Spædbarnsets søvn  

Spædbørns søvnbehov varierer. Nogle børn er allerede i de første uger vågne i flere timer mellem to måltider, mens andre børn stort set kun er vågne, mens de spiser eller får skiftet bleen.

Om barnet er søvnigt eller vil have lidt mere mad, kan være svært at afgøre for nye forældre og først efter nogen tid vil man lærer at forstå barnets tegn for træthed.

At få barnet til at sove
Nogle børn falder i søvn, når de bliver ammet, og kan umiddelbart lægges i seng, vugge eller barnevogn og sover videre der uden besvær.
Nogle børn sover bedst, hvis de har fysisk kontakt med deres mor eller far og når de, mætte og tilfredse, bliver vugget blidt i mors eller fars favn eller i barnevognen.

Støj og uro
Nogle børn er følsomme for støj fra omgivelserne, når de skal sove. Disse børn må i begyndelsen have ro, men forsøg gradvist at vænne barnet til støj, da kravet om fuldstændig ro, kan blive en belastning for resten af familien i længden.

Følsomme børn
Enkelte børn er meget følsomme overfor lyde og for bevægelser i rummet omkring dem og vågner let hvis de bliver flyttet.
Med sådanne følsomme børn er det en god ide at hjælpe dem til ro og tryghed ved at svøbe barnet fast i et lille tæppe, inden det lægges under dynen, eller evt. putte dynen fast om barnet.
At sutte på sut beroliger mange børn, så de lettere falder i søvn. Men det er vigtigt at vente med at give barnet sut, til amningen er godt igang.

Familie & børn
Konflikter mellem kæreste og stor søn 

Fra brevkassen: Hendes kæreste og hendes søn på tyve har mange konflikter, og hun er i tvivl om hvordan hun skal gribe det an ...

Læs mere
Familie & børn
Trist og fåmælt teenagesøn 

Fra brevkassen: En læser har henvendt sig til brevkassen omkring sin bekymring for sin teenagesøn.

Læs mere
Sjæl & psyke
Sorg og skam over straffet teenagesøn 

Fra brevkassen: Mens hendes søn afvikler en fængelsesstraf, sidder hun tilbage med sorg, skam og skyldfølelse ...

Læs mere
Parforhold
Han vil ikke erkende sit alkoholproblem 

Fra brevkassen: De har gode jobs, velfungerende børn og de elsker hinanden, men hun synes hans alkoholproblem er ved at tage overhånd.

Læs mere
Familie & børn
Forslag om test af nyfødte for døvhed 

Et nyfødt hørehæmmet/døvt barn er truet i sin udvikling på mange områder

Læs mere
Familie & børn
Danske kostråd til gravide 

Kostråd til gravide er forskellige fra land til land. Også i de nordiske lande er der vaner og traditioner, der gør, at rådene til gravide er forskellige.

Læs mere
Familie & børn
Vigtig scanning også i 19. Graviditetsuge 

Scanning kan afsløre alvorlige hjertefejl....

Læs mere
Familie & børn
Undersøgelse af behandling med moxicigar 

At en urtecigar, en såkaldt moxacigar bestående af tørret gråbynke, kan medvirke til at få et foster der ligger omvendt i livmoderen til at vende sig, lyder måske en ubegribeligt.

Læs mere
Familie & børn
Sundhedsplejersker savner viden om førstehjælp 

De danske sundhedsplejersker har behov for mere og opdateret viden om førstehjælp til børn samt forebyggelse af ulykker i hjemmet.

Læs mere
Familie & børn
De kloge skal have flere børn 

Hvis det står til professor i psykologi Helmut Nyborg, så skal danskere med høj intelligens i fremtiden motiveres til at få flere børn end dem med lav intelligens...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^