thinking critically by john chaffee against abortion argumentative essay
Sofapude i okkergul uld
Juletræ House Doctor
Berber gulvtæppe
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Forår

Ude i naturen venter foråret med frisk luft og plads til både den vilde leg, men også ro og fordybelse. Foto: Sille Buur Schultz

Corona og karantæne: Idéer til oplevelser og adspredelse med børn
Redaktionen

Uden mulighed for at mødes med legekameraterne, kan karantænetiden blive lang og kedelig. De lidt større børn kan skype sammen, spille computerspil og se tegnefilm, men indimellem kan der måske også blive tid til at hygge med med de voksne. En tur i forårsskoven og andre små aktiviteter med børnene kan være lige den pause i hjemmearbejdet, både voksne og børn har brug for.

Her er 12 dejlige idéer til aktiviteter, leg og hyggelig adspredelse.

Har du en idé til en sjov aktivitet, man kan underholde sig selv og børnene med, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til KvindeGuiden.dk

 

1. Forårspicnic
Selv på en grå og halvkold dag er en picnic et hit. Pak rygsækken med varm kakao i termokanden og madkassen med friskbagte pølsehorn.

2. Oplev foråret i skoven
I skoven pibler foråret frem i skovbunden og bøgen har fået fine lysegrønne blade. Her er der masser af plads til sjov og leg; man kan lege ’Find 10 tegn på forår’, hoppe i vandpytter, løbe stærkt, synge højt og klatre i træer - og vende hjem med højt humør og friske, røde kinder.

Saml visne blade, mos og grene, og lav et lille terrarie i et syltetøjsglas, hvor børnene kan opleve hvordan skovbundens insekter arbejder. Foto: Sille Buur Schultz

3. Zoo i syltetøjsglasset
Det sjovt, spændede og lærerigt at lave sin egen lille zoo. Med lidt muld og visne blade fra skovbunden, kan man lave et fint hjem for skovens nedbrydere; regnorme, bænkebidere, tusindben, snegle og biller. Hjemme indrettes den lille zoo i et stort glas, så man på tætteste hold kan følge med i dyrernes arbejde. Husk, at der skal huller i låget, som nemt laves med et søm og en hammer.

4. En hilsen fra stranden
Også langs Danmarks strande kan nyde den friske luft og opleve naturens skønhed og følelsen af frihed. Her er der god plads til løb og leg: Man kan fx sætte en drage op eller fine fine strandskaller, som kan pynte derhjemme i vindueskarmen eller i et syltetøjsglas.Her kan man også få en dejlig snak med børnene om, at der faktisk ikke er så længe til sol, sommer og turer til stranden.

5. Så spirer i vindueskarmen
Karsefrø i vindueskarmen kan sås på fugtig vat, men de bliver højere og kraftigere, hvis de dyrkes i en krukke med havejord. Kimplanten udvikler sig i løbet af en uge, når de holdes godt fugtige hele tiden. Snak med barnet om, hvad der sker og hvad der skal til for at det lille frø spirer; at frøet skal have lys, varme og vand, og hvordan den lille, grønne spire har brug for næring fra jorden.

6. Indret børneværelset
Hjælp barnet med at ommøblere og indrette sit værelse på ny. Måske har barnet allerede nogle  idéer, som I kan snakke om og tegne inden I går i gang.

7. Dekorer påskeæg
Man kan aldrig komme for tidlig i gang med at dekorere påskeæg. Det er både en hyggelig syssel, og de fine æg er samtidig så dekorative på en forårsgren.
Se også:
Farvning af påskeæg
Gækkebreve

8. Bag med børnene
Bag duftende rosinscones, muffins eller kanelsnegle, der kan dekoreres med glasur og krymmel.

9. Sæt familiebilleder i album
Lad barnet hjælpe med at få styr på familiens fotoalbum. Det er skønt at sidde sammen og mindes alle de gode oplevelser.

10. Spil brætspil!
De fleste børn knuselsker brætspil, og lige nu har de voksne måske tid til at spille så mange brætspil, at barnet for en gang skyld får opfyldt sit behov.

11. Lær barnet at sy små opbevaringsposer
Klip aflange stykker stof, som blot skal rimpes sammen i siderne. Afhængig af alder kan siderne sys sammen på symaskine eller i hånden. De små poser kan bruges som kær og praktisk opbevaring af alverdens småting.

12. Lær barnet at strikke og hækle
Find dit gamle strikketøj og garn frem, og vis barnet, hvordan man strikker og hækler. Det er nørkelerier, der kræver koncentration og tålmodighed og er derfor kun noget, man skal kaste sig ud i med et større barn. Det hjælper at sidde sammen, og tage udfordringer i små skridt.

Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt

Det er så herligt, når sommersolen vælter ind ad vinduerne - især hvis de er rene! Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Læs mere
Forår
Forårsoprydning i garderoben

Sommeren er på vej, og det kan føles helt befriende at få pakket vintertøjet væk, så der bliver plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Mon der ikke er tøj, som...

Læs mere
Forår
Forårets blomster er smukke - og giftige

De er smukke at se på, men flere af forårets blomster og planter er giftige. Forårsbebudere som anemone, ranunkel, påskelilje, hyacint, tulipan, klematis - og selv den smukke liljekonval, indeholder stoffer, som kan fremkalde alvorlig allergi- og forgiftningssymptomer.

Læs mere
Forår
Hugorm: Sådan mindsker du og din hund risikoen for hugormebid

I foråret vågner hugormen, Danmarks eneste giftslange, efter sin lange vinterdvale. På denne årstid er de zigzag-stribede slanger stadig sløve, og derfor sene til at flygte, når de hører os komme. Derfor er det vigtigt at man tager sine forholdsregler, når man bevæger sig ud i naturen.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre...

Læs mere
Livsstilsmesser
Livsstilsmesser 2023

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Forår
Forårets økodag 2022

Kom på græs igen, og vær med til at lukke øko-køerne ud i foråret! Du er inviteret med til Økodag for første gang i tre år d. 10. april 2022 kl. 12. I år skal du booke din (gratis) billet på økodag.dk til den gård, du ønsker at besøge.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^