how to write a personal statement for a phd best thesis writing service accession or order number dissertation
Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Kategori: Forår

Tulipanproducentens bedste tips til, hvordan du kan nyde dine tulipaner længst muligt. Foto: iBulb by Royal Anthos

Sådan holder du dine tulipaner friske længe
Redaktionen

Der er ingen tvivl om, at tulipaner er en af de dejligste forårsbebudere. Men hvordan sikrer du dig, at du kan nyde disse sæsonbestemte blomster så længe som muligt?

Her får du tulipanroducentens 6 bedste råd.

 

 1. Sådan vælger du tulipaner

  Det er bedst at købe tulipaner med lukkede knopper, hvor man dog kan se lidt af farven. Hvis knopperne allerede er åbne, når du køber dem, er blomstringen allerede i gang, og du vil ikke få glæde af dem lige så længe. De friskeste tulipaner er lokalt dyrkede, så det er en god idé at spørge forhandleren, hvor de kommer fra.

 2. Beskyt tulipanerne mod slag og stød

  Når du køber en smuk buket tulipaner, skal du sørge for at få dem pakket ordentligt ind i papir eller en avis. Det beskytter blomsterne og bladene mod slag og stød. Papiret beskytter også blomsterne mod temperaturforskellen mellem indendørs- og udendørsomgivelserne.

 3. Brug en avis

  Før du sætter tulipanerne i en vase, skal du rulle dem forsigtigt ind i en avis. Sæt dem i rent vand, og lad dem stå et køligt sted i en time. Når du pakker dem ud igen, vil du bemærke, at stilkene er blevet pænt faste og lige.

 4. Beskæring

  Dine tulipaner har været uden vand i et stykke tid, efter du købte dem, hvilket kan få den nederste del af stilkene til at tørre ud. Skær derfor to centimeter af stilkene med en ren kniv. Hvis du skærer dem skråt, bliver det nemmere for blomsterne at absorbere vand.

 5. Vasen

  Blomster er følsomme over for bakterier. Rengør derfor din vase grundigt med grøn sæbe, og skyl efter med vand. Fyld vasen med frisk vand fra hanen ved stuetemperatur. Skift vandet regelmæssigt for at holde det rent og klart.

 6. Placer vasen det rigtige sted
  Når dine tulipaner er sat i en smuk vase, er det vigtigt at finde det rette sted at stille dem. Det betyder, at du skal undgå steder med direkte sollys og i nærheden af frugt. Frugt producerer ætylen – en gas, der får blomster og blade til at visne hurtigere.
Forår
Sommertid 2023 - Skal uret stilles frem eller tilbage?

Natten mellem lørdag 25. marts og søndag 26. marts 2023 går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange...

Læs mere
Forår
Copenhagen St. Patricks Day Parade 2023

Den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, fejres den 17. marts i København med parader, irsk folkemusik og riverdance - og alle er inviteret - så længe man bare bærer noget i den irske nationalfarve, grøn.

Læs mere
Forår
Lad praktiske gøremål øge forbrændingen - Se hvor meget du forbrænder

Vinterens mad og magelige livsstil kan meget vel have føjet et par kilo til idealvægten, men de kan faktisk, uden den store indsats, være væk igen inden strandsæsonen. Drop de hurtige mirakelkure og smid i stedet de ekstra kilo ved at øge forbrændingen gennem de daglige gøremål.

Læs mere
Forår
Få en blomstrende grøftekant i haven

Mange haveejere holder af vilde blomsterenge, men hvad med at anlægge en grøftekant i haven? Her får du tips til haveprojektet, som fint kan gennemføres her i foråret.

Læs mere
Forår
Luk foråret ind med løgblomster

I det tidlige forår får man lyst til at bringe lys og forårets fine, sarte farver indenfor, og her er der intet som løgblomster, der bringer forårsstemning - og fornemmelsen af, at foråret, solen og de lune dage, er på vej.

Læs mere
Forår
Såkalender: Forspiring af grøntsager og krydderurter

Det er så herligt at være selvforsynende med grøntsager og krydderurter. Mange af planterne har gavn af at forspire i vindueskarm eller drivhus, fordi det giver dem de bedste forudsætninger for at vokse og trives, når de 4 til 8 uger senere plantes ud.

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi

Foråret har stadig lange udsigter, men allerede nu er pollensæsonen i gang, meddeler Astma-Allergi Danmark, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge...

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Find det brystimplantat<BR> der passer til dig

Find det brystimplantat
der passer til dig

Nyd weekendhyggen<BR> i komfortabelt hjemmetøj

Nyd weekendhyggen
i komfortabelt hjemmetøj

Tips til at finde et godt match online

Tips til at finde et godt match online

Trine Tuxen ring

Trine Tuxen ring

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Shopping
^