Julepynt
Frugt og grønt glaspynt
Soulmade strik
Design by BOBO

Uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader til allehelgen i Den Gamle By. I efterårsferien venter der et spændende program og historier om overtro, spøgelser og genfærd. Foto: Den Gamle By

Oplevelser i efterårsferien i Jylland 2019
Redaktionen

Se alle de spændende aktiviteter og oplevelser, der venter i efterårsferien blandt andet på Det Grønne Museum i Auning, Den Gamle By i Aarhus, i Randers Regnskov og på Skanderborg Museum.

 • Det Grønne Museum
  Adresse: Randersvej 4, Auning
  Link: Det Grønne Museum
  I efterårsferien på Det Grønne Museum venter der spændende og lærerige oplevelser om jagt, skov, landbrug og mad. Omkring museet på Gl. Estrup kan man blandt andet komme med på en historisk skovtur, sanke alle naturens gode gaver og høre om fuglenes hemmeligheder. Hver dag hele ferien er der også liv og aktiviteter i Det Historiske Værksted, hvor man fx kan lave pile – altså den helt rigtige slags med ægte spidser og lige faner, og prøveskyde dem på buebanen.

 • Randers Regnskov
  Adresse: Tørvebryggen 11, Randers
  Link: Randers Regnskov
  Igen i år fejrer Randers Regnskov Halloween, og går all-in hele efterårsferien med vilde planer om den mest uhyggelige, hyggelige Halloween. Edderkopperne har arbejdet på højtryk for at lave spind til nok til at pynte hele regnskoven op, og jungleheksen Cecropia og alle hendes fæle venner sørger for at alle komme i den helt rette Halloween stemning.

 • Den Gamle By
  Adresse: Viborgvej 2, Aarhus
  Link: Den Gamle By
  Uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader til Allehelgens i Den Gamle By. Der er der lagt op til et spændende ferieprogram med fortællinger om spøgelser, genfærd og gammel overtro, og her kan man møde gårdskarlen og køkkenpigerne i Købmandsgården, som fortæller historier om, at det i gamle dage var vigtigt at holde godt øje med de små børn, da trolde kunne finde på at bytte barnet ud med en troldunge. I Apotekerhaven fortæller gartnerne om overtro og giftige lægeplanter, og på Festpladsen står gøglerne klar med luftgynger, dåsekast og keglespil. Og så er der naturligvis også ægte Halloween aktiviteter for børn og voksne med bolsjekogning af Kongen af Danmark-bolsjer, og værksted i Renæssancegården, hvor man kan lave sin helt egen roelygte.

 • Gi Den Gas Palads
  Adresse: Herningvej 31, Silkeborg
  Link: Gi den gas Palads
  Der er lagt op til masser af efterårsleg og -sjov i Gi Den Gas Palads, og i efterårsferien har det populære legeland i Silkeborg åbent hver dag fra 9-18.
 • Ebelfestival 2019
  Adresse: Nørre Allé, Ebeltoft
  Link: Ebel Festivalen
  Igen i år byder Ebeltoft velkommen til årets dejligste æblefest 'Ebelfestival 2019', som finder sted i efterårsferien. Her vil der overalt i byen være telte og boder, musik og hygge omkring bålet på Torvet, hvor man kan bage snobrød og nyde æbler i lange baner.

 • Skanderborg Museum
  Adresse: Adelgade 5, Skanderborg
  Link:  Skanderborg Museum
  Den 13. oktober fejres Æbledag, og her vil Gl. Rye Mølle dufte af æbler og summe af liv. Her er lagt op til en dejlig og oplevelsesrig dag, hvor børn og voksne kan presse æbler til juice, smage på æblecider og æblechips. Børnene inviteres også til at gå på opdagelse med museumsdetektiven, lave kartoffeltryk, fremstille filtede ting, lave en drage, male på sten, kaste med hestesko, ramme klovnen med bolde og bage pandekager over bål.
  Den 17. oktober mellem kl. 18.30 - 20.30 er Skanderborg Museum kun oplyst af levende lys og fakler. Denne aften vil der, rundt omkring i museet og ruinen, være guider klædt som munke, som fortæller historier, og efter turen vil der blive serveret en varm drik for hele familien omkring bålet.
Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien 2019: Top 10 dyreparker & akvarier

I skolernes efterårsferie venter der masser af oplevelser i landet zoologiske haver, -parker og akvarier. Blandt 'De 10 vildeste' er Givskud Zoo, som inviterer på safari blandt hundredvis af dyr fra hele verden, dinosaurpark, og, i anledning af Halloween, historiefortælling om mytologisk væser som...

Læs mere
Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien på Fyn 2019

Få inspiration til aktiviteter og store oplevelser i efterårsferien. På Fyn har både Naturama, Krokodille Zoo, Østfyns Museer og Odense Bys Museer sammensat spændende programmer for hele familien.

Læs mere
Sensommer
Svampetid

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Black Friday hos BOXdeLUX.dk

Black Friday hos BOXdeLUX.dk

Mistelten belagt med bladguld

Mistelten belagt med bladguld

Julepynt og -stads fra Broste Copenhagen

Julepynt og -stads fra Broste Copenhagen

Tips til kvinder med lederambitioner

Tips til kvinder med lederambitioner

Det Skriver Andre Medier...
01.10.2019

Mobbeofre bliver mere syge og tjener mindre resten af livet

Dr.dk

Mobning i barndommen trækker dybe spor ind i voksenlivet, viser forskning. Selv i en alder af 50 år døjer mange mobbeofre med depression, selvmordstanker og angst. De har større risiko for at få blodpropper, og de tjener mindre end gennemsnittet.

 

Læs mere


26.09.2019

Ny rapport: Danskerne ved for lidt om demens

Alzheimerforeningen.dk

Viden om demens er nøglen til forståelse af nogle af de mest tabubelagte sygdomme, vi kender. Og forståelse er noget af det, dem der lever med sygdommen til hverdag, efterspørger allermest. Desværre står det sløjt til med danskernes viden om demens, viser en ny befolkningsundersøgelse, som YouGov... Læs mere


25.09.2019

Svært overvægtige mister oftere jobbet og har sværere ved at finde et nyt

Sdu.dk

Risikoen for at blive arbejdsløs er markant højere for personer med svær overvægt, viser nyt dansk studie, hvor 87.000 danskeres jobsituation er fulgt gennem længere tid ...

Læs mere


03.09.2019

Fortsat skæv kønsfordeling

Kvinfo.dk

Kvindelige studerende er på vej ind på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Men det går langsomt, og når rekordmange unge i disse dage begynder deres studieliv, er der fortsat flest kvinder at finde på uddannelser inden for omsorg og pleje. Unge mænd begynder derimod på tekniske og... Læs mere


06.08.2019

Copenhagen Pride Week 2019

Copenhagenpride.dk

Copenhagen Pride Week 2019 løber af stablen i alle regnbuens farver fra tirsdag den 13. august til søndag den 18. august 2019, hvor københavnerne tager godt imod forventede festende 85 nationaliteter. Læs mere


14.06.2019

Hjerteforeningen: E-dampere har større risiko for hjerte-kar-sygdom

Hjerteforeningen

Nye undersøgelser foretaget af forskere fra Stanford University peger på, at særligt smagsstofferne i rygevæsken øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme markant i forhold til, hvis du ikke ryger. Det her er et endnu klarere bevis for, at e-cigaretter er skadelige, siger tobaksekspert fra... Læs mere


Arkiv

^