Kategori: Forår
Gode råd fra Haveselskabet inden du går i gang med haveprojekterne

Sommeren er godt på vej, og i haverne pusler haveejere med planer, planter og projekter. Desværre er det ikke alt, der går som planlagt, og det er der ifølge Haveselskabet flere grunde til:

"Især nye haveejere render ind i problemer, måske fordi de er for ivrige med at komme i gang, eller stirrer sig blinde på enkelte planter frem for at se haven i sin helhed," siger Louise Møller, der hver dag rådgiver haveejere i Haveselskabets rådgivning.

Gode råd fra Haveselskabet:

 1. Pas på du ikke gaber over for meget på én gang

  Skru ned for antallet af projekter, og giv dig selv tid til bare at nyde haven.

 2. Hold igen med saks, sav og spade

  Vent med at skære det lidt anonyme træ ned til du er helt sikker på, at det ikke er et træ, der måske sidenhen kan blive smukt og frodigt. Vær også opmærksom på, at det kan være svært at se forskel på blomsterspirer og ukrudtsspirer, så vent med at grave spirerne op, til du ved, hvad du står med.

 3. Tænk på blomstring året rundt

  Når man skal købe planter til sin nye have, kan man let blive forført af alle de blomstrende planter i havecentret. Det sker selv for garvede haveejere. Men hvis man kun køber planter, der blomstrer nu og her, vil man komme til at mangle blomster i haven på andre tidspunkter af sæsonen. Derfor kan det betale sig at planlægge plantekøbet og måske søge råd hos lidt mere erfarne haveejere.

 4. Giv nysatte og nysåede planter god tid

  Det tager tid for planter at sætte rødder og de kan i mellemtiden se lidt kedelige ud. Men det kan oftest betale sig at være lidt tålmodig.

 5. Stir dig ikke blind på blomsterne

  Det er en god idé at satse på planter med smukke blade, så der er noget, der pynter i haven, også når planterne ikke blomstrer.

 6. Overvej valg af træer og buske nøje

  Undersøg, hvor store træer og buske bliver, inden du planter dem.

 7. Gode planter for havebegynderen

  Er man helt grøn haveejer, er det nemt at starte med prydbuske som dronningebusk, klokkebusk og sommerfuglebusk, anbefaler Louise Møller. Vil man kaste sig over stauderne, så er planter som storkenæb, hosta, stjerneskærm, sankthansurt og katteurt gode begynderplanter. Sommerblomster som stolt kavaler, frøkenhat og morgenfruer kan man nemt så de steder, hvor haven mangler kulør, og så gør de sig godt i en dejlig sommerbuket.
Loppemarkeder
Loppemarked på Sjælland 2023

I foråret og gennem hele sommeren afvikles loppe- og kræmmermarkeder over hele landet. Her får du overblik over markederne på Sjælland 2023.

Læs mere
Forår
Vi cykler til arbejde 2023: Jernheste med forårsfornemmelser

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Læs mere
Forår
Er det en vintergæk?

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Forår
Sommertid 2023 - Skal uret stilles frem eller tilbage?

Natten mellem lørdag 25. marts og søndag 26. marts 2023 går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange…

Læs mere
Forår
Sådan holder du dine tulipaner friske længe

Der er ingen tvivl om, at tulipaner er en af de dejligste forårsbebudere. Men hvordan sikrer du dig, at du kan nyde disse sæsonbestemte blomster så længe som muligt?

Her får du tulipanroducentens 6 bedste råd.

 

Læs mere
Forår
Copenhagen St. Patricks Day Parade 2023

Den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, fejres den 17. marts i København med parader, irsk folkemusik og riverdance - og alle er inviteret - så længe man bare bærer noget i den irske nationalfarve, grøn.

Læs mere
Forår
Lad praktiske gøremål øge forbrændingen - Se hvor meget du forbrænder

Vinterens mad og magelige livsstil kan meget vel have føjet et par kilo til idealvægten, men de kan faktisk, uden den store indsats, være væk igen inden strandsæsonen. Drop de hurtige mirakelkure og smid i stedet de ekstra kilo ved at øge forbrændingen gennem de daglige gøremål.

Læs mere
Forår
Få en blomstrende grøftekant i haven

Mange haveejere holder af vilde blomsterenge, men hvad med at anlægge en grøftekant i haven? Her får du tips til haveprojektet, som fint kan gennemføres her i foråret.

Læs mere
Forår
Luk foråret ind med løgblomster

I det tidlige forår får man lyst til at bringe lys og forårets fine, sarte farver indenfor, og her er der intet som løgblomster, der bringer forårsstemning - og fornemmelsen af, at foråret, solen og de lune dage, er på vej.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
^