Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
De kloge skal have flere børn

Hvis det står til professor i psykologi Helmut Nyborg, så skal danskere med høj intelligens i fremtiden motiveres til at få flere børn end dem med lav intelligens...

Hvis det står til professor i psykologi Helmut Nyborg, så skal danskere med høj intelligens i fremtiden motiveres til at få flere børn end dem med lav intelligens.

Den århusianske professor kommer med dette kontroversielle forslag fordi han mener der er behov for en debat omkring den gennemsnitlige faldende intelligenskvotient.

Ifølge professoren viser undersøgelser at intelligens har en stor arvelighed og at intelligensen udgør en større faktor for hvem der får succes eller fiasko, end alle andre faktorer tilsammen.

Han påpeger samtidig, at folk med lavere intelligens får flere børn end folk med en større begavelse. Den uundgåelige konsekvens er, at befolkningens gennemsnitlige intelligenskvotient er faldende…

Samtidig mener han at fremtidens samfund bliver så højteknologisk og sammensat, at der er brug for flere intelligente børn og derfor skal intelligente forældre lokkes til at få flere børn.

Ideen om et avlsprogram møder stærk kritik fra både politikere, Etisk Råd og fra foreningen for særligt intelligente Mensa..

Formanden for Etisk Råd, overlæge Ole Hartling finder ideen skræmmende og siger til Berlingske Tidende at den, udover at give associationer til Nazi-Tyskland, er umulig at realisere fordi man ikke har overblik nok til at vide, hvilke evner, man bør sortere efter.

"Jeg tror ikke vi som mennesker er intelligente og kloge nok til at gøre os til herrer over liv og død. Vi kan ikke overskue eller mestre den udvælgelse af mennesker, og derfor skal vi lade den ligge", siger han.

To filosoffer fra Københavns Universitet mener til gengæld, at det er etisk forsvarligt at sortere i mennesker på denne måde, hvis det kan øge livskvaliteten. "Hvis det er sandt, at folk på den nederste femtedel af intelligensskalaen stort set altid får dårlige liv, så er det noget, vi bør undgå, ligesom vi gerne vil forhindre, at børn bliver født med cystisk fibrose", siger filosof Karsten Lippert-Rasmussen.

Kilde: Berlingske, Jyllands Posten og Politikken, 29. september 2003

Familie & børn
LOKK: 33.000 børn oplever vold i hjemmet

Det kan være lige så traumatiserende for børn at være vidne til vold i hjemmet, som selv at blive udsat for vold. Børn, der oplever vold mellem mor og far, udviser de samme tegn på skader og traumer, som hvis de selv havde været udsat for vold, skriver LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre,...

Læs mere
Familie & børn
Danmarks Statistik: Regnbuefamilien er blevet større

Børnefamilier, hvor de voksne er gift eller registrerede partnere med en af samme køn, er i vækst i Danmark. Således har Danmarks Statistik, i perioden 2009-2019, registreret en fordobling i antallet af familier, så der i dag findes 1.465 danske familier, hvor enten to mænd eller to kvinder bor...

Læs mere
Familie & børn
Familiestrateg: Tænk dig om før du irettesætter andres børn

En ny undersøgelse fra Gallup viser, at over halvdelen af danskerne har irettesat andres børn i forældrenes påhør. Det skal man være varsom med, lyder det fra familiestrateg Bo Bresson, som blandt andre opfordrer til aldrig at opdrage på andres børn.

Læs mere
Familie & børn
Madpakker

Det kan være svært at være kreativ med madpakken hver dag året rundt, og den traditionelle madpakke med fire stykker rugbrød, et stykke frugt og et stykke grønt kan sagtens være en god og sund madpakke.

Læs mere
Familie & børn
Tal med dit spædbarn

Den følelsesmæssige kontakt til det lille spædbarn er vigtigt, ikke kun for barnets velbefindende lige her og nu, men også for barnets evne til at kunne aflæse følelsesmæssige udtryk hos andre mennesker senere i livet.

Læs mere
Familie & børn
Fødselsforberedelse

Med udsigt til en så stor og skælsættende oplevelse, som en fødsel er, så kan det være en god idé, at deltage i fødselsforberedelseskurser så tidligt i svangerskabet som muligt. Kurset vil ikke kun bidrage til at være i fysisk bedre form til fødslen, men et øget fokus på graviditeten og samværet med...

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Familie & børn
Det er okay at fravælge børn - men så gør det lige FØR du får dem!

De fleste kan sige nej til et møde eller lade mobilen blive i lommen, hvis de har et andet møde i kalenderen. Men de kan ikke sige nej, når det 'bare' er familien, de har en aftale med. Det mener familiestrateg Bo Bresson, som reagerer på en undersøgelse, der viser, at danske børnehavebørn føler sig...

Læs mere
Familie & børn
Spædbarnsets søvn

Spædbørns søvnbehov varierer. Nogle børn er allerede i de første uger vågne i flere timer mellem to måltider, mens andre børn stort set kun er vågne, mens de spiser eller får skiftet bleen.

Om barnet er søvnigt eller vil have lidt mere mad, kan være svært at afgøre for nye forældre og først efter...

Læs mere
Familie & børn
Gravides kost

Gennem en fornuftig kostsammensætning bidrager du ikke kun til dit eget velbefindende og sundhed, men også til dit barn. Derfor har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en stribe gode råd til gravide.

 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Lysestager i kulørt krystalglas

Lysestager i kulørt krystalglas

Økologisk vægmaling i smukke nuancer

Økologisk vægmaling i smukke nuancer

Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Nye Bøger
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
Rollinger og roulader

Da Sif Orellana udgav bogen 'Krudtugler & kanelsnegle' blev det hurtigt en bestseller med foreløbig 110.000 solgte eksemplarer. Nu følges den populære bog op med bogen 'Rollinger & Roulader', en smuk og inspirerende livsstils- og inspirationsbog med fokus på hverdagen med børn.

Læs mere
ANNONCER
^