. Brug en avis

  Før du sætter tulipanerne i en vase, skal du rulle dem forsigtigt ind i en avis. Sæt dem i rent vand, og lad dem stå et køligt sted i en time. Når du pakker dem ud igen, vil du bemærke, at stilkene er blevet pænt faste og lige.

 4. Beskæring

  Dine tulipaner har været uden vand i et stykke tid, efter du købte dem, hvilket kan få den nederste del af stilkene til at tørre ud. Skær derfor to centimeter af stilkene med en ren kniv. Hvis du skærer dem skråt, bliver det nemmere for blomsterne at absorbere vand.

 5. Vasen

  Blomster er følsomme over for bakterier. Rengør derfor din vase grundigt med grøn sæbe, og skyl efter med vand. Fyld vasen med frisk vand fra hanen ved stuetemperatur. Skift vandet regelmæssigt for at holde det rent og klart.

 6. Placer vasen det rigtige sted
  Når dine tulipaner er sat i en smuk vase, er det vigtigt at finde det rette sted at stille dem. Det betyder, at du skal undgå steder med direkte sollys og i nærheden af frugt. Frugt producerer ætylen – en gas, der får blomster og blade til at visne hurtigere.
Forår
Syrener - Sådan varer de længst

Selvom der findes en gammel skrøne om, at det bringer uheld at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder 2023: Har du kendskab til et marked, vi ikke har med på oversigten?

Med foråret og oprydning i kældre og loftsrum, er det igen blevet tid til loppemarkeder. Over hele landet står boderne klar, og her venter der masser af fine loppefund og dejlige oplevelser.

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder Jylland 2023

I foråret og hen over sommeren afvikles loppe- og kræmmermarkeder over hele landet. Her får du overblik over markederne i Jylland forår, sommer og efterår 2023.

Læs mere
Forår
Plant vilde blomster i vindueskarmen

Lige nu blomstrer de vilde forårsblomster. Små, fine og farvestrålende står de i krattet og langs vejkanten. Man kan samle en lille forårsbuket i vase, men vilde blomster er sarte, når de plukkes og holder sjældent mere end en enkelt dag. Vil du have mere glæde af dem, så har vi haft succes med at...

Læs mere
Forår
Mynte: Gør plads til flere slags mynte i krukkehaven

Den store variation blandt de mange sorter, gør den flittige mynte til en yderst alsidig og anvendelig krydderurt. Og da de enkelte sorter samtidig tager sig forskelligt ud, kan man med flere potter og forskellige myntesorter skabe den fineste variation i krukkehaven.

Læs mere
Forår
Mælkebøttens fabelagtige alsidighed

I det tidlige forår stråler mælkebøtten om kap med solen. Mens de fleste haveejere nok ser den som genstridigt ukrudt, så er det faktisk en sund og alsidig spiselig plante.

Alle dele af mælkebøtten kan bruges i madlavningen og tilføjer en let bitter og dejlig smag til fx friske salater, sandwichs...

Læs mere
Forår
Nye bogudgivelser til et forår med harmoni og velvære

Blandt forårets nye bogudgivelser er mange dejlige og inspirerende fagbøger, skrevet af nogle af Danmarks dygtigste forfattere. Her deles rundhåndet ud af ekspertviden indenfor emner som haven og naturen, livsstil, sundhed og velvære.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter...

Læs mere
Forår
Ikke alle oplever det store energiboost i foråret

For de allerfleste føles forårssol, frisk luft og lunere dage så befriende, at det automatisk løfter humøret. Nogle har imidlertid svært ved at finde den store forårsbegejstring. De slæber sig gennem dagen og føler sig skidt tilpas og overvældet af træthed.

Fænomenet er faktisk ikke så...

Læs mere
Forår
Sommerens dejligste: Morgenfrue

Den fine morgenfrue er med sine strålende gule og orange kronblade en af sommerens mest betagende og bedårende blomster. Morgenfruens latinske navn, Calendula Officinalis, betyder ’lille kalender’, hvilket muligvis refererer til at blomsten folder sig ud i takt med solens gang på himlen hen over...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Øreringe Mette Scherning

Øreringe Mette Scherning

Stribet parasol fra House Doctor.

Stribet parasol fra House Doctor.

HOPTIMIST - LAMPE LARGE, EG

HOPTIMIST - LAMPE LARGE, EG

Lykketrold Julemand med rensdyr

Lykketrold Julemand med rensdyr

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^