Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Forår
Corona og karantæne: Praktiske opgaver og hyggelig adspredelse i eget selskab
Redaktionen

Mens nogen er lige så travlt beskæftiget med arbejdsopgaver i hjemmekarantænen som de var på jobbet, så har andre lige nu fået meget tid på hånden, og med udsigten til at den første bølge af virussen måske først klinger af i maj, er det oplagt at bruge hverdagen fornuftigt. Nu er der endelig mulighed for at få styr på do-listen - og samtidig få lagt en dæmper på den uro og de katastrofetanker, man så nemt kan blive overvældet af.

Har du svært ved at komme i gang, så kan du måske finde inspiration i listen af idéer, og hvis har flere idéer til, hvordan man kan få det bedste ud af karantænetinden, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til KvindeGuiden.dk:

1. Andre har brug for at høre fra dig
Hold løbende kontakt til familie og venner i karantæne. Især de ældre og folk, der bor alene, har brug for at høre fra dig. Hjælp de ældre med at bestille dagligvarer over nettet.

2. Pak vintergarderoben ned og find sommertøjet frem
Det kan føles helt befriende at få gjort plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Få gode tips til at komme i gang

3. Lad praktiske gøremål øge forbrændingen
Vinterens mad og magelige livsstil kan meget vel have føjet et par kilo til idealvægten, men de kan faktisk, uden den store indsats, være væk igen inden strandsæsonen. Drop de hurtige mirakelkure og smid i stedet de ekstra kilo ved at øge forbrændingen gennem de daglige gøremål.  Se hvor meget du forbrænder på huslige gøremål

4. Vask vinduer
Det er skønt, når forårssolen endelig vælter ind ad vinderne - især hvis vinduerne er rene. Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen

5. Ryd op på loftet og i kælderrummet
Med foråret og oprydning i kældre og loftsrum er det igen blevet tid til loppemarkeder. Over hele landet arrangeres loppemarkeder og kræmmermarkeder, hvor man kan stille op som selvstændig erhvervsdrivende for en dag. Her bliver der tinget og pruttet om priserne på de gode loppefund, for det er mere end nogensinde populært at omgive med sig smukke, gamle, stemningsfulde ting. Se oversigten over loppemarkeder 2020

Der er ingen regler for, hvad man kan dyrke og plante i, men potter fra Bergs Potter, er altså både super at plante i, og så smukke, at de slet ikke er til at stå for.

6. Forår i den lille have
Det er hyggeligt at indrette, og det kræver hverken 'grønne fingre' eller oceaner af tid, at dyrke en skøn og frodig krukkehave på altanen, i gårdhaven, på terrassen, foran huset eller i et hjørne af haven. Slip kreativiteten løs og indret din helt egen oase med duftende sommerblomster og krydderurter. Få Dorthe Kvists idéer og inspiration til krukkehaven

7. Lav selv spirepotter til dine frø
Det er sjovt, nemt, billigt - og ikke mindst dybt tilfredsstillende, at frøså eller stiklingsformere sine egne planter. Og der er faktisk mange sommerblomster og grøntsager man nemt kan kultivere fra frø. Her bringer vi Karina Demuths tips til, hvordan du nemt kommer i gang med at gro dine egne sommerblomster, urter og grøntsager. Få Karina Demuths tips og se, hvordan du selv fremstiller hjemmelavede spirepotter

8. Bevæg dig
Hjemmekarantæne betyder ikke at du ikke kan holde kroppen i form. Og ifølge Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet, så kan det sagtens foregå udenfor, så længe man overholder reglen om konsekvent at sørge for minimum tre meters afstand til andre mennesker.
Kom i form på den halve tid

Stram op på et kvarter


9. Styrketræningsøvelser for alle
Styrketræningsøvelser er for alle - også for de dem, der føler sig skrøbelige, ældre og personer med hjertefejl. Samtidig har øvelserne særlig stor effekt hos de mennesker, der ikke har styrketrænet tidligere, og med et par håndvægte og nogle nemme, enkle øvelser, vil man i løbet af blot et par uger opleve at de tidligere slaskede, slappe overarme er blevet fastere og klar til sommerens kortærmede. Farvel til mormorarme og vinkedeller

10. Få cyklen gjort forårsklar
Løse bremser, manglende olie på kæden og flade dæk er resultatet af en kold vinter for mange cyklister, der ikke har orket at pleje sin cykel. Men nu er det forår, og der er ingen undskyldning for at ignorere cyklens knirkende problemer. Her får du vores bedste cykelplejeråd

11. Læs e-bøger og hør podcast og lydbøger
Selvom man ikke har bogreolen fuld af nye, spændende titler, så er der heldigvis masser af gode muligheder for underholdning i udvalget af e-bøger, lydbøger, podcast og onlineudstillinger. Tjek fx:
E-reolen e-bøger og lydbøger - Gratis
Podcast fra dr.dk - Gratis
Nationalmuseets Samlinger - Gratis
Online filmfastival CPH:DOX - Gratis
Lydbøger på Audible - Gratis prøveperiode

12. Indret hjemmekontor
Da ingen på nuværende tidspunkt ved hvor længe situationen kræver vi skal arbejde hjemmefra, så kan det være en god idé at få indrettet et hjemmekontor. Her vil man i hverdagen kunne sidde koncentreret og uforstyrret, og være mindre tilbøjelig til at lade sig distrahere af trangen til fx at se tv.Med en dissideret arbejdsplads får man en bedre oplevelse af, hvornår man er på arbejde og hvornår man har fri, og det bidrage til bedre arbejdsdisciplin, men også til at man ikke bliver hængende over arbejdsopgaverne til langt ud på aftenen.


Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt

Det er så herligt, når sommersolen vælter ind ad vinduerne - især hvis de er rene! Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Læs mere
Forår
Forårsoprydning i garderoben

Sommeren er på vej, og det kan føles helt befriende at få pakket vintertøjet væk, så der bliver plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Mon der ikke er tøj, som...

Læs mere
Forår
Forårets blomster er smukke - og giftige

De er smukke at se på, men flere af forårets blomster og planter er giftige. Forårsbebudere som anemone, ranunkel, påskelilje, hyacint, tulipan, klematis - og selv den smukke liljekonval, indeholder stoffer, som kan fremkalde alvorlig allergi- og forgiftningssymptomer.

Læs mere
Forår
Hugorm: Sådan mindsker du og din hund risikoen for hugormebid

I foråret vågner hugormen, Danmarks eneste giftslange, efter sin lange vinterdvale. På denne årstid er de zigzag-stribede slanger stadig sløve, og derfor sene til at flygte, når de hører os komme. Derfor er det vigtigt at man tager sine forholdsregler, når man bevæger sig ud i naturen.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre...

Læs mere
Livsstilsmesser
Livsstilsmesser 2022

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Forår
Forårets økodag 2022

Kom på græs igen, og vær med til at lukke øko-køerne ud i foråret! Du er inviteret med til Økodag for første gang i tre år d. 10. april 2022 kl. 12. I år skal du booke din (gratis) billet på økodag.dk til den gård, du ønsker at besøge.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Toilettaske fra Derrière la Porte

Toilettaske fra Derrière la Porte

Derfor skal du ikke tøve med<BR> at investere i en seng

Derfor skal du ikke tøve med
at investere i en seng

Fototapeter

Fototapeter

Eden Outcast

Eden Outcast

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
ANNONCER
^