Jordbær er suveræne som element i sommerdeserter, men man kan også bruge de dejlige bær til f.eks salaten, smoothieen eller til sanwichen ..
Gode råd om jordbær
- Jordbær har kort holdbarhed og skal helst spises samme dag, de er købt.
- Opbevar jordbær ved 5 grader, men tag dem ud af køleskabet nogle timer inden servering, så smager de bedst.
- Jordbærrene skal altid først skylles umiddelbart inden servering.
- Skyl altid jordbær med stilk, ellers trænger der vand ind i bærrene. Fyld en balje med koldt vand, læg jordbærrene i en sigte og sænk den ned i vandet 2-3 gange.
- Lad jordbærrene tørre i ét lag på et viskestykke. Først nu nippes stilkene af.
Fakta om jordbær
- Spis løs af jordbær - de er kalorielette.
- Jordbær tæller med i 6 om dagen-regnskabet; 7-8 mellemstore svarer til 100 gram.
- Med 50 gram jordbær bliver det daglige behov for C-vitaminer dækket.