Justerbare hylder fra Yamazaki
Kunstplakat af Farah Atassi
Øreringe fra Maanesten
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Kategori: Forår

Brug din kreativitet og skab dit helt eget æstetiske og kunstneriske udtryk med smukke forårsblomster.

Luk foråret ind med løgblomster
Redaktionen

I det tidlige forår får man lyst til at bringe lys og forårets fine, sarte farver indenfor, og her er der intet som løgblomster, der bringer forårsstemning - og fornemmelsen af, at foråret, solen og de lune dage, er på vej.

Vintergækker, hyacint, krokus og dorothealiljer er de fineste små forårsbebudere, og holder sig rigtigt godt indendøre, når de plantes med deres løg.

Blomsterne er smukke, når de står enkeltvis, men også, når de står mange sammen, evt. sammen med små pyntegenstande på et stilleben.

Tips og gode råd:

  • Placér planter og blomster andre steder end du plejer, f.eks. ovenpå en stak bøger eller midt i rummet. 
  • Sæt en buket midt i bogreolen for at bryde stilen.
  • Vælg en tom dåse med retro-look som potte til dine forårsblomster.
  • Vælg blomster i sarte forårs farver for en enkel og stilfuld stemning.
  • Prøv noget nyt. Glem det perfekte og trygge – eksperimentér og afprøv nye indretningsmuligheder.

Idéer til forårets løgblomster

De små vintergækker er så yndige i vindueskarmen, fx som her, hvor de er plantet med løg i fine zinkpotter - og med mos på toppen.
Med den duftende hyacint får man en rigtig forårsbebuder i fantastiske farver. Hyacinter med løg holder længe, når de plantes i kurve og krukker, men allersmukkest er de i de traditionelle hyacintglas. Foto: iBulb
Den lille krokus er en hårdfør løgplante, der dukker op fra den vinterkolde muld ved det mindste tegn på forår. Krokus med løg er også velegnet til at plante indenfor, hvor de kan stå med andre forårs løgblomster, eller, som her, i små drikkeglas. Foto: iBulb
Både perlehyacint og almindelig hyacint findes i blå og hvid, og kan fx matches i enkle, stilfulde sammenplantninger. Foto: iBulb
De små blå perlehyacinter med deres dybgrønne blade, er så fine - ikke mindst, når de står mange sammen. Foto: iBulb
Husk, at hvidblomme og dorothealiljen, ligesom andre af forårets blomsterløg, kan plantes ud i haven, når de er afblomstret. Og så har du fine løgblomster, når det igen bliver forår. Foto: iBulb
Forår
Få en blomstrende grøftekant i haven

Mange haveejere holder af vilde blomsterenge, men hvad med at anlægge en grøftekant i haven? Her får du tips til haveprojektet, som fint kan gennemføres her i foråret.

Læs mere
Forår
Såkalender: Forspiring af grøntsager og krydderurter

Det er så herligt at være selvforsynende med grøntsager og krydderurter. Mange af planterne har gavn af at forspire i vindueskarm eller drivhus, fordi det giver dem de bedste forudsætninger for at vokse og trives, når de 4 til 8 uger senere plantes ud.

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi

Foråret har stadig lange udsigter, men allerede nu er pollensæsonen i gang, meddeler Astma-Allergi Danmark, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge...

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt

Det er så herligt, når sommersolen vælter ind ad vinduerne - især hvis de er rene! Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Læs mere
Forår
Forårsoprydning i garderoben

Sommeren er på vej, og det kan føles helt befriende at få pakket vintertøjet væk, så der bliver plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Mon der ikke er tøj, som...

Læs mere
Forår
Forårets blomster er smukke - og giftige

De er smukke at se på, men flere af forårets blomster og planter er giftige. Forårsbebudere som anemone, ranunkel, påskelilje, hyacint, tulipan, klematis - og selv den smukke liljekonval, indeholder stoffer, som kan fremkalde alvorlig allergi- og forgiftningssymptomer.

Læs mere
Forår
Hugorm: Sådan mindsker du og din hund risikoen for hugormebid

I foråret vågner hugormen, Danmarks eneste giftslange, efter sin lange vinterdvale. På denne årstid er de zigzag-stribede slanger stadig sløve, og derfor sene til at flygte, når de hører os komme. Derfor er det vigtigt at man tager sine forholdsregler, når man bevæger sig ud i naturen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
WILLOW TREE -OUR GIFT

WILLOW TREE -OUR GIFT

Bambus t-shirt fra Copenhagen Bamboo

Bambus t-shirt fra Copenhagen Bamboo

Laforma 3-personers havesofa i massiv teak

Laforma 3-personers havesofa i massiv teak

Stribet parasol fra House Doctor.

Stribet parasol fra House Doctor.

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^